ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 elokuu 2022 16:48

RoPS:n naisilla maalijuhlat Rovaniemen Keskuskentällä – GBK Kokkolasta kaatui lukemin 14-0

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkueen juna kohti nousukarsintapelejä kulkee raiteillaan.

- Tällaisen ottelun pelillistä antia on aina hieman hankala pohtia, kun ollaan niin paljon parempia kaikilla osa-alueilla. Tämä peli palveli meitä enemmänkin hyvänä harjoituksena, totesi valmentaja Jukka Heino.

Jokaisesta pelistä voi kuitenkin aina oppia ja aina löytyy myös pieniä asioita, joita tehdä seuraavalla kerralla vielä paremmin.

- Puoliajalla jo kävimmekin joukkueen kanssa läpi sitä, että maltetaan käyttää tilaa siellä, missä sitä on. Alkupuolella aloimme puskea hieman liikaa keskustasta, vaikka tilat olivat laidoissa. Tätä parannettiin ja verkko alkoi heilua tiuhaan tahtiin.

Hurlumhei-ottelun jälkeen täytyy palata kuitenkin maanpinnalle.

- Pelistä pitää saada irti sellaisia asioita, jotka valmistavat joukkuetta kovempiin peleihin. Seuraava ottelu voi olla taas aivan erilainen. Ottelusta sivussa ollut päävalmentaja Jari Alamäki löytää varmasti asioita, joita täytyy jatkossa tehdä vielä huolellisemmin. Se on selvää, että kauden tulevat pelit eivät kaikki tule olemaan tällaisia.

Joukkueesta löytyi onnistumisia laajalla rintamalla ja Heino korostaa pelin olleen koko joukkueen onnistuminen.

- Paha tällaisen tuloksen jälkeen on lähteä mitään moittimaan, eikä ole tarvettakaan. Yksittäisiä tilanneonnistumisia tuli monellakin pelaajalla ja maalit aina lasketaan, mutta koko joukkueen pelaaminen lämmittää mieltä.

Kokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa mukana myös vasta kaksi viikkoa sitten Rovaniemelle saapunut Amerikan vahvistus Emily Sands. Sands pelasi reilun puoliajan verran.

- Emily on tullut erinomaisesti mukaan joukkueeseen. Aikaerosta toipuminen on ottanut aikansa ja tässä pelissä haluttiin ennen kaikkea kokeilla, miten hän sopeutuu joukkueen peliin.

RoPS:n kausi jatkuu kotiottelulla jo viikon päästä, kun 27. elokuuta vastaan asettuu OTP.

Jokaiseen otteluun keskitytään täysillä, mutta ajatukset ovat myös jo syksyllä toivottavasti koittavissa nousukarsintapeleissä.

- Koko kauden ajan meidän ainoa tavoitteemme on ollut nousu Ykköseen. Kaikki tekeminen niin harjoituksissa kuin peleissä on tähdännyt siihen, että nousemme seuraavalle sarjaportaalle. Se on meille ainoa vaihtoehto, Heino toteaa.

 

RoPS – GBK 14-0 (6-0)

Mahlio   3'

Higgins   20' 24'

Ollitervo   29' 66'

Oma maali   37'

Sands   40'

Heino   48' 64' 69'

Hasch   55' 78'

Lipponen   72'

Lukkarila   89'

 

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2353119/lineups 

Luettu 1071 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309