ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 syyskuu 2022 19:18

RoPSin naisille kauden kolmastoista voitto – joukkue jatkaa lohkokärjessä

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Naiset jatkavat vakuuttavalla tavalla kohti kauden viimeisiä pelejä. Ottelu päättyi dramaattisesti Esse IK:n maalivahdin ambulanssikyytiin.

”Kuusi-nolla, hyvä olla” sanoo sananlasku, mutta ihan täysin tämä ei toteutunut RoPSin naisten ottaessa selvänumeroisen voiton Pietarsaarelaisesta vastustajasta Esse IK:sta. Ilmeet olivat huolestuneet niin kentällä kuin katsomossakin vastustajan maalivahdin Julia Ahlvikin tuuperruttua maahan pelin viimeisellä minuutilla. Maalivahti sai ensimmäisellä puoliajalla kovan osuman pallosta päähänsä, mutta pystyi kuitenkin jatkamaan peliä. Ahlvik toimitettiin pelin jälkeen sairaalahoitoon.

RoPSin päävalmentaja Jari Alamäki oli luonnollisesti pahoillaan vastustajan ikävästä loukkaantumisesta ja myöskään omiensa peliesitykseen hän ei ollut täysin tyytyväinen.

- Vähän samoja piirteitä oli kuin edellisessä kotipelissä, eli puskettiin liikaa keskustaan, vaikka se ei varsinaisesti johtanut mihinkään. Kun vastustajajoukkue puolustaa tällä tavalla, tilat löytyvät laitojen kautta keskittämällä. Viimeksi perjantaina käytiin tätä harjoituksissa läpi, mutta ihan ei opit siirtyneet sieltä tänään kentälle, Alamäki harmitteli.

- Toki välillä onnistuttiin ja kertoo aika paljon joukkueen hyvyydestä, että vähän tällaisella nihkeälläkin pelillä voitetaan näin selvästi. Maalit, jotka tulivat, olivat varsin hienosti tehtyjä, mutta peruspelaamisessa on vielä petrattavaa.

Palloseuran ulkomaan vahvistukset olivat päivän pelissä vahvoja. Emily Sands ja Karsyn Hasch tekivät maalit kumpainenkin ja vikkeläjalkainen Natalie Higgins onnistui maalinteossa jälleen peräti kahdesti.

Alamäen mukaan viimeisimpänä vahvistuksena joukkueeseen liittynyt Sands on päässyt askel askeleelta paremmin sisään joukkueeseen.

- Alkuun hän oli tietenkin hieman ulkona meidän pelitavasta eikä fyysisestikään samassa kunnossa kuin joukkueen muut pelaajat, mutta koko ajan paranee.

Ylipäätään Amerikan avut täyttävät tehtävänsä joukkueessa päävalmentajan mukaan erinomaisesti.

- He tekevät sitä, mitä heiltä odotetaan. Peleissä heillä on iso rooli ja lisäksi he kehittävät meidän omia pelaajia. Meidän nuorisokaarti voi ottaa monessa asiassa heistä mallia. Vahvistustenkin peli toimii kuitenkin vain silloin, kun on hyviä pelaajia ympärillä.  

RoPSin naisten joukkue on koko kesän ajan erottunut monista vastustajistaan kovakuntoisuudella ja terävällä tekemisellä.

- Olemme tehneet asian kanssa paljon töitä ja panostaneet yleiseen urheilullisuuteen. Se on perusedellytys pärjäämiselle ja vasta sen jälkeen voidaan alkaa puhua pelin kehittämisestä. Ilman kovaa fyysistä kuntoa jalkapallo on liian vaikea laji.

RoPS Naisten seuraava peli on vierasottelu viikon päästä lauantaina 17.9. sarjakakkosena olevaa JyPK/2 vastaan. Alamäki ei vielä halua puhua ratkaisevasta ottelusta, sillä pelejä on vielä kaikilla jäljellä, mutta myöntää että kaikki tiedostavat pelin tärkeyden.

- Mitään ylimääräisiä paineita ei ole tarpeen kasata, vaan Jyväskylän reissuun valmistaudutaan laadukkailla treeneillä ja luottavaisin mielin mennään.

Pientä lisäpanosta otteluun saadaan kuitenkin siitä, että RoPSin koko kesän ainoa tappio kärsittiin juuri jyväskyläläisille heinäkuun alussa kotikentällä. Revanssin paikka on siis ilmeinen.

 

RoPS – Esse IK 6 - 0 (2-0)

1-0 Iines Ollitervo 3'
2-0 Karsyn Hasch 45+3'
3-0 Emily Sands 55'
4-0 Natalie Higgins 68'
5-0 Natalie Higgins 73'
6-0 Alma Haapa-Aro 85'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta:
https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2353168/lineups

Luettu 878 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309