ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 huhtikuu 2016 08:31

RoPS-B tähyilee SM-karsintaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran B-poikien valmentajalla Jari Alamäellä (vas.) on komennossaan lupaava ryhmä. Rovaniemen Palloseuran B-poikien valmentajalla Jari Alamäellä (vas.) on komennossaan lupaava ryhmä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura aloittaa kauden vieraskentällä jalkapallon B-poikien Ykkösessä. Lauantaina Vaasassa pelattavassa ottelussa on vastassa VPS Junioreiden kakkosjoukkue.

Takana on hyvin sujunut harjoituskausi.– Luottavaisin mielin lähdemme sarjakauteen. Takana on hyvä harjoituskausi, ja joukkueessa on potentiaalia lohkon kärkitaistoihin, RoPSin B-poikien päävalmentaja Jari Alamäki toteaa.

Jalkapallolegenda Jari Litmasen viime viikonloppuna Rovaniemellä vetämällä teholeirillä oli mukana peräti viisi RoPSin B-poikaa, mikä kertoo jo osaltaan tasosta.

Leirille osallistuivat Matias IrvankoskiEerik KantolaJuho Hyvärinen  Veka Pyyny ja Severi Salmirinne.

– Joukkueen pelaajista Pyry Hannola pelasi viime viikolla U15-ikäluokan maaotteluissa Puolassa ja Slovakiassa. Juho Hyvärinen on puolestaan varalla UEFA Development -turnaukseen, Alamäki mainitsee.

U16-ikäluokan viiden maan UEFA-turnaus pelataan reilun viikon kuluttua Tammelan Eerikkilässä.

– Tällä viikolla on ollut yläkouluakatemian leiriviikko, joten pelaajat eivät välttämättä ole ihan herkimmässä kunnossa kauden avausottelussa. Se ei kuitenkaan tahtia haittaa, Alamäki vakuuttaa.


Viime kauteen verrattuna joukkueessa on ollut vaihtuvuutta kuten juniori-ikäluokissa yleensäkin. Joukkueen rungon muodostavat vuosina 1999 ja 2000 syntyneet jalkapalloilijat. Joukkueessa on myös 2001 syntyneitä pelaajia.

Pahimmiksi vastustajiksi valmentaja arvioi etukäteen FF Jaron Pietarsaaresta sekä JJK Juniorit Jyväskylästä.

– Tavoitteemme on sijoittua kolmen parhaan joukkoon ja taistella SM-karsintasarjapaikasta, Alamäki kertoo.

RoPSin ensimmäinen kotiottelu on 30. huhtikuuta Rovaniemen Keskuskentällä. Vastassa on KPV Juniorit Kokkolasta.

Jaarli Pirkkiö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 630 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227