ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 touko 2010 19:00

RoPS:n junnut isännöivät edustuksen pelit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tytöt 97 joukkue - sekä tytöt että vanhemmat - viihtyvät peleissä. Tytöt 97 joukkue - sekä tytöt että vanhemmat - viihtyvät peleissä.

Iltapäivä sateisena alkukesän sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä. Edessä on kolmen tunnin päästä alkava miesten jalkapallon Ykkösen kotipeli RoPS – PK 35.

Isäntäseuran puolesta paikalle saapuvat ensimmäisenä RoPS:n kenttämyynnistä vastaavat naiset, Paula Kantola ja Sanna Korteniemi. ”Tällä logistiikalla tämä alkaa!” kertovat naiset naureskellen ja nostelevat autoista laatikoittain makkaraa, mehua ja muuta myytävää. ”Yleensä me ollaan täällä aina ensimmäisenä kolmisen tuntia ennen peliä. Laitamme paikkoja kuntoon ja aloitamme kahvinkeiton. Meidän jälkeen tulevat pelaajat ja siitä se kuhina sitten alkaa…” Naiset vastaavat kenttämyyntiorganisaation johtamisesta ja siitä, että joka kojussa riittää myytävää.

Klo 16.30 tulee paikalle eri myyntipisteiden henkilöstöä pystyttämään telttojaan. Paikalla on jo koko joukko etupäässä sinisiin asuihin sonnustautuneita lapsia ja vanhempia. Kun teltat ovat pystyssä, täyttyvät myyntipöydät tarjottavasta, pikkusuolaisesta ja makeasta, sekä kestosuosikeista, makkarasta ja kahvista. RoPS Tytöt 96 joukkueenjohtaja Jorma Vilen kertoo omasta kojustaan: ”Meillä on myynnissä muista myyntipisteistä poiketen RoPS:n fanituotteet. Joka pelissä menee jotain tavaraa, lippistä, huivia tai pelipaitoja. Myynnistä huolehtivat sekä junioripelaajat ja vanhemmat.” Koko joukko B-junioripoikia ja -tyttöjä tulee seuraavaksi samoihin aikoihin kentälle. Tytöt asettuvat myymään pääsylippuja ja pojat ryhtyvät kantamaan kenttämainoksia paikoilleen. Pojat huolehtivat myös tarvittaessa EA-paarien kantamisesta – jos tilanne pelin aikana niin vaatii. Klo 17.30. paikalle saapuu D-12 poikien joukkue. Tämä innokas porukka huolehtii pelin alussa lipun kantamisesta kentälle yhdessä pelaajien kanssa ja lisäksi pojat toimivat pallopoikina pelin aikana. Pallopoikia on tällä kertaa 10 kappaletta.

”Myyntikojujen lisäksi RoPS:n Nuorisojaosto ja RoPS:n eri juniorijoukkueet huolehtivat lisäksi mm. kentän äänentoistosta ja katsomoiden siisteydestä.”, kertoo RoPS:n Nuorisojaoston puheenjohtaja Pentti Kormano. ”Pelitapahtumat ovat meille tietysti ylpeyden ja ilon aihe, onhan kentällä seuran edustusjoukkue ja pelaamassa monen lapsen paikallinen idoli. Lisäksi, kun itse hoidamme eri tehtävät, niin saamme niistä myös korvauksen”, kertoo Kormano ja jatkaa: ”Palvelua tuottava tai myyntiä hoitava juniorijoukkue saa jokaisesta pelistä oman korvauksen. Lisäksi lyhyesti sanottuna, jokaisesta myydystä makkarasta koituva tulo menee suoraan RoPS:n Nuorisojaoston kassaan ja sieltä se puolestaan lyhentämättömänä palautuu takaisin joukkueiden toimintaan eri muodoissa!” 

 Sateisenakin iltana myyntipisteissä riittää kävijöitä.

RoPS: seuraorganisaatiosta kenttätapahtumista ja turvallisuudesta vastaavat Oskari Jänkälä ja Tapio Kinnunen. Kinnunen kertoo olleensa mukana 15 vuotta eri tehtävissä. ”Tämänkokoinen yleisötilaisuus vaatii omat lupansa ja suunnitelmansa mm. Suomen Palloliitolle ja viranomaisille. Mukava hoitaa näitä juttuja tuttujen kesken!” kertoo Tapsa ja viittaa jalkapallon kautta tutuiksi tulleisiin ihmisiin. Oskari Jänkälä kertoo aloittaneen työt jalkapallon parissa jo vuonna 1954. Huikeiden 56 vuoden aikana Suomen Palloliitoltakin kiitosta saanut veteraani kertoo nähneensä vuosien mittaan monenlaista: ”Moni sukupolvi palloilijoita on ohi vilistänyt, vanhimmat ovat jo minun ikäisiä pappoja, joiden lapsenlapset ovat tämän päivän pelureita. Yksi hauskimmista tapauksista oli aikanaan Lapinaukean kentällä, kun meiltä karkasi kentälle poro! Palkintoeläintä sitten yritettiin pelaajien kanssa ottaa kiinni!”, kertoo Jänkälä naureskellen. Oskari Jänkälä jakaa kiitosta paikallisille ihmisille ottelujärjestelyistä vuosien varrelta: ”Uskomattoman hienoa työtä vapaaehtoiset, pelaajien vanhemmat ja juniorit ovat vuosien saatossa tehneet! Seura ei olisi tällainen, jos näin mukavia ihmisiä ei olisi ollut tässä toiminnassa kaikkina näinä vuosina mukana!” kiittelee Oskari ylpeänä ja samalla vaatimattomana.

Ottelu päättyy kotivoittoon ja katsojat aloittavat kotimatkansa. Samaan aikaan vapaaehtoiset purkavat myyntikojujaan ja D-13 joukkueen pojat ja vanhemmat rupeavat siivoamaan tottuneen ripeästi katsomoita. Kenttämyyntipäälliköt Paula Kantola ja Sanna Korteniemi odottavat palautuvaa tavaraa myyntikojuista ja kertovat, että vielä kestittävänä ovat lehdistö ja ottelun tuomaristo. ”Kotiin päästään sitten puoli kymmenen aikaan!”, naureskelevat naiset edelleen iloisena ja kertovat että tänään oli hiljaista, koska oli vesisade ja vähän viileä keli.

RoPS:n kotipeli erilaisesta näkökulmasta 23.5:
  700 myytyä makkaraa
  600 kupillista kahvia
  litroittain pillimehua
  1082 katsojaa
  n. 120 ihmistä vapaaehtoistyössä
  n. 15 eri työtehtävää

Pasi Gynther
© 2010 RoPS

Luettu 3627 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227