ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 09 touko 2004 03:00

RoPS A ainoana ilman tappiota

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on lauantain jälkeen ainoa puhtaan pelin joukkue jalkapallon A-nuorten SM-sarjassa. RoPS haki kauden kolmannen perättäisen voiton Turusta kukistamalla kotijoukkue Interin 1-2 (0-2).

975180
RoPSin A-nuorilla on riittänyt alkukaudesta juhlittavaa. Joukkue johtaa SM-sarjaa kolmen pelatun kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.

Sarjanousija RoPS kävi tutustumassa Interiin harjoitusottelun merkeissä jo pääsiäisen aikoihin. Tuolloin tuli niukka tappio, mutta nyt homma käännettiin voitoksi, vaikka alla oli outo kumirouhekenttä. Pelaajat väsähtivät raskaalla alustalla hämmästyttävän nopeasti ja RoPS joutuikin käyttämään kentällä lähes koko miehistönsä.

- Tämä oli ilman muuta taisteluvoitto. Koko joukkueen puolustaminen oli jälleen loistavaa, kehui tyytyväinen valmentaja Mika Lumijärvi.

Totuuden nimessä RoPS oli ottelussa altavastaaja, mutta maalit ratkaisevat.

- Tämä oli meiltä varmasti kevään heikoin peli. Meillä oli ottelussa tasan yksi paikka, mutta teimme kaksi maalia, Lumijärvi summasi.

Kuparinen rikki 268. minuutilla

Inter pelasi lauantaina kuten muutaman viikko sitten eli löi pitkää palloa puolustuslinjan taakse. RoPSin puolustus hoiti kuitenkin tilanteet maalivahti Turo Jänkälän johdolla yhtä kertaa lukuunottamatta. RoPSin ensimmäinen takaiskumaali tämän kauden sarjassa näki päivänvalon 268 minuutin uurastuksen jälkeen. Interin pitkää vapaapotkua ei onnistuttu purkamaan ja kotijoukkue iski 1-2 kavennuksen kun peliaikaa oli jäljellä vain pari minuuttia.

RoPS viimeisteli Turussa 110 prosentin teholla. Avausmaali oli Antti Peuran käsialaa, kun RoPS-hyökkääjä tälläsi pallon alanurkkaan 25 metristä.

Toisessa maalissa riitti hämmästeltävää myös RoPSin valmennusjohdolla, kun Pauli Turpeenniemen pitkä vapaapotku lensi hädin tuskin Interin puolustusalueelle. Jari Barsk sipaisi palloa, joka päätyi turkulaismaalin takanurkkaan, 0-2.

RoPSin kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla Lahden Kuusysiä vastaan. Kuusysi on A-nuorten viime kauden Suomen mestari. (KP)

© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1270 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227