ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FC Inter | Kierros 14 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs FC Inter
0 0

Tiedot

Ottelupäivä: 27.07.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Jouni Hietala
 
Yleisöä : 2.632

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 87 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Philip Edeipo <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Varoitukset Min. 11 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/mwaba.jpg' /><br />Chanda Mwaba

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
11VaroituksetChanda Mwaba
87Kentälle Zeddy Saileti (Keskikenttä)
 Vaihtoon Philip Edeipo (Hyökkääjä)

 Kooste

Putket jatkuivat Rovaniemellä

Rovaniemellä käytiin lämpimässä kesäsäässä viihdyttävä jalkapallo-ottelu, vaikka tulostaululle jäikin maalittomat 0 - 0 lukemat. Ottelua oli todistamassa kauden ennätysyleisö 2632 katsojaa.

RoPSin ja Turun Interin kohtaamisen lähtökohdat olivat mielenkiintoiset. Inter ei ollut hävinnyt vielä yhtään ottelua kuluvan kauden Veikkausliigassa. Vastaavasti RoPS ei ollut hävinnyt yhtään peliä kotonaan Keskuskentällä. RoPSin revanssihenkeä lisäsi se, että sarjan avauskierroksella RoPSin maalin johto kääntyi 83. minuutin jälkeen kahden maalin tappioksi.

RoPSille ongelmia ottelun alla - Kalle Rönkkö loukkaantui

Sunnuntai-iltapäivänä RoPS-leiri sai todellista jobinpostia, kun selvisi, että maalivahti Kalle Rönkön harjoituksissa loukkaantunut peukalo olikin vaurioitunut luultua pahemmin. Rönkkö ei pystynyt pelaamaan ja vamman laatu selviää myöhemmissä tutkimuksissa. Näin maalivahdiksi joutui kauden aikana vähän pelannut kakkosmaalivahti Nickolay Pavlenko. Pavlenko ei ole otteillaan täysin vakuuttanut, joten tunnelmat ennen peliä olivat RoPSin osalta hieman epävarmat.

RoPS hallitsi tehottomasti

Vierailija Inter lähti liikkeelle varovaisella taktiikalla, eikä pyrkinyt rohkeisiin hyökkäyksiin. RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko oli siirtynyt selvään kahden kärjen taktiikkaan ja saanut näin mahdutettua useammassa pelissä vaihtopenkkiä kuluttaneen Daniel Bauerin kentälle. Uusi ryhmitys ei toiminut parhaalla mahdollisella tavalla hyökkäyspelin suhteen. RoPS hallitsi kyllä keskialuetta, eikä esimerkiksi Interin taitava Dominic Chatto päässyt missään vaiheessa kunnolla peliin kiinni. RoPSin hyökkääminen oli kuitenkin tehotonta ja kotijoukkue sai luotua vain puolittaisia tekopaikkoja. Ajoittain RoPS sortui pitkien pallojen peluuseen, jotka Interin vahva topparipari Jos Hooivel ja Diego Corbache hoitelivat varmasti. Silloin, kun RoPS malttoi pitää pallon maassa, aiheuttivat Titi Essomba ja Chileshe Chibwe kiireitä Inter-puolustukselle. Inter iski terävästi vastaan saadessaan tilaisuuden. Kentän paras pelaaja oli RoPSin toppari Stephen Kunda, joka piti vaarallisen Ats Purjeen kurissa. Kertaalleen Purjeella oli huippupaikka, mutta Pavlenko torjui kovan puskun aivan riman alta. RoPS sai useaan otteeseen hyvän paineen Interin maalille, mutta maalivahti Patrick Bantamoi oli keskityspalloissa ja vastaantuloissa erinomainen. Lisäksi Banatamoi torjui hienosti Chanda Mwaban kaukolaukauksen. RoPSin paras paikka oli Chibwellä, joka ampui Essomban syötöstä pallon läheltä reilusti yli maalin.

Interin vaarallisuus tiedettiin

RoPS pelasi kurinalaisesti Interin vaarallisuuden tiedostaen. Keskikentän pohjalla Mika Nurmela pelasi huolellisesti, eikä lähtenyt yltiöpäisiin hyökkäyksiin. RoPS sai ottelussa runsaasti erikoistilanteita, mutta näitä ei pystytty hyödyntämään. Erityisesti "Nure" tuhlaili vapaapotkuja turhan paljon. Pikakomennuksen maalille saanut Pavlenko osoittautui luottamuksen arvoiseksi ja piti maalinsa puhtaana. Tosin kovin kovaan testiin Inter ei ukrainalaista laittanut. Loppuvihellyksen soidessa vierailija oli epäilemättä tyytyväisempi lopputulokseen.

