ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 helmikuu 2023 16:21

RoPS:n naisten edustusjoukkuetta luotsaa Juho Pernu

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Tulevaan kauteen valmistaudutaan nuorentuneella, mutta laadukkaalla joukkueella.

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkueen päävalmentajana on aloittanut 32-vuotias Juho Pernu. Hän toimi kaksi edellistä kautta seuran naisten kakkosjoukkueen valmentajana. Tulevalla kaudella RoPS:lla on enää vain yksi naisten joukkue, jonka sarajatasona on Naisten Kakkonen.

Pernulla on pelaajataustaa RoPS:n A-junioreista ja aikuisiällä kakkos-, kolmos- ja nelosdivareista. Valmennuksen pariin hän siirtyi kadotettuaan pelihuumorinsa jatkuviin loukkaantumisiin. Valmentajana hän sanoo olevansa pelaajaläheinen ja vaativa.

- Pyrin olemaan läsnä ja auttamaan jokaista pelaajaa kehittymään yksilönä. Pelaajat eivät ole minua varten, vaan minä olen pelaajia varten. Odotan kuitenkin jokaiselta joukkueen jäseneltä sitoutumista, ja tietystä vaatimustasosta pidän aina kiinni. Odotan jokaisen pelaajan tekevän tietyt perusasiat aina laadukkaasti ja sitä kautta koko joukkue voi suoriutua hyvin ja peli kulkee, Pernu kuvailee.

Päävalmentaja Pernu kantaa valmennusvastuun joukkueessa, mutta sparraajan roolissa tukena on myös pitkään naisten edustusjoukkueen valmentajana ja managerina toiminut Jukka Heino. Apuvalmentaja joukkueessa toimii puolestaan Joni Hakala.

- Tähän asti olen aina valmentanut aika lailla yksin. On hieno juttu, että nyt voidaan yhdessä keskustella asioista ja vaihtaa näkökantoja. RoPS:ssa ylipäätään on hyvä valmentajaporukka ja muilta saa paljon oppia ja uusia ajatuksia. Se kehittää myös itseäni valmentajana, Pernu toteaa.

Edellisestä kaudesta jäi käteen paljon muutakin kuin pettymys

Kauteen 2022 RoPS:n naiset lähtivät määrätietoisella asenteella vain yksi tavoite mielessään. Joukkue oli päättänyt hankkia takaisin itsestään riippumattomista syistä menetetyn sarjapaikan Ykköseen omilla peliesityksillään. Joukkue harjoitteli ammattimaisesti, valmennus oli Jari Alamäen johdolla huippuluokkaa ja viimeinen silaus olivat onnistuneet pelaajahankinnat ulkomailta. Kausi olikin lähes yhtä voittokulkua, mutta päättyi lopulta nousukarsintasarjan viimeisen ottelun niukkaan tappioon.

- Edellisen kauden loppu oli pettymys ja alkuun suoranainen shokki, kun olimme satsanneet niin paljon. Ennen kaikkea rovaniemeläisen naisjalkapalloilun näkökulmasta lopputulos oli todella valitettava, Heino kertaa.

Pettymykset kuitenkin kuuluvat urheiluun ja eteenpäin on menty. Monet pelaajat lähtivät kokeilemaan uusia ympyröitä ja osa on löytänyt uuden seuran. Esimerkiksi FC Lahteen siirtyivät Enni Ylisuvanto, Vilma Mahlio ja maalivahti Saija Suni. Useita pelaajia kuitenkin myös jäi ja tästä on iso hyöty tulevalle kaudelle.

- Viime kausi oli kokonaisuudessa kuitenkin erinomainen ja toiminta laadukkainta mitä naisten jalkapallossa on tässä seurassa koskaan ollut. Toimintaympäristö vastasi täysin monen Ykkösen tai jopa liigajoukkueen tekemistä. Edustusjoukkueen vahva tekeminen tuki myös naisten kakkosjoukkueen toimintaa, joka pelasi viime kaudella sarjatasoa alempana ja josta nyt on nousemassa useita pelaajia edustusjoukkueeseen, Pernu ja Heino kertovat.

Joukkue on parhaillaan rakentumassa ja mukana on nyt 16 sopimuspelaajaa. Muutamia lisävahvistuksia vielä haetaan.

- Toista maalivahtia etsimme aktiivisesti. Lisäksi pyrimme saamaan ainakin 2-3 aikuispelaajaa lisää, Pernu avaa joukkueen tämänhetkistä tilannetta.

Vaikka joukkue on jonkin verran nuorentunut, se ei tarkoita, etteikö menestymisen mahdollisuuksia olisi myös tulevalla kaudella. Monella pelaajalla on jo kokemusta Naisten Kakkosesta, osalla myös Ykkösestä. Pohjat edelliseltä vuodelta ovat hyvät ja joukkueen toiminta on lähtenyt talvella päävalmentajan mukaan hyvin käyntiin.

- Pidempään ykkösjoukkueen mukana olleet pelaajat toimivat esimerkkinä ja tuovat rutiinia ja vaatimustasoa pelaajistossa esille. Mukana on myös useampia juniorimaajoukkueleirityksessä mukana olleita pelaajia, joten laatua porukasta kyllä löytyy, Heino sanoo.

Tulevan kauden tavoitteista on tarkoitus keskustella tarkemmin sitten, kun joukkue on kasassa, mutta päävalmentaja uskoo menestymisen mahdollisuuksiin.

- Vaikka sarjataso ja lohko ovat samat kuin viime vuonna, on vaikea tietää etukäteen, millaisia joukkueita vastaan tulee. Myös muiden joukkueiden pelaajistossa voi tapahtua isoja muutoksia talven aikana. Ei ole mitään syytä kuitenkaan epäillä, ettemmekö pystyisi tappelemaan sarjan kärkisijoista myös tulevalla kaudella.


Varaa paikkasi katsomossa – osallistu kausarihaasteeseen!

 

Luettu 1722 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309