ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: KuPS - RoPS | Kierros 13 | Veikkausliiga 2009

KuPS vs RoPS
3 0

Tiedot

Ottelupäivä: 04.07.2009
Otteluaika: 16:00
Tuomari: Antti Munukka
 
Yleisöä : 1.323

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Maalit Min. 40 ::<br /> Maalit Min. 53 ::<br /> Maalit Min. 74 ::<br />
Vaihto ajassa 75 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Juha-Pekka Inkeröinen <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Vaihto ajassa 85 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Marko Koivuranta <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Ville Syväjärvi Vaihto ajassa 85 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jukka Yrjänheikki <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Janne Turpeenniemi Varoitukset Min. 69 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/17.jpg' /><br />Ville Syväjärvi Varoitukset Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/4.jpg' /><br />Stephen Kunda Varoitukset Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Ulosajot Min. 90 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/1.jpg' /><br />Jung-Hyuk Kwon

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotJung-Hyuk Kwon
40Maalit KuPS (Miikka Turunen 1 - 0)
53Maalit KuPS (Dickson Nwakaeme 2 - 0)
69VaroituksetVille Syväjärvi
74Maalit KuPS (Miikka Turunen 3 - 0)
75Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Keskikenttä)
 Vaihtoon Juha-Pekka Inkeröinen (Keskikenttä)
85Kentälle Ville Syväjärvi (Puolustaja)
 Vaihtoon Marko Koivuranta (Puolustaja)
85Kentälle Janne Turpeenniemi (Puolustaja)
 Vaihtoon Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)
90VaroituksetStephen Kunda
90VaroituksetChanda Mwaba
90UlosajotChanda Mwaba

 Kooste

RoPSin surkea vierassaldo sai jatkoa

RoPS pelasi yhden kauden tärkeimmistä vieraspeleistään KuPSia vastaan lauantaina. Varamiehinen rovaniemeläisryhmä ei pystynyt kääntämään vierasottelutilastoaan: ainuttakaan voittoa ei vieraskentiltä ole herunut. KuPS ottelun lukemat olivat vieraiden kannalta tylyt 3 – 0. Maaleista vastasivat uusi nigerialaisvahvistus Dickson Nwakaeme ja Miikka Turunen kahdesti. RoPSin Chanda Mwaba tienasi ottelun lopussa kaksi keltaista ja ulosajon. Keskikenttämies huilaa cup-pelin Interiä vastaan.

KuPS pelasi kokonaisuudessaan vahvan ottelun. Myös RoPS pystyi luomaan maalipaikkoja, mutta krooninen maalinteko-ongelma tuntuu vain pahenevan vieraissa. Echiabhi Okodugha epäonnistui avopaikassa, ja Mika–Matti Maisonvaara nosti pallon metristä yli maalin.

KuPS näyttää löytäneen kelpo vahvistuksen Dicksonista, samoin Ollo pelasi puolustuksessa vahvan pelin.
Ensimmäinen KuPSin maali syntyi onnekkaasti ensimmäisen puoliajan lopulla. Dicksonin epäonnistunut laukaus pomppi Turuselle, joka sai sijoittaa pallon ohi K-P Syväjärven.

Toisella puoliajalla verkkoa heilutti taas Dickson Nwakaeme. Ensin K-P Syväjärvi jätti menemättä keskityspalloon, Janne Turpeenniemen purku jäi huonoksi, ja nigerialainen pääsi ampumaan pallon maaliin. Loppunumerot viimeisteli Turunen, jolla oli taidon lisäksi tuuriakin mukana. Ilja Venäläisen laukaus pomppi tolpan ja maalivahti Syväjärven kautta Turusella avoimeen paikkaan.

Ottelun lopuksi nähtiin kunnon torikokous, jossa keltaista katselivat Ollo, RoPSin Stephen Kunda ja Mwaba peräti kahdesti.

Kurssi ei käänny ja miehet loppuu

RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli ottelun jälkeen tuskainen.
- Surkea vieraskurssi ei käänny. Erotuomari Antti Munukka ei ainakaan suosinut meitä, sillä Tero Taipaleen käsivirhe ja Okodughan kaataminen rangaistusalueella jäivät viheltämättä. Silti tappiosta voimme syyttää vain itseämme, sillä paikkoja tehdä maalit ainakin tasapeliin kyllä oli. Meillä ei vain ole kunnollista kärkimiestä.
Turpeenniemeä huolestutti myös pelaajatilanne ennen Interiä vastaan käytävää cupin peliä.
- Kwon ja Mwaba ovat pelikiellossa, Saileti ja Chibwe loukkaantuneina, sekä Syväjärvi ja Turpeenniemi yhden kortin päässä pelikiellosta. Vaikeaksi menee.

