ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - Tampere United | Kierros 2 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs TamU
2 1

Tiedot

Ottelupäivä: 04.05.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Heikki Pajunen
 
Yleisöä : 2.263

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 88 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chanda Mwaba <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Maalit Min. 83 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/mweetwa.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa Maalit Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/mweetwa.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa
Maalit Min. 74 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
74Maalit TamU (Daniel 0 - 1)
83MaalitNchimunya Mweetwa (1 - 1)
88Kentälle Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Chanda Mwaba (Keskikenttä)
90MaalitNchimunya Mweetwa (2 - 1)

 Kooste

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin viihdyttävä ja tapahtumarikas Veikkausliigaottelu hallitsevan Suomen mestarin Tampere Unitedin ja sarjanousija Rovaniemen Palloseuran välillä. Vasta lumensa luonut kenttä ei vielä vihertänyt, mutta oli yllättävänkin hyvässä kunnossa ottelua varten. TamU tuli otteluun ennakkosuosikkina vaikkakin joukkueen iskukykyä heikensivät lukuisat loukkaantumiset.

Ottelu käynnistyi varovaisesti tunnustellen, mutta pian kotijoukkue sai otteen haltuunsa. RoPS hyökkäsi yllättävän aktiivisesti ja sai luotua painetta vierailijan maalille. TamU oli liikkeellä varsin varovaisella taktiikalla, mutta näytti vaarallisuutensa todella nopeilla vastaiskuilla. Erityisesti Rafinha ja Jari Niemi aiheuttivat kiireitä RoPSin topparikaksikolle Stephen Kunda - Aleksadr Kulik. Pelin 35. minuutilla Niemi pääsikin pamauttamaan pallon RoPSin maalin tolppaan. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli RoPSin hallintaa ja maalipaikkoja siunaantui Chileshe Chibwelle ja viime kauden maalitykki Nchimunya Mweetwalle. Kuitenkaan todellisiin avopaikkoihin kotijoukkue ei päässyt. Kentän ehdottomia hahmoja oli Titi Essomba joka eteni laidalla näyttävästi. Etenkin Toni Järvinen ja Jonne Hjelm olivat jatkuvasti vaikeuksissa nopean kamerunilaisen kanssa.

Toisella puoliajalla RoPS jatkoi vyörytystään, mutta samalla keskialueella sattui muutamia pallonmenetyksiä, jotka tarjosivat Tampereelle vastaiskumahdollisuuksia. TamU käytti mahdollisuutensa 74. minuutilla. Rafinha nousi laidaltaan terävästi ja pelasi Niemen vapaaksi. Niemi pelasi taitavasti maalivahti Kalle Rönkön ulos tilanteesta ja syötti pallon Danielille, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjään verkkoon. Vieraitten osuma hiljensi hetkeksi Keskuskentän lähes 2300 katsojaa, jotka olivat eläneet hienosti ottelussa mukana. RoPS ei kuitenkaan lannistunut, vaan sai painettua pelin toistuvasti TamU:n päätyyn. Tampereen kenttäryhmitys valui liian alas, ja RoPS hankki lukuisia maalipaikkoja. Ratkaisevalla hetkellä kokenut Mika Nurmela tarttui tahtipuikkoon. Ensin hän laukoi pallon hieman ohi maalin ja hetkeä myöhemmin Herni Myntti pelasti maaliviivalta "Nuren" laukauksen. Myös Mweetwa haki hanakasti maalia ja hänen nostonsa yli Mikko Kavenin leijaili vain aavistuksen takatolpalta ohi.

Pelin 83. minuutilla Nurmelan oivallisen kulman jälkitilanteesta Daniel Bauer pelasi pallon maalin eteen, ja härkämäinen Mweetwa runnoi pelivälineen lähietäisyydeltä verkon perukoille. Hetken näytti siltä, että ottelu päättyisi tasatulokseen. Kotijoukkue haki kuitenkin rohkeasti voittoa. Ottelun ollessa jo lisäajalla Nurmela vapautti nerokkaalla syötöllä Mweetwan läpiajoon, eikä sambialaiskärki erehtynyt. Keskuskentän yleisö repesi riemuun. Ottelun päättyessä kotijoukkueen voittoon oli kentällä aistittavissa tuulahdus takavuosien tunnelmasta, jolloin Rovaniemi oli vierasjoukkueille paha paikka pelata. "Metu " todella ansaitsi kaksi maalia, sillä hänellä oli jo Turussa Inter-ottelussa lukuisia paikkoja ilman onnistumista ja nytkin hän laukoi ottelussa peräti kahdeksan kertaa.

Ottelun sankari oli tyytyväinen pelin jälkeen. Kaksi maalia kauden alkuun teki hyvää itseluottamukselle. Mweetwan mielestä liigan ja Ykkösdivisioonan suurin ero on pelin fyysisyydessä. " Ykkösdivisioonassa peli oli selvästi fyysisempää, liigassa peli on taktisempaa ja pelaajat ovat nopeampia ja taitavampia". Viimekauden nousuhumussa Mweetwa lupasi tehdä liigassa 20 maalia ja naureskellen kertoi pitävänsä tavoitteensa edelleen voimassa.

TamU:n päävalmentaja Ari "Zico" Hjelm oli ottelun jälkeen vaitonainen. Hän myönsi joukkueen elävän raskaita aikoja loukkaantumiskierteen takia. "Millä tahansa joukkueella olisi vaikeuksia jos kuusi avauskokoonpanon pelaaja olisi poissa". Hjelm epäili, ettei sairastuvalta löydy apuja toukokuun otteluruuhkan aikana. Tappiota hän ei selitellyt: "RoPS oli tänään selvästi parempi joukkue ja halusi voittaa. Meillä muutamat pelaajat alisuoriutuivat ja johtomaalin jälkeen joukkue meni RoPSin painostuksessa käsittämättömästi paniikkiin." Hjelmin mukaan he tulivat hakemaan voittoa Rovaniemeltä, mutta parempaan ei nyt pystytty. "Meitä koetellaan nyt, mutta tämä on vain kestettävä", mestarivalmentaja totesi.

RoPSin päävalmentaja Valeri Bondarenko säteili tyytyväisyyttä ensimmäisen Veikkausliigavoiton jälkeen. Hän kertoi olevan todella ylpeä pelaajistaan. " Hyvä tulos, upea voitto ja hieno peli", virolaisvalmentaja tiivisti. Bondarenkon mukaan joukkue pelasi, kuten oli sovittu: "Pelimme oli hyvin organisoitua ja kurinalaista." Erityisen tärkeänä hän näki, että joukkue jaksoi uskoa voittoon vielä takaiskumaalin jälkeen. Keskittyminen säilyi ja ottelu pystyttiin kääntämään voitoksi. Vielä Inter-ottelussa ottelun loppuhetkillä joukkueen keskittymine herpaantui. Valmentaja uskoi myös tämän voiton antavan lisäpotkua raskaaseen toukokuuhun. "Pelaamme viikossa kolme peliä, mutta tämä voitto antaa energiaa tuleviin koitoksiin."

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227