ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 heinäkuu 2015 15:14

Sinisten ja punaisten taisto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Barcelonan suosikkijoukkueekseen nimeävä RoPSin Alex Tolra, 10, antoi pallolle kyytiä ottelussa Santa Clausin punaista vastaan. Mikael Salmelan (vas.), 11, suosikkijoukkue on Liverpool. Barcelonan suosikkijoukkueekseen nimeävä RoPSin Alex Tolra, 10, antoi pallolle kyytiä ottelussa Santa Clausin punaista vastaan. Mikael Salmelan (vas.), 11, suosikkijoukkue on Liverpool. Kuva: Anssi Jokiranta

Pojat asettuvat rinkiin kädet toistensa hartioilla. Kentän toisessa päässä on punaisten pelipaitojen piiri, toisessa sinisten.

RoPS ja Santa Claus punainen kohtasivat Santa Claus cupin 11-vuotiaiden poikien sarjassa.– Santa, huuto kaikuu.

– RoPS, kuuluu vastaus.

Alkamassa on Santa Claus cupin 11-vuotiaiden poikien ottelu RoPS–FC Santa Claus punainen.

RoPSin maalivahti tekee hienon torjunnan.

– Onko se vielä 0–0? Teukka melkein teki maalin, joku toteaa katsomosta.

Peli etenee tasaisena. Pallo liikkuu pelaajalta toiselle mallikkaasti, mutta maalipaikat ovat vähissä. Tuomari viheltää puoliajan merkiksi. Tilanne on yhä 0–0.


Toinen puoliaika alkaa kovalla väännöllä. Kolme kaveria taistelee pallosta kaikki maassa potkien. Santa Clausin painostus tuottaa tuloksen. Miska Ylitolva pelaa loistavasti paikan Veikka Leinoselle, joka sijoittaa pallon vastustamattomasti RoPSin maalin yläkulmaan.

– Hyvä Miska, hyvä Veikka, kaikuvat huudot katsomosta.

1–0-johtomaali tuo uuden sykkeen koko peliin. Heti perään RoPSilla on paikka toisessa päässä. Hetkeä myöhemmin Ylitolva vetää pallon tolppaan RoPSin maalilla.

RoPSin Alex Tolra ampuu pallon vastustamattomasti oikeaan alakulmaan. Peli on tasan 1–1 ja ottelua ei ole enää paljon jäljellä.

– Hyvä Alex. Saa tehdä toisenkin, kuuluu ohje.


Santa Claus ei tasoitusmaalista hermostu. Mikael Salmela pääsee yksin maalivahtia vastaan, eikä erehdy. Santa voittaa ensimmäisen ottelunsa turnauksessa maalein 2–1.

Vaikka pojilla on ikää vasta kymmenen tai yksitoista vuotta, he ovat jo kokeneita pelimiehiä.

Santan kapteeni Mikael Salmela on pelannut jalkapalloa seitsemän vuotta ja RoPSin kapteenilla Alex Tolralla on menossa kahdeksas vuosi. Luotto omaan joukkueeseen on kova.

– Kannustus on parasta meidän joukkueessa, Salmela sanoo.

– Meillä on hyvä yhteishenki, Tolra toteaa.


Pojilta löytyy vastaus myös pelin ratkaisulle.

– Reilu peli toi meille voiton, Salmela arvioi.

– Meillä ei riittänyt taito maalintekopaikoissa, Tolra sanoo.

Avausottelu on ohi ja on aika rientää kohti seuraavaa kamppailua.


Santa Claus cupissa pelaa tällä viikolla Rovaniemellä  150 joukkuetta. Ottelut pelataan Keskuskentällä, Saarenkylän, Santasportin ja Susivoudin kentillä.

Miia Vatka
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1872 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227