ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: TPS - RoPS | Kierros 20 | Veikkausliiga 2008

TPS vs RoPS
2 2

Tiedot

Ottelupäivä: 14.09.2008
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Ville Järvenpää
 
Yleisöä : 3.033

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 10 ::<br /> Maalit Min. 66 ::<br />
Vaihto ajassa 80 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Patrice Ollo Ndoumba <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Zeddy Saileti Maalit Min. 19 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/chibwe.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Maalit Min. 54 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/edeipo.jpg' /><br />Philip Edeipo Syötöt Min. 19 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/mwaba.jpg' /><br />Chanda Mwaba Syötöt Min. 54 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/chibwe.jpg' /><br />Chileshe Chibwe Varoitukset Min. 42 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2008/edeipo.jpg' /><br />Philip Edeipo

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
10Maalit TPS (Simon Pedersen 1 - 0)
19MaalitChileshe Chibwe (1 - 1)
19SyötötChanda Mwaba (1 - 1)
42VaroituksetPhilip Edeipo
54MaalitPhilip Edeipo (1 - 2)
54SyötötChileshe Chibwe (1 - 2)
66Maalit TPS (Aristides Pertot 2 - 2)
80Kentälle Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Patrice Ollo Ndoumba (Keskikenttä)

 Kooste

RoPSille arvokas vieraspiste

Turun Palloseuran ja RoPSin kohtaamisessa Veritas-Stadionilla nähtiin vaiherikas jalkapalloilta. Ottelu päättyi tasapeliin 2 – 2. RoPSin maaleista vastasivat Chileshe Chibwe ja Philip Edeipo. Turkulaisista onnistuivat Simon Pedersen ja Aristides Pertot.

RoPS lähti Turkuun TPS:n vieraaksi katkaisemaan pitkää tappioputkeaan ja samalla karistelemaan jo turhan lähelle hiipinyttä karsintapeikkoa kauemmaksi. Otteluun valmistautumista haittasi joukkuetta vaivannut flunssa-aalto, mutta itse otteluun miehet olivat suurin piirtein terveiden kirjoissa. Viiden ottelun tappioputki katkesi vihdoin, mutta KuPSin voittaessa IFK Mariehamnin nousi karsijan paikka silti pisteen lähemmäs.

TPS iski heti ottelun alussa – RoPS vastasi

Ottelun alussa TPS sai heti pari kulmapotkua, mutta RoPS selvitti tilanteet. Alkuminuuttien jälkeen napapiiriläiset pääsivät paremmin peliin mukaan ja saivat aikaan pari vaarallista laukausta. Laukojina kunnostautuivat Mika Nurmela ja Chanda Mwaba. Kesken RoPSin hyvän otteen raitapaidat pääsivät iskemään. Tilanne syntyi Aristides Pertotin hyvän vapaapotkun jälkitilanteesta, josta Christian Gyanin syötöstä Simon Pedersen viimeisteli varmasti. Maalivahti Kalle Rönkkö oli tilanteessa vailla mahdollisuuksia. Ottelua oli pelattu vain 10 minuuttia, joten RoPS sai vierasotteluun jälleen erittäin vaikean alun. Liian usein takaiskun jälkeen RoPSin pelaajien päät ovat painuneet. Nyt kävi kuitenkin toisin. RoPS pääsi peliin mukaan, ja ottelun 19. minuutilla Chileshe Chibwe täräytti reilusta kahdestakymmenestä metristä pallon turkulaisten maaliin. Tilanteessa TPS-vahti Jukka Lehtovaara yllätettiin perusteellisesti. Maali oli sambialaislaiturille jo kauden viides.

Mwaba kokeili tolppien kestävyyttä

Ote säilyi hienokseltaan isännillä. Kuitenkin myös RoPSilla oli paikkansa. RoPS sai vapaapotkun hyvästä paikasta. Nurmelan vapaapotkun jälkitilanteesta Chanda Mwaba jysäytti vasurillaan todellisen hevosenpotkun, mutta RoPSin epäonneksi pallo osui tolppaan. Loistopaikan jälkeen RoPS sai uutta intoa peliinsä. Yleisölle tarjottiin varsin viihdyttävää ja puolelta toiselle aaltoilevaa peliä. RoPS sai useita kulmapotkuja, mutta erikoistilanteissa vaivannut tehottomuus jatkui edelleen. RoPS sai yhä enemmän otetta pelistä ja pakotti isännät puolustuskannalle. RoPSin hyökkääjä Philip Edeipo teki kovasti töitä ylhäällä ja pallontavoittelutilanteessa rikkoi maalivahti Lehtovaaraa varoituksen arvoisesti. Puoliajalle mentiin tasalukemissa.

