ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: FF Jaro - RoPS | Kierros 5 | Veikkausliiga 2008

FF Jaro vs RoPS
1 1

Tiedot

Ottelupäivä: 15.05.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Miikka Lähdesmäki
 
Yleisöä : 1.807

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 53 ::<br />
Vaihto ajassa 28 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Chanda Mwaba <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Vaihto ajassa 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juuso Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Stephen Kunda Vaihto ajassa 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Antti Peura <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Nchimunya Mweetwa Maalit Min. 25 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/saileti.jpg' /><br />Zeddy Saileti Syötöt Min. 25 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/majavajuuso.jpg' /><br />Juuso Majava Varoitukset Min. 15 ::<br />Irakklii Tsykoliia Varoitukset Min. 85 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kulik.jpg' /><br />Aleksandr Kulik Varoitukset Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/peura.jpg' /><br />Antti Peura

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
15VaroituksetIrakklii Tsykoliia
25MaalitZeddy Saileti (0 - 1)
25SyötötJuuso Majava (0 - 1)
28Kentälle Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Chanda Mwaba (Keskikenttä)
53Maalit FF Jaro (Mikko Hyyrynen 1 - 1)
85VaroituksetAleksandr Kulik
90VaroituksetAntti Peura
90Kentälle Stephen Kunda (Puolustaja)
 Vaihtoon Juuso Majava (Hyökkääjä)
90Kentälle Nchimunya Mweetwa (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Antti Peura (Hyökkääjä)

 Kooste

Viihdyttävä kamppailu päättyi tasatulokseen

RoPS joutui tärkeään vieraskamppailuun Pietarsaareen ilman keskikentän ankkuriaan Daniel Baueria. Saksalainen on muodostanut keskikentälle vahvan kaksikon yhdessä Mika Nurmelan kanssa. Bauerin polvikierukka joudutaan operoimaan ja hän palannee kentille vasta EM-kisatauon jälkeen. Bauerin puuttuminen asetti valmennusjohdon tilanteeseen, jossa keskikentän kokoonpano olisi rakennettava uudelleen. Rovaniemeläisten vaikeuksia lisäsi myös terävästi esiintyneen laitalinkin Chileshe Chibwen poissaolo MyPa-ottelussa saadun kolhun takia.

Etukäteen arveltiin yhden viime kauden tärkeimmän pelaajan Chanda Mwaban saavan nyt näyttöpaikan avauksessa, mutta yllättäen avauskokoonpanoon kuuluikin tuore Ukrainan apu Irakklii Tsykoolia. Hän otti keskikentän pohjalla Bauerin paikan.

Pietarsaaressa vallitsi aurinkoinen kevätsää. Lämpötila oli hieman alle kymmenen astetta ja kenttä hyvässä kunnossa. Ottelun alussa kotijoukkue Jaro painoi vahvasti päälle. RoPS joutui puolustuskannalle ja Janne Turpeenniemi siivosi pariinkin otteeseen pallon maaliviivalta väljemmille vesille. Jaron painostaessa RoPS pääsi vastaiskuun ja Nchimunya Mweetwa karkasi läpiajoon. Jaron puolustaja joutui kaatamaan sambialaiskärjen, mutta selvä rangaistuspotku jäi tuomarilta viheltämättä. Jaro piti kuitenkin ottelun hallinnan itsellään ja Marco Matrone ampui pallon RoPSin ylärimaan. Ensimmäistä otteluaan pelanneen Tsykoliian otteet keskikentällä olivat epävarmoja ja mies sai varoituksen taklattuaan kovaotteisesti Matronea. Suora ulosajokaan ei varmasti ollut tilanteesta kaukana. RoPS sai pikkuhiljaa hieman otetta pelistä, ja selvisi osin onnellakin Jaron alkurynnistyksestä. Ottelun 25. minuutilla laidalla Chibwen avauskokoonpanossa korvannut Juha Majava antoi keskityksen takatolpalle, ja Zeddy Saileti laukoi pallon verkkoon. Seuraikoni teki jo toisen maalinsa peräkkäisissä otteluissa, joten ruuti on edelleen kuivaa. Maalitilanteessa Saileti loukkasi itseään sen verran, että hän joutui vaihtoon. Tilalle tuli jo avaukseen odoteltu Chanda Mwaba. Samalla Titi Essomba siirtyi kärkeen Sailetin paikalle ja Mwaba otti Essomban paikan laidalla.

Hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppua RoPS sai vapaapotkun noin 40 metristä. Nurmelan antamaan palloon toppari ”Sasha” Kulik hiipi kuin varkain ja pääsi nokikkain Jaron maalivahdin Antti-Jussi Karnion kanssa, mutta pisti pallon ohi maalin parista metristä.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Mikko Hyyrynen tasoitti pelin hyvän keskityksen jälkeen. Keskitys tuli vasemmalta Antti Uimaniemen laidalta, ja Hyyrynen pääsi yllättävän vapaasti puskemaan toppareiden välistä. Jaron tasoituksen jälkeen molemmat joukkueet hyökkäsivät avoimesti ja yleisölle tarjottiin hienoa jalkapalloviihdettä. Molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti voittomaalia. RoPSin aktiivisuus vieraskentällä tasatilanteessa oli hienoinen yllätys. Toisen puoliajan edetessä kotijoukkue sai väkisin painettua RoPSin puolustuskannalle. Ajoittain RoPS pääsi vastaiskuihin ja maalipaikka aukeni jälleen Mweetwalle, mutta viimeistely epäonnistui tälläkin kertaa. Myös Antti Uimaniemi pääsi kokeilemaan laukaustaan vastaiskun päätteeksi. Stephen Kunda sai iskun kasvoihin Mikko Hyyrysen kyynärpäästä. Kundan ylähuuli halkesi eikä verenvuotoa saatu tyrehtymään, ja hänen oli tultava ottelun lopussa vaihtoon.

Ottelun loppuhetkillä molemmat joukkueet tekivät lukuisia vaihtoja. Jaro haki lisää tehoa hyökkäyksiin, kun RoPS vastaavasti pyrki varmistamaan arvokkaan vieraspisteen. Ottelun loppuhetkillä RoPSin pelaajat selvästi väsyivät. Ilmeisesti kova ottelutahti alkaa vaatia verojaan. Ottelu päättyikin tasapeliin, johon varmasti pohjoinen vierailija oli kotijoukkuetta tyytyväisempi.

Ottelun hahmoja olivat RoPSin Mika Nurmela ja kotijoukkueen Mikko Hyyrynen, Marco Matrone ja Jonas Portin.

Juha Majava: Olemme tyytyväisiä tasapeliin

Toisen kerran tällä kaudella avauskokoonpanossa esiintynyt Juha Majava oli tyytyväinen otteisiinsa. Etenkin Zeddy Sailetin maaliin annettu keskitys sai miehen tyytyväiseksi: ”On tärkeää pelata hyvin, kun saa näyttöpaikan. Peliaikani on tällä kaudella jäänyt vähiin, joten näyttöjä on annettava, kun tilaisuus aukeaa.” Harjoituskaudella Majavaa vaivasivat loukkaantumiset. ”Loukkaantumisten sävyttämä harjoituskausi tuntuu väkisin otteissa. Tänäänkin ottelun loppuhetkillä alkoi kunto loppua ja takki oli aika tyhjä”, Majava kertoi. Vieraspisteeseen Juha oli tyytyväinen. ”Meillä oli paikkamme voittaa ottelu, mutta niin oli Jarollakin. Tasapeli oli oikeutettu lopputulos. Sunnuntaina lähdemme kaatamaan kotona Maarianhaminaa”, laituri päätti.

Mika Nurmela: Tasainen vääntö jossa meiltä vietiin rangaistuspotku

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Mika Nurmela oli tyytyväinen tasapeliin. ”Ottelu oli kahden tasaisen joukkueen tiukka vääntö. Nyt harmittaa se, että meiltä vietiin selvä rangaistuspotku”, RoPS kapteeni totesi viitaten Mweetwan kaatamiseen ottelun alkuhetkillä. Yleisesti Nurmela oli tyytyväinen joukkueen peliin: ”Me keskitymme omaan pelimme, emmekä juuri mieti vastustajan tekemisiä. ”Uuden ukrainalaisen Tsykoliian kanssa pelaamisen ”Nure” koki vaikeaksi lähinnä kieliongelmien takia: ”Irakklii ei osaa englantia, enkä minä venäjää”, hän hymähti.

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi: Saamme miehet kuntoon sunnuntaiksi IFK-Mariehamnia vastaan

Ottelun loppuhetkillä RoPSin loukkaantumistilanne näytti jo lähes katastrofaaliselta. Daniel Bauer joutuu polvioperaatioon ja pitkäaikaispotilaaksi. Chileshe Chibwe oli loukkaantuneena sivussa, ja lisäksi ottelun aikana kentän jättivät vammojen takia sekä Zeddy Saileti että Stephen Kunda. ”Zeddyn nivunen venähti maalintekotilanteessa. Huomenna vamman laatu selviää paremmin, mutta olen toiveikas, ja uskon hänen olevan mukana jo sunnuntaina. Chibwen vamma on vain pieni kolhu ja hän varmastikin pelaa viikonloppuna. Kundan kasvot ovat hurjan näköiset, mutta eiköhän mies saada tikeillä kursittua pelikuntoon”, Turpeenniemi totesi.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227