Kapteeni Henri Lehtonen piti ottelua vaikeana

Ottelun jälkeen Interin kapteeni Henri Lehtonen oli tyytyväinen pisteeseen.
- Ihan OK lopputulos, onneksi emme hävinneet. Emme pystyneet tänään parhaaseen peliimme, joten pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. Keskialue oli RoPSin hallussa, joten emme päässeet normaalisti pyörittämään peliämme. Tiesimme RoPSin afrikkalaispelaajien taidon ja vaarallisuuden jo sarja-avauksen perusteella, joten tämän päivän vahva esitys ei ollut yllätys. Saimme olla koko ajan varuillamme, mutta onneksi kestimme, kapteeni pohdiskeli.

Valmentajat tyytyväisiä Rovaniemellä

RoPS ja Inter tarjosivat kauden ennätysyleisölle (2632) vauhdikkaan ja jännittävän taistelupelin, josta vain maalit jäivät puuttumaan. Se ei tuntunut häritsevän joukkueiden ulkomaalaisia valmentajia, jotka vakuuttelivat tyytyväisyyttään yksissä tuumin. Valmentajien tyytyväisyyttä lisäsi se, että molemmat säilyttivät tappiottomat putkensa. Interin tappioton putki on jo 14 ottelua, samoin RoPSin kotitilasto on edelleen ilman tappioita.

Interin valmentaja Job Dragtsma kiitteli pelin hyvää tasoa ja sitä, että molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti voitto-osumaan viimeiseen sekuntiin asti.

- RoPSin taktiikka ylätti hieman meidät alussa. RoPS tuli selkeästi kahdella kärkimiehellä ja neljällä keskikenttämiehellä. Ehkä siitä johtuen he saivat otetta ja hieman parempia tilanteita ottelun alkupuoliskolla. Jatkossa peli kuitenkin tasaantui, hollantilaisvalmentaja totesi.

- Molemmilla oli omat tilanteensa ratkaisuun, mutta toisaalta mitään huippupaikkoja ei ollut kuin muutama. Tilanteisiin nähden pistejako on täysin oikea tulos, Dragtsma jatkoi.

Inter-valmentaja ei ollut huolissaan, vaikka seitsemästä viimeisestä pelistä Inter on voittanut vain yhden, Jaron edellisellä kierroksella niukasti 1-0. Kuusi tasapeliä riittää kuitenkin pitämään turkulaiset liigan piikkipaikalla.

- Tottakai yritämme voittaa jokaisen ottelun, mutta kuten huomaatte, sarja on erittäin tasainen. Erot ovat pienet ja toisekseen joukkueet tuntevat varsin hyvin jo toisensa. Tarkkoja ja tasaisia pelejä on tiedossa jatkossakin, Dragtsma totesi.

RoPSin käskijä Valeri Bondarenko sanoi miettineensä koko viikon, millaisella taktiikalla Interin tunnetusti vahva puolustuslinja olisi murrettavissa.

Ratkaisu oli nostaa Chileshe Chibwe selkeästi kärkeen Titi Essomban pariksi. Taktiikka oli vähällä onnistua, mutta jotenkin Chibwe onnistui sutimaan ottelun vaarallisimman tilanteen kolmesta metristä yli maalin. Tuhannen taalan paikan rakensi Titi Essomba nopealla irtiotolla.

Essomba pääsi muutenkin pari kertaa karkuun vartiijoiltaan Jos Hooiveldita ja Diego Corpachelta, mutta viimeinen silaus puuttui näistäkin irtiotoista.

Yhtä tiukoissa pihdeissä oli Interin yksinäinen kärkimies Ats Purje, joka ei saanut senttiäkään ylimääräistä tilaa Aleksander Kulikin ja Stephen Kundan tarkassa puristuksessa. Varsinkin Kunda pelasi kauden parhaansa ja putsasi ansaitusti palkintopöydän.

- Hieno peli ja lopputulos tyydyttää. Tiesimme, että Inter on vahva ja sen puolustuksen murtaminen oli tänään liian vaikeaa. Tilanteita ei kovin hirveästi ollut. Erikoistilanteissa olimme aavistuksen pehmeitä ja Inter pääsi niistä turhan helpolla, Bondarenko tuumi.

- Loppupuolella tein ehkä taktisen virheen, kun en vaihtanut Philip Edeipoa aikaisemmin kentälle. Hän on voimakas pelaaja ja olisi ehkä tuonut jotain uutta hyökkäspeliin, Bondarenko jatkoi.

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227