ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 syyskuu 2018 15:09

RoPS:n nappulat juhlivat ennätyskesää

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n nappulat juhlivat ennätyskesää Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran Nappulat juhlivat kesäkauden päätöstä SantaSportin kentällä. Kulunut kesä oli RoPS:lle ennätyksellinen. Lisenssipelaajien määrä nousi ensimmäisen kerran yli tuhanteen - tarkan luvun ollessa 1047.

Viime kevättalvena RoPS lähti nappulapäällikkö Juho Luukkosen johdolla viemään koko nappulatoimintaansa uuteen suuntaan. Seuran tavoitteena oli jalkapalloharrastajien kokonaismäärän selkeä kasvattaminen, sekä yleisemmin lasten liikuntaharrastusten tukeminen.

Harrastamisesta on tullut liian usein liian kallista. Maksut nousevat lajissa kuin lajissa, ja valitettavasti jalkapallokin on pitkään ollut niistä yksi.

Samaan aikaan lapset liikkuvat entistä vähemmän. Liikunnallisuuden tukeminen on kuitenkin yhteiskunnalle ensiarvoisen tärkeää, ja siinä työssä urheiluseurat ovat avainasemassa. Kunnilla ei näin mittavaan urakkaan riitä resursseja.

Rovaniemen Palloseura sai mukaan liikuntatalkoisiin kuusi vahvaa paikallista tukijaa. Arctic Drilling Company, Lapin Kansa, Napapiirin Energia ja Vesi, Pohjolan Osuuspankki, Pörhö sekä Safartica lähtivät ajamaan yhteistä hyvää asiaa. Samalla myös RoPS seurana selkeytti tapaa, jolla nappulatoiminta käytännöntasolla toteutetaan.

Kumppaneiden tukemana kesänappuloiden hinta voitiin pudottaa 59 euroon.

Hinnan ja aktiivisen markkinoinnin avulla nappuloiden määrä tuplaantui vuoden takaiseen verrattuna. RoPS:n tavoite oli saada 500 nappulaa jalkapallon pariin. Lopullinen tarkka luku oli 686, joista peräti 132 olivat tyttöjä. Myös tyttöjalkapallo elää Rovaniemellä vahvaa nousukautta.

Sama suunta tulee säilymään myös jatkossa. Tällä hetkellä on käynnissä ilmoittautuminen talvinappuloihin, joissa maksu koko talvikaudelta on kesän tapaan 59 euroa.

Nappulatoiminta on pudasta harrastustoimintaa, josta seura toki toivoo innokkaimpien aikanaan jatkavan kilpajoukkueisiin. Tärkeämpää on kuitenkin lasten liikuttaminen ja seura- sekä lajikulttuurin juurruttaminen. Rakkaus lajiin voi oman pelaamisen lisäksi näkyä myös katsomoissa tai kentän laidalla uusina nappulaohjaajina.

Ilmoittautuminen talvinappuloihin osoitteessa: www.ropskauppa.fi

Nappulatukijat

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1908 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227