RoPS tuli toiselle puoliajalle vahvasti – Edeipo maalasi viimein

Toisen puoliajan alussa TPS vaihtoi kentälle Armand Onen ja Sami Rähmösen. Valmentaja Martti Kuusela haki näin vaihtojen kautta TPS:n kaipaamaa voittoa. RoPS aloitti jakson vahvasti ja hankki heti kulmapotkun, joka ei vielä tuottanut toivottua tulosta. Pian erinomaisesti pelannut Chanda Mwaba keskitti takatolpalle, josta Philip Edeipo ohjasi pallon verkkoon. Näin RoPS siirtyi vieraskentällä johtoon ja pitkään paikkoja tuhlaillut ”nigerialainen pommikone” Edeipo onnistui maalinteossa. Pian maalin jälkeen TPS oli päästä kuittaamaan, sillä One jysäytti pallon RoPS maalin tolppaan. RoPS ei häkeltynyt, vaan painoi hyökkäyksiä TPS päätyyn. Chibwe ja Edeipo pääsivät molemmat laukomaan vaarallisesti.

Kesken RoPSin painostuksen Pertot pääsi kuin varkain tasoittamaan pelin. RoPSin puolustus rakenteli paitsioansaa ja antoi keskikenttämiehelle liikaa tilaa, eikä Rönkkö mahtanut laukaukselle mitään. RoPSin helmasyntinä viime aikoina ollut pelin tason heilahtelu ottelun aikana kostautui taas. Maalin jälkeen TPS painoi päälle, ja Rönkkö joutui venymään Pertotin laukauksen tielle. Tasatilanteessa molemmat pystyivät luomaan maalipaikkoja, mutta verkkoon saakka palloa ei saatu. Ottelua oli pelattu noin 80 minuuttia, kun Zeddy Saileti otettiin kentältä ja tilalle tuli kamerunilainen Ollo. Ottelun loppuhetkillä ote siirtyi yhä enemmän TPS:lle, ja RoPS taisteli kynsin hampain tärkeästä pisteestä.

Ottelun loppuhetket olivat rikkonaisia ja loukkaantuneita hoivailtiin molemmin puolin. Lisäaikaa tulikin kolme minuuttia. RoPS kesti loppuun asti, ja loppuvihellyksen soidessa taululle jäi tasalukemat 2 – 2.

RoPSin leirissä helpotti henkisesti

Ottelun jälkeen RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli pienin varauksin tyytyväinen.
- Pitkän tappioputken jälkeen tasapeli kovalta TPS:lta helpottaa henkisesti. Pelasimme tänään vahvan ottelun ja olimme hallitsevampi osapuoli. Meille tarjottiin voittoa ja johdimme ottelua, joten hieman jäi jossiteltavaakin. Meillä oli selvästi enemmän kulmapotkuja ja laukauksia. TPS:n maalit tulivat hieman helposti. Ensimmäinen tuli topparien välistä, jota ei pitäisi tällä tasolla tapahtua. Toinen turkulaisten maali kyllä haiskahti paitsiolta, Turpeenniemi pohdiskeli.
- Pelinä tämä oli kuitenkin toista luokkaa kuin aiemmat pohjakosketukset. Koko joukkue taisteli hienosti. Chileshe pelasi upean pelin ja maali oli komea. Mies on ollut myös harjoituksissa täynnä taistelutahtoa ja todella hyvä. Ottelun lopulla ”Chileä” kolhittiin monta kertaa, mutta onneksi pahempaa ei sattunut. Edeipon onnistuminen viimein maalin teossa oli myös tärkeää. Philip nauraa nyt, ja se lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen. Lähdemme tästä vielä parantamaan ja kaatamaan Hakaa komeissa valoissa, Turpeenniemi päätti ja viittasi paljon puhuttuihin Keskuskentän valoihin.

Markku Saukko

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227