ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 elokuu 2022 17:14

RoPS:n naiset väänsivät 3-1 voiton FC OTP:sta

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Naisten joukkueen kauden yhdestoista voitto takasi tärkeät kolme pistettä, peliesitykseen jäi kuitenkin päävalmentajan mielestä runsaasti parannettavaa.

RoPS:n naisten edustusjoukkueen pelipäivä lähti haastavasti käyntiin, kun vastustaja aloitti pelin aktiivisesti ja onnistui konkretisoimaan hyvän alkunsa maalin muodossa jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen tasoitus ja johtomaali syntyivät ennen kuin kaksikymmentä peliminuuttia tuli täyteen, mutta sen jälkeen maalit pysyivät koskemattomina aina viimeiselle peliminuutille asti.

Joukkueen päävalmentaja Jari Alamäki ei ollut voittoisan kotiottelun jälkeen juhlatuulella, vaikka tärkein tavoite kolmesta pisteestä ja lohkokärjessä pysymisestä täyttyikin.

- Peli oli meiltä tänään kehnoa, varmaankin yksi kauden heikoimmista peleistämme. Vanha sanonta siitä, että hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä piti sitten varmaan tänään paikkansa.

Erityisesti parannettavaa jäi joukkueen pallolliseen pelaamiseen.

- Vastustaja puolusti ihan hienosti ja me emme pystyneet sen paineen alla pelaamaan lähellekään siten kuin parhaimmillaan pystymme. Välillä se oli suorastaan hieman tuskaista katsottavaa. Onneksi saimme lopulta kuitenkin ne muutamat tarvittavat maalit aikaiseksi.

Odotettua heikompaan peliesitykseen ei jäädä kuitenkaan vellomaan, vaan tilanteet käydään läpi ja uutta vauhtia haetaan treenikentältä. Löysäilyyn ei ole jatkossa varaa ja maalintekopaikkoihin tarvitaan lisää päättäväisyyttä.

- Huomenna pelaajilla on vuorossa henkilökohtainen palauttava harjoitus ja neljä treeniä ehditään tehdä ennen seuraavaa peliä. Sieltä perustekemisen kautta tilanteen korjaamisen täytyy tapahtua, päävalmentaja pohti.

Kokonaisuutena pisteiden ja tehtyjen maalien valossa hienosti sujuneella kaudella päänvaivaa ja hieman ihmetystäkin valmennustiimille ovat aiheuttaneet heittelevät peliesitykset.

- Välillä on ollut todella hienoja pelejä, joiden jälkeen on saanut olla tyytyväinen lähes kaikkeen mitä joukkue on kentällä esittänyt. Siirtovaikutus harjoituksista peleihin on ollut erinomaista eli kentällä on tosipaikassa nähty juuri niitä asioita, mitä on yhdessä harjoiteltu. Mutta sitten voi olla viikko välissä ja tulee hurja tason muutos.

Yksittäistä ratkaisukeinoa tason heilahteluun on päävalmentajan mukaan vaikea nimetä.

- Perustaitotason kasvattamisen eteen tehdään koko ajan työtä tässäkin joukkueessa ja sitä on vain sinnikkäästi jatkettava.

Vaikka Alamäki ei pelaajilleen juuri kehuja jaellut, luotto joukkueeseen on edelleen vahva.

- Meillä on fiksut pelaajat, jotka osaavat kyllä analysoida myös itse omaa tekemistään. Voitosta huolimatta kopissa oli pelin jälkeen melko hiljaista, joten kaikki tietävät, että parannettava on ja jokainen on siihen myös valmis.

Naisten Kakkosen kausi jatkuu RoPS:n osalta viikon päästä vierasottelulla GBK:ta vastaan. Vain viikkoa aiemmin joukkueiden kohtaaminen Rovaniemen Keskuskentällä päättyi kotijoukkueen rökälevoittoon, mutta odotettavissa on Alamäen mukaan todennäköisesti eri kokoonpanolla pelaava vastustaja ja ihan erilainen peli.

RoPS:n tilanne pelaajiston osalta on tällä hetkellä hyvä, sillä terveyshuolia ei ole liiemmälti ollut ja yksi nilkkavaivainen pelaaja on tekemässä paluun ensi viikolla. Pelaajien pysyminen terveenä onkin tärkeää, sillä runkosarja jatkuu lokakuulle ja sen jälkeen toivottavasti pelataan vielä kauden tärkeimmät ja kovimmat nousukarsintapelit.

Keskuskentän katsomoon oli jälleen saapunut noin satapäinen yleisö ja paikalle tulleet kannattajat saivat tällä kertaa vastineeksi tasaisen ottelun. Syksyn ratkaisupelien lähestyessä jännitettävää varmasti riittää ja kotiotteluihin tarvitaankin kaikki mahdollinen tuki ja kannustus.

 

RoPS – FC OTP 3-1 (2-1)

0-1 Mette Perkiö (OTP) 3'

1-1 Iines Ollitervo 14'

2-1 Natalie Higgins 17'

3-1 Tiia Lipponen 90'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta:  https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2353157/lineups

Luettu 890 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309