ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: IFK Mariehamn - RoPS | Kierros 19 | Veikkausliiga 2008

IFK Mariehamn vs RoPS
2 1

Tiedot

Ottelupäivä: 31.08.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Heikki Pajunen
 
Yleisöä : 1.308

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 45 ::<br /> Maalit Min. 49 ::<br />
Vaihto ajassa 83 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zeddy Saileti <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Juha Majava Maalit Min. 53 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/essomba.jpg' /><br />Titi Essomba Syötöt Min. 53 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/chibwe.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Varoitukset Min. 51 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/essomba.jpg' /><br />Titi Essomba Varoitukset Min. 80 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/kulik.jpg' /><br />Aleksandr Kulik Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/turpeenniemi.jpg' /><br />Janne Turpeenniemi

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJanne Turpeenniemi
45Maalit IFK Mariehamn (Akombo Ukeyima 1 - 0)
49Maalit IFK Mariehamn (David Carlsson 2 - 0)
51VaroituksetTiti Essomba
53MaalitTiti Essomba (2 - 1)
53SyötötChileshe Chibwe (2 - 1)
80VaroituksetAleksandr Kulik
83Kentälle Juha Majava (Puolustaja)
 Vaihtoon Zeddy Saileti (Hyökkääjä)

 Kooste

RoPSin alamäki jatkuu

RoPS kärsi jo viidennen perättäisen tappionsa IFK Mariehamnin vieraana lukemin 2 – 1. Isäntien maalintekijöinä kunnostautuivat Akomba Ukeyima ja David Carlsson. RoPSin ainoan maalin teki Titi Essomba.

RoPSin ja IFK Mariehamnin kohtaaminen oli todellinen kuuden pisteen ottelu. Isäntäjoukkue IFK Mariehamn nousi sarjataulukossa 17 pisteeseen ja karisti karsijan paikan hieman kauemmas. Samalla IFK katkaisi peräti 14:sta voitottoman ottelun putken. RoPSin syöksykierre vastaavasti paheni. Takana on jo viisi peräkkäistä tappiota maalierolla 2 – 13. Liigakarsintamörkö on yhä lähempänä. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat vaivanneet RoPSia ja osaltaan sekoittaneet peliä. Kaikki ei kuitenkaan tällä selity, sillä joukkue on menettänyt myös aktiivisen ja pelaavaan ilmeensä. Marieham-otteluun Kalle Rönkkö palasi maalille ja Mika Nurmela pelikiellosta kentälle. Vastaavasti laitapuolustaja Janne Turpeenniemi oli pelikiellon takia sivussa.

RoPSin kokoonpanossa ei ollut vieläkään kauan odotettua uutta hyökkääjää. Kokoonpano poikkesi totutusta niin, että keskikentän miehittivät Mika Nurmela ja Ollo, ja Chanda Mwaba pelasi piilokärkenä Philip Edeipon takana.

Ensimmäinen puoliaika isäntäjoukkueen hallintaa

Ottelu alkoi hyvin tarkalla pelillä. Molemmat näyttivät välttävän tappiota kaikin keinoin. Mariehamn rakenteli peliään tuttuun tapaan pitkillä palloilla hyökkääjiään tavoitellen. Nämä roiskaisut eivät aiheuttaneet ongelmia RoPSin pääpelivoimaisille toppareille Aleksandr Kulikille ja Stephen Kundalle. Pelin edetessä isäntäjoukkue malttoi pelata laitojen kautta ja saikin otetta pelistä. Vajaan vartin pelin jälkeen Travis Binnionin kulmapotkun jälkitilanteesta Jani Lyyski täräytti pallon RoPS-maalin ylärimaan. RoPS pääsi ajoittain vastaiskuihin ja Chanda Mwaba kokeili laukaustaan, mutta pallo leijaili maalin ohi. David Carlsson hätyytteli kaukolaukauksella Kalle Rönkköä, joka kuitenkin selvitti pallon kulmaksi. Puolen tunnin pelin jälkeen RoPS pääsi paremmin peliin mukaan ja IFK:n rynnistys hieman helpotti. Paras tilanne vierasjoukkueelle tuli vapaapotkun seurauksena, kun kapteeni Mika Nurmelan veto jysähti tolppaan. Peli aaltoili viihdyttävästi puolelta toiselle, sillä Nurmelan paikan jälkeen Tommy Wirtanen pääsi puolittain läpi, mutta Kalle Rönkkö peitti laukauksen hyvin. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Titi Essomba pääsi vielä ampumaan, mutta sihti oli hänelläkin hakusessa. Hukattu paikka kostautui, sillä vielä ennen puoliaikavihellystä Mariehamnin uusi vahvistus Akombo Ukeyima pääsi läpi ja viimeisteli kotijoukkueen 1 – 0 johdon. RoPSilla oli avausjaksolla paikkansa, mutta kokonaisuutena IFK:n maali ei ollut vääryys.

