ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 syyskuu 2021 13:30

RFA haastaa JJK:n kahdesti peräkkäin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemi Football Academy pelaa lauantaina Jyväskylässä JJK:ta vastaan. Viikon päästä joukkueet iskevät yhteen Rovaniemen Keskuskentällä.

Miesten Kakkosen C-lohko on edennyt RFA:n osalta loppusuoralle. Joukkueen kautta on jäljellä vielä viiden ottelun verran, joista kahdessa ensimmäisessä vastassa on JJK Jyväskylästä.

Lauantaina 18.9. joukkueet kohtaavat Harjun jalkapallostadionilla kello 14:00 alkavassa kamppailussa. Kolmen ottelun tappiottomassa putkessa etenevä RFA on noussut sarjataulukossa kahdeksanneksi, ja kotijoukkue JJK on taulukon 3. sijalla.

Rovaniemeläisten hyvästä vireestä huolimatta ennakkosuosikin paineet ovat lauantain osalta jyväskyläläisillä. Tähän syynä on se, että RFA:n pelaajatilanne ei ole optimaalinen.

- Lähtökohdat eivät ole helpoimmat mahdolliset. Meillä on viime ottelun tavoin paljon B-junioreita mukanamme. Tästä huolimatta pelaajamäärämme on pieni, RFA-luotsi Aleksi Tanner kertoo.

- Jätkät joutuvat nyt hieman venymään ja taistelemaan. Me lähdemme joka tapauksessa hakemaan "Harjun ihmettä".

Vastassa oleva JJK on rovaniemeläisiä kokeneempi ryhmä, mutta tämä ei ole uusi asia RFA:n nuorelle joukkueelle. Viime kierroksen JBK-voitossa Tannerin ryhmän avauskokoonpanossa oli peräti viisi B-juniori-ikäistä pelaajaa.

- JJK:n ikäjakauma on jalkapallojoukkueelle melko hyvä. Siellä on muutama kokenut yli 30-vuotias pelaaja, mutta suurin osa löytyy 20 ja 26 vuoden ikähaarukasta, Tanner sanoo.

- Nostettakoon heidän pelaajistosta esiin Mikko Manninen. Hän on varmasti tämän sarjan parhaimpia ja meritoituneimpia pelaajia. Hän pelaa aika vapaassa roolissa ja pyörittää joukkueensa pelaamista.

Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan vielä tällä kaudella, sillä toukokuulle kaavailtu ottelu siirrettiin myös syksylle. Keskinäisten otteluiden puutteesta huolimatta Tanner ja RFA:n valmennustiimi ovat saaneet hyvin selville JJK:n pelaamisen avainasiat.

- JJK on päästänyt vähiten maaleja meidän lohkossamme. Tämä on seurausta siitä, että he pelaavat hyvin pienillä riskitasoilla. Esimerkiksi he eivät prässää kovin korkealta, jotta muoto pysyisi tiiviinä, Tanner toteaa.

- Riskien välttäminen näkyy myös pelinavaamisessa. Jos prässi alkaa lähenemään, sieltä tullaan nopeasti isolla pallolla pois.

RFA:n omassa ottelusuunnitelmassa on huomioitu joukkueen haastavat lähtökohdat.

- Meidän on pystyttävä puolustamaan kontrolloidusti ja jaksettava tehdä töitä täydet 90 minuuttia, jos haluamme jotain mukaan Jyväskylästä, Tanner sanoo.

- Lähtökohtaisesti joudumme kuitenkin ottamaan hieman vastaan Harjun nurmella. Tällöin on esimerkiksi tärkeää, että pallon saatuamme pystymme välillä pelaamaan pidempiä hyökkäyksiä ja lepäämään pallonhallinnan kautta.

JJK - RFA lauantaina 17.9. kello 14:00 - ottelu näkyy suorana JJK:n YouTube-kanavalla.

Luettu 542 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227