ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 heinäkuu 2018 21:07

RoPS:n Tytöt 04-06 joukkueella onnistunut turnausreissu Piteåån

Kirjoittanut Jatta Kivelä
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n Tytöt 04-06 joukkueella onnistunut turnausreissu Piteåån Kuva: Jatta Kivelä

RoPSin tyttöjen 04-06 joukkue osallistui viime viikonloppuna Piteån perinteiseen jalkapalloturnaukseen. Turnaus järjestettiin jo 39. kerran.

Reissuun lähdettiin pienen jännityksen saattamana. Edessä olivat ensimmäiset ison kentän pelit 11 v 11 muodossa. Valmennus oli yllättynyt, miten hienosti tytöt ottivat ison kentän ja tilan haltuun.

Tytöt voittivat oman alkulohkonsa huimalla maalitilastolla 11 tehtyä ja 1 päästetty maalia. 

Jatkopeleissä joukkue sai kokea espanjalaisten kohtalon. Hieno 0-0 peli vei rankkarikisaan, jota RoPS johti jo 2-0.

Piteån kolmas veto meni ruotsalaisten hannuhanhimaiseen tapaan onnekkaasti tolpan kautta kimmoten maaliin ja samalla kääntyi meidän tuuri. Omat vedot jäivät vastustajan maalivahdin hanskaan ja rimaa hipoen maalin yli. Ja vastustajan upposi. Kyyneleiltä ei vältytty tässä riipivässä tilanteessa.

Turnaus oli antoisa pelaajille myös pelin ymmärtämisen kannalta. Joukkue sai kuvattua kaikki pelit, joiden pohjalta valmentajat pitivät videopalavereita aina pelien välissä.

Piteån turnauksen teemat olivat pelin avaaminen ja prässi pelaaminen. Päävalmentaja Liisa-Maija “Lispe” Raution mielestä näissä osa-alueissa tytöt kehittyivät valtavasti turnauksen aikana.

Viimeiseen sijoituspeliin tytöt lähtivät hymy huulilla. Joukkueen kohtaloksi kuitenkin koitui viereiseltä kentältä kuulunut vihellys, joka tulkittiin oman pelin tuomarin tekemäksi. Tilanteessa vielä liikkeessä ollut pallo lirui vaivihkaa maaliin. Niukan tappion myötä lopullinen sijoitus tytöillä siis omassa 32 joukkueen sarjassa 13.

Vaikka sijoitus ei ollutkaan kärkijoukoissam oli tyttöjen pelaaminen jokaisessa ottelussa todella taidokasta.

- Enhän mie voi olla kuin valtavan ylpeä näistä tytöistä, sanoo Lispe.

Joukkueen kakkosvalmentajana koko joukkueen olemassaolo ajan ollut Ville Hautajärvi kertoo, että Lispen mukaan tulo valmennukseen reilu vuosi sitten on vienyt tyttöjen taitotasoa kovaa vauhtia eteenpäin. Harjoituksiin on tullut mukaan tavoitteellisuutta ja johdonmukaisuutta, joka näkyy peleissä pallonhallinnan lisääntymisenä ja tietysti myös tuloksien paranemisena.

- Noh, on sinne harjoituksiin ja pelireissuihin tullut myös melkosesti huumoriakin mukaan, nauraa Ville ja muu joukkue komppaa.

- Joo, ei me hampaat irvessä treenata vaikka hyviä halutaankin olla!

Kuva ja teksti: Jatta Kivelä

Luettu 3120 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227