ROPSKAUPPA.FI                              
Otteluraportti: RoPS - Tampere United | Kierros 22 | Veikkausliiga 2009

RoPS vs TamU
1 5

Tiedot

Ottelupäivä: 20.09.2009
Otteluaika: 18:30
Tuomari: Vesa Hätilä
 
Yleisöä : 1.845

Aloituskokoonpano

Maalivahti
Puolustaja
Keskikenttä
Hyökkääjä

Päävalmentaja

Aikajana

Vaihto ajassa 32 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jarno Tenkula <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Jeremiah Ani Vaihto ajassa 59 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Zeddy Saileti <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />White Simwanza Vaihto ajassa 79 ::<img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/in.png' />Jukka Yrjänheikki <br> <img src='/images/com_joomleague/database/events/soccer/out.png' />Mika-Matti Maisonvaara Maalit Min. 48 ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/8.jpg' /><br />Nchimunya Mweetwa Syötöt Min. 48 ::<br />Christopher Musonda Varoitukset Min. 90 ::<br />Christopher Musonda Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/10.jpg' /><br />Chanda Mwaba Pelikiellot Min.  ::<img src='/images/com_joomleague/database/persons/2009/1.jpg' /><br />Jung-Hyuk Kwon
Maalit Min. 8 ::<br /> Maalit Min. 39 ::<br /> Maalit Min. 73 ::<br /> Maalit Min. 83 ::<br /> Maalit Min. 86 ::<br />

Tapahtumat

Aika Tapahtuma
PelikiellotChanda Mwaba
PelikiellotJung-Hyuk Kwon
08Maalit TamU (Aleksei Kangaskolkka 0 - 1)
32Kentälle Jeremiah Ani (Hyökkääjä)
 Vaihtoon Jarno Tenkula (Keskikenttä)
39Maalit TamU (Rafinha 0 - 2)
48MaalitNchimunya Mweetwa (1 - 2)
48SyötötChristopher Musonda (1 - 2)
59Kentälle White Simwanza (Keskikenttä)
 Vaihtoon Zeddy Saileti (Hyökkääjä)
73Maalit TamU (Aleksei Kangaskolkka 1 - 3)
79Kentälle Mika-Matti Maisonvaara (Puolustaja)
 Vaihtoon Jukka Yrjänheikki (Puolustaja)
83Maalit TamU (Rafinha 1 - 4)
86Maalit TamU (Jari Niemi 1 - 5)
90VaroituksetChristopher Musonda

 Kooste

TamU rökitti RoPSia

Odotetun kotiotteluputken alkaminen ei tuonut helpotusta RoPSin tuskaan Veikkausliigan hännillä. TamU oli tyly vieras, ja vei pisteet mennessään lukemin 1-5. Maaleista vastasivat Aleksei Kangaskolkka ja Rafinha tekemällä molemmat kaksi, sekä Jari Niemi, joka iski maalinsa pilkulta. RoPSin ainokaisen viimeisteli Nchimunya Mweetwa.

RoPS lähti otteluun pahasti siipirikkoisena, Mwaban ja Kwonin pelikieltojen lisäksi Stephen Kunda jäi sivuun polvivaivojen takia, eikä Ville Syväjärvikään pystynyt pelaamaan. Toppariparina nähtiinkin Janne Turpeenniemi ja Joonas Ikäläinen. Lisää kylmää vettä RoPSin niskaan tuli, kun hyökkääjä Ani loukkasi nivusensa ja nilkutti vaihtoon. RoPS sortui ottelussa karmeisiin virheisiin, jotka muodostuivat ottelun kulminaatiopisteiksi.

Ottelun alussa RoPS painoi päälle, mutta ei saanut todellisia maalipaikkoja luotua lukuisista kulmapotkuistakaan. Tämän kauden helmasynti, jossa peli pysähtyy hyökkäyskolmanneksella, toistui taas. TamU iski ensimmäisen maalinsa RoPSin kulman jälkeen. Rafinha pääsi nousemaan tyhjään kenttään, kun laitapuolustaja Maisonvaara oli antamassa kulmapotkua. Joonas Ikäläinen empi ja Rafinha syötti Kangaskolkan vapaaksi, joka viimeisteli helposti. Toisessa maalissa pääosassa oli valitettavasti Ikäläinen. Hänellä olisi ollut mahdollisuus purkaa pallo pois, mutta hän menetti pelivälineen Rafinhalle, eikä kentän paras pelaaja erehtynyt.

Toiselle puoliajalle RoPS tuli vahvasti. Ikäläinen voitti kulmapotkussa pääpallon, ja Mweetwa survoi pallon verkkoon. RoPSilla oli tilaisuus tulla tasoihin, kun Mweetwa pudotti pallon kentälle vaihdetulle konkari Zeddy Sailetille, mutta heppoiseksi jäänyt laukaus siivottiin maaliviivalta. Tämä oli pelin kulminaatiopiste, sillä välittömästi TamU lisäsi johtonsa jo kahteen maaliin. RoPS-maalille tuli pitkä pallo, jonka Ikäläinen purki huonosti suoraan vastustajalle, ja Kangaskolkka viimeisteli jälleen.

Tähän katkesi RoPSin selkäranka ja lopun pelailusta tamperelaiset nauttivat vielä kahden osuman edestä.

Hjelm jakoi kiitosta

Ari Hjelm oli tyytyväinen omiensa otteisiin.
- Olemme seuran talousvaikeuksien takia todella tiukilla. Miehiä on lähtenyt ja junnuja joutuu kentälle. Tulimme kentälle suoraan junasta ja lähdemme saman tien takaisin. Haluan kiittää pelaajia sitoutumisesta joukkueeseen vaikeuksien keskellä.
Hjelmin mukaan numerot eivät tehneet oikeutta RoPSille.
- Olimme moneen otteeseen todella ahtaalla. Alussa RoPS olisi voinut tehdä useammankin maalin, ja samoin toisen puoliajan aluksi he olivat lähellä tasoitusta. He eivät kuitenkaan hyödyntäneet tilanteitaan, ja me pääsimme iskemään. Kolmas maali oli ratkaiseva, sen jälkeen RoPS luovutti.

Upean pelin pelannut Rafinha kiitteli Keskuskentän uutta tekonurmea.
- Hieno alusta, olen aina viihtynyt tekonurmella. Onnistuin tänään tekemään kaksi maalia ja syöttämään yhden, joten tyytyväinen pitää olla. Rafinha piti Mika-Matti Maisonvaaraa todellisessa helteessä koko ottelun.

Lumijärvi ja Turpeenniemi pettyneitä RoPS-leirissä ei ollut sijaa selittelyille.
- Jokainen näkee, ettei materiaalimme kestä näitä poissaoloja. Maisonvaaraa vietiin kuin pässiä narussa, mutta ei se ole hänen vikansa, että mies joutuu liian kovaan paikkaan. Joonas Ikäläinen tekee jatkuvasti aivan karmeita virheitä, mutta ketään ei ole laittaa tilalle. Jokainen varmasti näki senkin, miten White Simwanza nilkutti kentällä. Siellä on pidettävä rampoja miehiä, jos he vain suostuvat pelaamaan, Lumijärvi tuskaili.

Turpeenniemi manasi virheitä.
- Me painamme päälle ja kaveri kuittaa joka kertaa maalin, kun hyökkää. On tämä melkoisen raskasta, hyvin oudon tonttinsa topparina hoitanut Turpeenniemi kertoi.  

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227