RoPS taisteli ja hallitsi - turhaan

Toinen jakso alkoi RoPSin kannalta murheellisesti. RoPSin hyvän hyökkäyksen jälkeen kotijoukkue iski vastaan ja David Carlson pääsi läpiajoon viimeistellen varmasti 2 – 0. Ottelu näytti ratkenneen, mutta RoPS päätti vielä taistella. Vain neljä minuuttia Carlssonin maalin jälkeen Titi Essomba puski takatolpalta Chileshe Chibwen keskityksen sisään ja kavensi numeroihin 2 – 1. Maalin jälkeen RoPS haki rajusti tasoitusta, mutta samalla kotijoukkueelle aukeni erinomaisia vastaiskupaikkoja. RoPSin onneksi Ukeyima ja Carlsson hukkasivat paikkansa. RoPS haki tasoitusta ja isäntäjoukkue puolusti uhrautuvasti. Kova taistelu tuotti erikoistilanteita, mutta niitä ei pystytty hyödyntämään. Kovan paineen alla kotijoukkue pystyi vain purkamaan palloa ylös, mutta rovaniemeläisten helmasynti, eli tehottomuus näkyi jälleen. Maali jäi tekemättä. Vaihdosta sisään tullut Zeddy Saileti ampui kulman jälkitilanteesta ohi. Kovaa taistelua ja lopun hallintaa ei palkittu, vaan peli päättyi 2 – 1 ja pisteet jäivät Maarianhaminaan.

KuPSin pelattua tasan, on RoPSin ero karsijan paikkaan enää viisi pistettä.

RoPSin leiri myönsi IFK:n paremmuuden

Ottelun jälkeen RoPS leiri oli pettynyt. Murheellinen tappioputki sai jatkoa, ja kaiken lisäksi joukkueen esitys ei olisi edes oikeuttanut voittoon.
- Olimme tänään selvästi huonompi joukkue. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen olisimme voineet olla jopa kolme maalia tappiolla. Joukkuepelaamisemme oli tänään pahasti hajallaan. Peli ei pysynyt tiiviinä hyökkäys- eikä puolustussuuntaan. Meiltä puuttui aggressiivinen tekeminen, Turpeenniemi kertoi.
- Toki meillä oli paikkamme, kuten ”Nuren” tolppalaukaus ja loppuhetkien Zeddyn paikka. Eli jos pallo olisi pomppinut meille, olisimme voineet saada pisteitä mukaamme. Pelitilanteiden valossa se ei kuitenkaan olisi ollut oikeutettua, sillä kotijoukkueella oli paikkoja paljon enemmän. Nyt meidän on keskityttävä kahdeksi viikoksi harjoitteluun ja saatava homma raiteilleen. Sarjapaikan varmistamiseen ei enää riitä muiden pelit, vaan meidän on itse tienattava pisteitä. Minkäänlaista paniikkimielialaa joukkueessa ei kuitenkaan ole, Turpeenniemi päätti.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@varisilma.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309