Edit 10.8.2009 

SPL muutti KuPS-RoPS-ottelun lopputuloksen 

Suomen Palloliiton vastalauselautakunta on hyväksynyt RoPS:n tekemän valituksen SPL:n toimiston 7.7. tekemästä päätöksestä, jolla RoPS:n vastalause 4.7. pelatusta Veikkausliigan ottelusta KuPS-RoPS hylättiin. Hyväksymällä RoPS:n valituksen vastalauselautakunta muutti kyseisen ottelun lopputuloksen KuPS:n häviöksi 3-0.


RoPS katsoi vastalauseessaan KuPS:n Dickson Nwakaemen olleen ottelussa edustuskelvoton.

Vastalauselautakunta katsoi, että KuPS:n pelaajalle Dickson Nwakaemelle myönnetty pelilupa Suomeen oli tapahtunut virheellisten tietojen perustella, koska kyseinen pelaaja oli jälkeenpäin saatujen selvitysten mukaan pelannut virallisia otteluita Senegalissa 30.4.2009 jälkeen.

Näin ollen pelaajan kansainvälistä edustusoikeuden siirtoa ei olisi saanut hyväksyä 1.5. - 31.7.2009 välisenä aikana. Pelaaja on siis ollut pelioikeudeton Veikkausliigan ottelussa 4.7.2009.

Alun perin KuPS voitti ottelun maalein 3-0 ja Dickson Nwakaeme viimeisteli ottelussa yhden osuman ja syötti toisen, mutta nyt lukemat käännettiin päinvastaiseen järjestykseen. Lopputuloksen muuttaminen tietää samalla sitä, että KuPS putoaa sarjataulukossa viimeiseksi ja RoPS nousee JJK:n kanssa tasapisteisiin 13. sijalle.

Edit 2.10.2009 

Oikeusturvalautakunta palautti KuPS-RoPS:n tuloksen 

Urheilun oikeusturvalautakunta antoi päätöksensä perjantaina (2.10.) Kuopion Palloseuran valituksesta 4.7. pelatun Veikkausliigaottelun KuPS – RoPS lopputuloksen muuttamisesta vierasjoukkueen hyväksi. Urheilun oikeusturvalautakunta päätyi asiassa KuPS:n kannalle ja palautti voimaan ottelun urheilullisen lopputuloksen.

KuPS voitti heinäkuussa pelatun liigaottelun 3-0, mutta RoPS valitti Suomen Palloliitolle (SPL) KuPS:aa ottelussa edustaneen Dickson Nwakaemen olleen edustuskelvoton. SPL:n toimisto päätti 7.7. hylätä RoPS:n valituksen, sillä Nwakaemen pelilupa oli pyydetty asianmukaisella tavalla ja edustusoikeus myönnetty sen hetkisten tietojen perusteella. RoPS valitti toimiston päätöksestä SPL:n vastalauselautakunnalle, joka kumosi päätöksen 10. elokuuta. Vastalauselautakunta perusteli eriävää päätöstään asiaan liittyvillä uusilla faktoilla. Vastalauselautakunnan päätöksen myötä RoPS tuomittiin ottelun voittajaksi maalein 3–0. Perjantaina 2.10. saadun Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä asian käsittely on saatu päätökseen. 

Oikeusturvalautakunta totesi, että KuPS ei ollut käyttänyt RoPS-ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa, eikä asiassa ollut kilpailumääräysten mukaisia perusteita määrätä KuPS:aa häviämään ottelu. Kilpailumääräysten mukaan edustusoikeuden siirtoa koskeva myönteinen päätös on mahdollista kumota, jos myöhemmin ilmenee seikkoja, jotka olisivat johtaneet päätöksentekohetkellä epäävään päätökseen. Oikeusturvalautakunta totesi, että edustusoikeuden kumoamisella ei ole takautuvaa vaikutusta, ellei siitä ole erikseen säännöissä mainittu.

– Noudatamme ja arvostamme Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöstä. Asian käsittely on saatu nyt loppuun ja voimme kaikki keskittyä Veikkausliigan urheilulliseen huipennukseen. Meille tämä prosessi on ollut selkeä oppimisen paikka. Sekä toimisto että vastalauselautakunta ovat tehneet päätöksensä sen hetkisiin tietoihin ja faktoihin pohjautuen. Päätöksenteon prosesseja ja sääntöjä täytyy kehittää niin, että tällaisiin tilanteisiin ei enää jouduta. Nopea ja luotettava päätöksenteko on tärkeää varsinkin sarjamuotoisissa kilpailuissa, kun kausi on kesken, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen sanoi.

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä KuPS – RoPS – ottelun urheilullinen lopputulos palautetaan voimaan.

 

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227