ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 touko 2006 14:31

Nappulakoulu antaa potkua jalkapalloilijaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tulevaisuuden jalkapalloilijoita kasvattava RoPSin nappulakoulu jatkaa tänäkin kesänä perinteisen nappulaliigan kainalossa. Vaikka kesään on vielä aikaa, nuorten pelaajien jalkapallokausi kirjaimellisesti potkaistaan käyntiin maanantaina kello 18-20 Ounasvaaran palloiluhallilla.

Rovaniemen Palloseuran viime kesän uutuus, nappulakoulu osoittautui niin suosituksi, että sen jatkaminen oli itsestään selvää. Nappulaliigan pienimmille, vuosina 1999 -2001 syntyneille pikku pelaajille tarkoitettu nappulakoulu pistää pallot pyörimään toukokuun lopulla, samaan aikaan kun isompien pallotaitureiden nappulaliiga pyörähtää käyntiin Rovaniemen pallokentillä.

Perinteisen nappulaliigan suosio on säilynyt Rovaniemellä tasaisena vuodesta toiseen. Rovaniemen Palloseuran nappulatoiminnassa on kesäisin mukana lähes 350 lasta. Kun mukaan lasketaan eri ikäkausijoukkueissa pelaavat nuoret, nousee RoPSin juniorijalkapalloilijoiden määrä reilusti yli 500 pelaajaan - viime kaudella RoPSin paidassa juoksi, edustusjoukkue mukaan lukien, yhteensä 599 lisenssipelaajaa.

Eri ikäisten pelaajien ja heidän joukkueidensa toimintaa pyritään edelleen lomittamaan tiiviimmin yhteen eri tavoin. Tavoitetta kuvaa hyvin se, että vuosina 1995 -1998 syntyneiden nappulaliigan 1- ja 2-divisioonan joukkueiden valmentajien rinkiin, kokeneiden aikuisten rinnalle tulee RoPSin A- ja B-junioreissa pelaavia nuoria. A- ja B-juniorit toimivat kesällä myös nappulaliigan viikoittaisten otteluiden tuomareina ja saavat siten arvokasta kokemusta omaan pelaamiseensa.

Yhteistyössä on mukana myös RoPSin edustusjoukkue, joka on paikalla maanantaina nappulakauden avajaisissa.

RoPSin nappulakoulun rehtorina - ja koko nappulatoiminnan vetäjänä on tänä kesänä Mira Nieminen.

Uusi rehtori tarvittiin, kun Markus Memonen otti harteilleen RoPSin koko nuorisotoiminnan vetovastuun ja siirtyi seuran junioripäälliköksi.

Vakuutuksen sisältävä lisenssimaksu (60 e) on pakollinen ja lisäksi jokaisen pelaajan on käytettävä säärisuojia, mutta muita pakollisia varusteita ei ole. Nappulakengätkin ehtii hankkia sitten myöhemmin - nappulakouluun riittää, kun jalassa on mukavat ulkoilukengät.

RoPSin nappulakouluun ja -liigaan voi ilmoittautua myös maanantain avajaisten jälkeen, joko internetin kautta osoitteessa www.rops.fi/, nappulaliiga tai vaikkapa RoPSin ensimmäisen kotiottelun aikana Keskuskentällä. Senkin jälkeen mukaan pääsee harjoitusten aikana millä tahansa palloilukentällä ilmoittautumalla harjoitusten vetäjälle.

Lisätietoja Rovaniemen Palloseuran nappulatoiminnasta antavat Mira Nieminen 045-135 9057, junioripäällikkö Markus Memonen 040-594 3865 tai nuorisojaoston puheenjohtaja Matti Ruoho 040-841 6637

© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1540 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309