ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - FF Jaro | Kierros 18 | Veikkausliiga 2008

RoPS vs FF Jaro
1 3

Tiedot

Ottelupäivä: 24.08.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 1.315

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 45 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juuso Majava <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Philip Edeipo Maalit Min. 24 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kulik.jpg' /><br />Aleksandr Kulik Varoitukset Min. 34 ::<br />Patrice Ollo Ndoumba Varoitukset Min. 55 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/mwaba.jpg' /><br />Chanda Mwaba Varoitukset Min. 56 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/turpeenniemi.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi Varoitukset Min. 58 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/majavajuuso.jpg' /><br />Juuso Majava Varoitukset Min. 74 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/uimaniemi.jpg' /><br />Antti Uimaniemi Ulosajot Min. 83 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/turpeenniemi.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/nurmela.jpg' /><br />Mika Nurmela
Maalit Min. 74 ::<br /> Maalit Min. 79 ::<br /> Maalit Min. 90 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotMika Nurmela
24MaalitAleksandr Kulik (1 - 0)
34VaroituksetPatrice Ollo Ndoumba
45Kentälle Philip Edeipo (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Juuso Majava (Keskikenttä)
55VaroituksetChanda Mwaba
56VaroituksetJanne Turpeenniemi
58VaroituksetJuuso Majava
74Maalit FF Jaro (Mikko Hyyrynen rp. 1 - 1)
74VaroituksetAntti Uimaniemi
79Maalit FF Jaro (Jussi Roiko 1 - 2)
83UlosajotJanne Turpeenniemi
90Maalit FF Jaro (Jussi Aalto 1 - 3)

 Kooste

RoPS romahti

FF Jaro vei arvokkaat vieraspisteet Rovaniemeltä maalein 1 -3. Jaron maalintekijöinä kunnostautuivat Mikko Hyyrynen rangaistuspotkusta, Jussi Roiko ja Jussi Aalto. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi Aleksandr Kulik. Samalla Jaro karisti karsijan paikan jo kuuden pisteen päähän ja nousi ottelun vähemmän pelanneenakin vain pisteen päähän RoPSista.

RoPS pelasi hienon alkukauden, mutta loppukesästä sen vauhti on hiipunut, eikä sarjapaikka ole vielä kirkossa kuulutettu. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat koetelleet nousijajoukkuetta ja sillä oli allaan kolmen ottelun tappioputki, eikä maalinteko ollut onnistunut neljään otteluun. Jaro-ottelussa olisikin ollut suunnanmuutoksen paikka. Pelaajatilanne helpottui, kun Stephen Kunda vapautui pelikiellostaan ja palasi topparin tontilleen. Vastaavasti kapteeni Mika Nurmela oli pelikiellossa korttitilin täytyttyä Anjalankoskella. Nurmelan paikan avauksessa otti viime viikolla joukkueeseen hankittu kamerunilainen Patrice Ollo N’doumba. Toiveet tappioputken katkaisemisesta valuivat hiekkaan toisen jakson surkean esityksen myötä.

Jaro jyrän alla ensimmäisen puoliajan

Jaro pääsi peliin pitkiin aikoihin parhaalla kokoonpanollaan. Jaron uusista pelaajahankinnoista debyyttinsä teki australialainen Jordan Simpson. Jaron ilme avausjaksolla oli vaisu ja se jäi pahasti kotijoukkueen jalkoihin. RoPS aloitti pelin vahvasti ja loi painetta Jaron hitaalle puolustukselle. Jaron topparikaksikko oli vaikeuksissa Chanda Mwaban pystysyöttöjen ja nopeiden Titi Essomban ja Chileshe Chibwen kanssa. Kotijoukkue siirtyi ansaittuun johtoon reilun kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Zeddy Sailetin erinomaisen vapaapotkun jatkoi verkon perukoille topparikolossi Kulik. Avausmaalin jälkeen RoPSilla oli useita tilaisuuksia lisätä johtoaan. Saileti ja Chileshe Chibwe laukoivat useaan otteeseen erinomaisesti, mutta Antti-Jussi Karnio oli maalillaan pelipäällä ja piti numerot siedettävinä. Myös Philip Edeipolla oli paikkansa lisätä isäntien johtoa.

