Liisa-Maija Rautio RoPS Naisten päävalmentajaksi

thumb 181026aLiisa-Maija Rautio ottaa vastuulleen Rovaniemen Palloseuran Naisten edustusjoukkueen. RoPS ja Rautio ovat allekirjoittaneet pelikauden 2019 loppuun kattavan sopimuksen.

Liisa-Maija Rautio on pitkän linjan seuratoimija Rovaniemen Palloseuran väreissä. Alun perin Oulun Nice Soccerista Rovaniemelle muuttanut Rautio on pelannut RoPS-paidassa kaudesta 2012. Raution mukana RoPS nousi Naisten Ykköseen kaudelle 2016.

Kuluneella kaudella RoPS ylsi Naisten Ykkösessä hienosti neljännelle sijalle. Kyseessä on samalla seurahistorian paras sarjasijoitus Naisten edustustasolla.

Pelaamisen ohella "Lispe" on toiminut seurassa mm. tyttöjalkapallokoordinaattorina. Viime vuosina Rautio on myös valmentanut nuorempia tyttöjä.

- Odotan innolla tulevaa tehtävää, Rautio iloitsee uudesta pestistään.

- Olen iloinen ja kiitollinen, että seura tarjosi minulle tätä mahdollisuutta. Olen oman pelaajaurani aikana kiinnostunut yhä enemmän valmentamisesta ja opiskellutkin asiaa.

Päättyneellä kaudella RoPS:n Naiset taistelivat viimeisille kierroksille saakka mahdollisesta liiganoususta. Nousu jäi niukasti tulevien vuosien tähtäimeksi, mutta Rovaniemen Palloseuran tavoite on jatkossakin tarjota omille junioreille selkeä pelaajapolku edustus- ja huipputasolle saakka.

- Odotan, että tulevana vuonna pystyisin auttamaan mahdollisimman montaa pelaajaa saavuttamaan heidän unelmiaan ja välitavoitteitaan, Rautio kertoo näkemyksestään.

- RoPS julkaisi hiljattain myös seuran uuden toimintamallin ja yhteisen RoPS-pelitavan. Tähän tulemme siirtymään portaittain myös Naisten edustusjoukkueen osalta.

Liisa-Maija Rautio jatkaa RoPS Naisten päävalmentajana Olavi Tammimiehen jälkeen. Tammimies toimi naisten päävalmentajan kaudesta 2013 saakka.

Teksti: Pasi Tuutti / Pasi Pikkupeura
Kuva: Pasi Pikkupeura


Tulosta