Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 08 kesäkuu 2003 13:00

RoPS B liukastui Arpelan nurmella

Nurmikenttien kauden alku yllätti RoPSin B-junnut sunnuntaina Arpelassa, sillä kolmen komean hiekkakentillä pelatun voiton jälkeen tilille kirjattiin tappio 5-2 (3-1) torniolaista TP-47:n joukkuetta vastaan.

632136
Missä vika, kun peli ei kulje, RoPS B tuumi Arpelan nurmella kärsityn kauden ensimmäisen tappion jälkeen. No – tästä noustaan vielä!

Torniolaisten joukkueen johto yritti vähätellä porukkaansa ennen peliä, mutta karvas totuus paljastui pelin vanhetessa – nehän osaavatkin potkia ja tehdä maaleja. Kun TP:n Mikko Väänänen maalasi ensimmäisen kerran kaaripallon takanurkkaan vain parin minuutin pelailun jälkeen, RoPS jähmettyi.

Kenties lauantain voittopeli painoi jaloissa ja päässä, kenties peli nurmella ilman nurmiharjoittelua kostautui, ehkä vakituisen ja lainamaalivahdin puuttuminen tai ehkäpä tuurin kääntyminen vaikutti, mutta edes kapteeni Markus Kuuselan 1-1 tasoitus 18. minuutilla ei innostanut rovaniemeläisiä jatkamaan liikekannalla.

­- Täytyy vissiin ruveta lenkkeilemään, itse vaihtoon hakeutunut puolustaja Tatu Rantakokko tuumi vaihtopenkillä. Samaa lienee syytä monen muunkin harkita. Myös nurmeen purevampien kenkien hankintaa on syytä selvittää, sillä muutamia vanhoja nappuloita jouduttiin paikkaamaan ihmeteipillä.

Ennen taukoa TP:n Juho Kurttio iski vielä kahdesti, noin 30. ja 38. minuutin kohdalla. Kun koossa oli 3-1 asetelma, ropsilaisten olisi pitänyt hehkuttaa itsensä erätauolla tuimaan taistovireeseen. Monta tilaisuutta tuli, mutta pallo meni aina torniolaisten maalin ohi – vasurit lähtivät liikaa vasemmalle ja selvät ristisyötön paikat jäivät kokeilematta.

Tornion Kurttio sai hattutemppunsa valmiiksi 66. minuutin kohdalla. Rovaniemeläisten Niko Peura onnistui vielä 71. minuutin pysäkillä kaventamaan lukemiin 4-2, mutta takaa-ajo ei onnistunut. Minuuttia myöhemmin Tornion Veli-Matti Puumala sinetöi pelin lukemiin 5-2.

Rovaniemeläisistä olivat kentällä Oskari Angelva, Antti Haahti, Johan-Eerik Haataja, Ville Happo, Heikki Hartikainen, Juho Hiltunen, Anssi Kiuru, Markus Kuusela, Ari Pasanen, Niko Peura, Olli Rannanlahti, Tatu Rantakokko, Joonas Tervonen ja Juha-Matti Ulkuniemi ja maaliin uhrautui Jussi Sirviö.