Laurikaisen käärmekeitto tehosi toisella jaksolla

Jaro tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena. Kenttäryhmityksessä siirryttiin kolmeen hyökkääjään, kun Simpson nostettiin kärkeen. Silti toisen puoliajan alku oli vielä RoPSin hallintaa. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui Sailetin avopaikasta ylärimaan ampuma laukaus. Jaro henkäisi helpotuksesta ja päätti taistella. Jaro sai hyökkäyksiinsä puhtia, ja epäonnekas Antti Uimaniemi myöhästyi taklauksessaan aiheuttaen rangaistuspotkun. Pilkulta Mikko Hyyrynen ei erehtynyt, vaan viimeisteli kauden seitsemännen maalinsa. Vain viisi minuuttia myöhemmin Hyyrynen hyödynsi RoPSin heikon puolustuspelin ja pelasi Roikon avopaikkaan, josta tämä upotti johtomaalin. Maalin jälkeen kotijoukkue alistui ja Jussi Aalto viimeisteli loppunumeroiksi 1 – 3 ottelukellon näyttäessä jo täyttä aikaa.

RoPS romahti

RoPS menetti käsittämättömästi ottelun käsistään. Joukkueella olisi ollut mahdollisuus tyrmätä saamaton Jaro jo avausjaksolla, mutta jo krooninen maalinteko-ongelma vaivaa yhä pahemmin. Toiselle jaksolle tehty vaihto, jossa yritteliäs, mutta edelleen viimeistelyssä heikko Philip Edeipo otettiin pois, heikensi hyökkäyspeliä entisestään. Kohtalokkaaksi muodostui Sailetin ylärimalaukaus. 2 – 0 tilanteessa Jaron selkäranka olisi todennäköisesti taittunut. Tappiolle jäätyään RoPSin yrityskin lopahti. Valitettavasti Antti Uimaniemellä oli heikko päivä, sillä aiheutetun rangaistuspotkun lisäksi myös toinen maali syntyi hänen laidaltaan. Ollo pelasi onnistuneen debyytin keskikentän pohjalla, eikä peli kaatunut hänen esityksiinsä. Maalilla pelannut Kari-Pekka Syväjärvi ei voinut maaleille mitään. Ottelun erikoisuuksiin kuului erotuomari Ville Järvenpään tuomarilinja. Peli ei ollut erityisen ruma, mutta Järvenpää nosti yhteensä 11 varoitusta ja ajoi RoPSin Janne Turpeenniemen kentältä.

Bondarenko lähes sanaton

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko oli ottelun jälkeen maansa myynyt mies.
- Menetimme ottelun henkilökohtaisiin virheisiin. Tilanteemme on todella vaikea, sillä loukkaantumisten ja pelikieltojen takia joudun rakentamaan joka peliin uuden kenttäryhmityksen. Nyt puuttui Nurmela, seuraavasta pelistä Turpeenniemi. Siirtoikkuna on auki enää viikon, mutta edelleen toivomuslistallani on hyökkääjä, Bondarenko kertoi. RoPSin valmentaja myönsi, että joukkue on tappioputken myötä ajautunut jo hieman tukalaan tilanteeseen.

Laurikainen helpottunut ja tyytyväinen

Ottelun jälkeen Jaron valmentaja Mika Laurikainen myhäili tyytyväisenä.
- Makea voitto meille tänään. Olimme ensimmäisellä jaksolla täysin luokattomia, ja RoPS olisi voinut johtaa peliä 3 – 0. Päätimme tauolla kuitenkin vielä taistella, ja kerrankin pallo pomppi vähän meille. En ala enemmän tuomari arvostelemaan, mutta enpä ole koskaan liigapelissä nähnyt vastaavaa määrää varoituksia, Laurikainen totesi.

Hyyrynen ruoski itseään voitosta huolimatta

Ottelun hahmoihin kuulunut Mikko Hyyrynen oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin.
- Olimme avausjakson täysin pihalla. Onneksi omissa ei soinut useammin. Omaan peliini en ole tyytyväinen. Tein maalini pilkulta ja annoin maalisyötön, mutta muuten en saanut juuri mitään aikaan. Tärkeintä oli kuitenkin joukkueen voitto ja upea nousu. Tuomarityöskentely oli tänään aivan käsittämätöntä, sillä kortit viuhuivat aivan miten sattuu, maalitykki kommentoi.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227