lauantai, 11 touko 2013 10:30

Maanojan paluu Espooseen lässähti lahjamaaleilla

Rovaniemen Palloseuran maalivahti Tomi Maanoja pelasi ensimmäisen kerran rakasta vanhaa seuraansa Espoon FC Honkaa vastaan helatorstaina jalkapallon Veikkausliigassa. Vaikka Maanoja pelasi hyvän ottelun, niin Honka voitti 2–0. Maanoja piti tappiosta huolimatta useaan otteeseen RoPSia pystyssä torjunnoillaan.

– Oli hienoa tulla tänne takaisin pelaamaan. Honka on iso osa elämääni ja omistan edelleen tässä aivan lähellä asunnon. Tämä oli minulle keskivertoa suurempi matsi, Tomi Maanoja sanoi.

Maanojan iloa Espooseen paluusta himmensi kaksi lahjamaalia, joilla Honka vei ottelun nimiinsä. Hongan kauden ensimmäisen maalin ja ottelun avausmaalin iski Honka-kippari Jussi Vasara , joka ampui yllättäen kääntölaukauksen 61. minuutilla. Veto kimposi RoPS-pakki Faith Friday Obilorin kautta ohi hölmistyneen Maanojan.
Hongan toisessa maalissa puolestaan vierasjoukkueen Ndukaku Alison antoi 90. minuutilla täydellisen harhasyötön Nnaemeka Anyamelelle , joka pääsi ampumaan täysin vapaasti Hongan 2–0 johtoon.
– Epäonnea meillä oli nyt vähän enemmänkin, mutta toisaalta onni tehdään aina itse. Itse pitäisi pystyä esimerkiksi maaleja tekemään. Siinä on asia, missä meillä on kehitettävää, Maanoja sanoi.

RoPSin hyökkäyspeli oli ottelussa todella vaisua. Koko ottelussa RoPSilla ei ollut kuin kaksi maalipaikkaa. Ensin 20. minuutilla Mika Lahtinen oli lähellä päästä ohjaamaan pallon verkkoon, mutta hän kurkotti ohi pallosta. Neljä minuuttia myöhemmin Ataulla Guerra oli päästä läpiajoon, mutta hän kompuroi ratkaisevalla hetkellä. Muuten hyökkäyspäässä oli hiljaista kuin kirkossa.
– Meillä ei ollut toisella jaksollaan yhtään maalipaikkaa. Ihan turha onkin siinä tapauksessa syyttää tappiosta meidän toppareita. Mutta kyllähän nuoret ulkomaalaiset maksoivat tänään oppirahoja. Kun vastustaja tarpeeksi painaa päälle, niin kyllä se pallo aina jotain kautta sisään menee, sanoi RoPSin Tuomo Könönen , joka tuurasi apuvalmentajan roolissa päävalmentaja Kari Virtasta ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hongalle voitto RoPSista oli suuri helpotus, sillä kyseessä oli espoolaisten kauden ensimmäinen voitto. Joukkueen kauden ensimmäisen maalin tehnyt Jussi Vasara oli huojentunut voittopelin jälkeen.
– Meillä oli ollut epäonnea jo 300 minuuttia maalinteossa, joten jotenkin se ensimmäinen maali oli tultava. Harmi vaan, että siellä oli "Psyko" maalilla. Mutta en valita lainkaan. Meidän kannalta oli tärkeää saada voitto alle, Vasara tuumi.