ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 31 touko 2007 11:20

RoPSin nappulakoulusta elämyksiä ja kokemuksia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran perinteinen nappulakoulu pyörähti käyntiin keskiviikkona Korkalovaaran pallokentällä. Nappulakoulussa juoksevat pallon perässä alle kouluikäiset jalkapalloilijanalut.

Klikkaa!

- Nappulakoulu on ensimmäinen kosketus RoPSin organisaatioon. Siitä siirrytään nappulaliigaan, sitten eri ikäryhmien juniorijoukkueisiin ja toivottavasti joskus RoPSin edustusjoukkueeseen, nappulakoulun rehtori Jorma Turpeenniemi luettelee.

Turpeenniemi muistuttaa heti samaan hengenvetoon, että nappulakoulu on vasta tutustumisvaihe lajiin.

- Nappulakoulussa ei vielä kovin paljon pelata jalkapalloa, vaan kehitetään niitä ominaisuuksia mitä lajissa myöhemmin tarvitaan. Jalkapallo on monipuolinen urheilulaji, itsekin aktiiviaikoinaan RoPSin edustusjoukkueessa pelannut Turpeenniemi muistuttaa.

Yhdessä paikassa

Nappulakoulu kokoontuu kerran viikossa yhdessä paikassa.

- Juhannukseen asti pidämme harjoituksia täällä pallokentällä. Sen jälkeen siirrymme raviradalle, Turpeenniemi kertoo.

Rehtorin mukaan kaikkien kaupungin nappulakoululaisten kokoaminen yhteen paikkaan on todettu toimivaksi ratkaisuksi.

- Tätä on kokeiltu pari vuotta. Iso porukka jaetaan pieniin ryhmiin, joten opetus on tehokasta. Kesälomamatkatkaan eivät vaikuta merkittävästi kokonaisuuteen, koska aina on kuitenkin lapsia paikalla harjoituksissa, Turpeenniemi toteaa.

Ryhmät eivät ole koko ajan samoja.

- Nappulakoulun tarkoituksena on tuottaa elämyksiä ja kokemuksia. Ryhmiä vaihdellaan sen vuoksi, että kaikki pääsisivät tutustumaan toistensa kanssa, Turpeenniemi perustelee.

Hänen mukaansa ylväistä tavoitteista pidetään kiinni.

- Ensisijaisena tarkoituksena on saada lapset urheilun pariin viettämään terveitä elämäntapoja, Turpeenniemi korostaa.

Edustuspelaajia mukana

Turpeenniemi sanoo lähteneensä innolla mukaan nappulakoulutoimintaan.

- Kyllähän tässä RoPSin sinivalkoista ideaa viedään eteenpäin. Olemme onnistuneet, jos joku tämän kesän nappulakoululaisista pelaa tulevaisuudessa RoPSin edustusjoukkueessa. Hienoa on sekin, että yleensä jalkapallokärpänen puraisee, Turpeenniemi tuumii.

Innostajina ja esikuvina lapsille toimivat RoPSin edustusjoukkueen pelaajat, jotka käyvät harjoituksissa näyttämässä mallia.

- Ryhmien vetäjinä on myös B-juniorijoukkueen pelaajia, jotka näin saavat tuntumaa vastuulliseen vetämiseen, Turpeenniemi kertoo.

Jaarli Pirkkiö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1126 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227