ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 marraskuu 2014 08:38

RoPSille taas raskaasti tappiollinen talousvuosi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Risto Niva jatkaa Rovaniemen Palloseuran peräsimessä. Risto Niva jatkaa Rovaniemen Palloseuran peräsimessä. Kuva: Pekka Aho

”On syöty enemmän kuin tienattu, mutta pohja on kunnossa”.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtajana jatkaa vuodesta 2006 puikoissa ollut Risto Niva . RoPSin vuosikokous valitsi Nivan yksimielisesti seuraavalle kaksivuotiskaudelle.

– Ei tätä voi keskenkään jättää. Aloittaessani halusin, että Keskuskenttä saadaan täysin kuntoon ja RoPS pelaa joka vuosi liigassa. Lähellä ollaan, muttei vielä valmiita, puheenjohtaja tuumi.

Johtokunnan jäsenistä erovuorossa olivat pitkäaikainen jäsen Matti Ruoho ja Reijo Jylhä . Ruoho halusi itse jättää paikkansa ja hänen tilalleen valittiin tilintarkastustoimisto Enbuske Consulting OY:n toimitusjohtaja Tuomas Enbuske . Hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Jylhä valittiin uudelleen.

RoPSin ensi vuoden budjetti on 1 275 000 euroa eli hieman suurempi kuin kuluvan vuoden 1 251 000 euroa. Toimitusjohtaja Petri Jaatinen esitteli talouslukuja, ja uskoi seuran selviävän ensi vuonna noin kolme tonnia plussalle.

– Tämän tilikauden tulos tulee olemaan arviolta 200 000 euroa tappiollinen. Tällä vuodelle on kirjattu paljon sellaisia menoja, jotka olisivat kuuluneet jo viime vuodelle. Viime vuoden 86 000 euron tappio oli todellisuudessa aivan liian pieni, toimitusjohtaja selvitti. Seurajohto muisteli seuran tehneet tappiota vuodesta 2010.

– On syöty enemmän kuin tienattu, Jaatinen painotti.

– Taloudellinen pohjamme on kuitenkin kunnossa, ja kaikki velvoitteet on hoidettu.

RoPS pyrkii nostamaan yleisökeskiarvoa 300 katsojalla. Viime kauden keskiarvo oli 1455. RoPS uskoo uuden katsomon houkuttelevan väkeä.

Suomen paras bingo on edelleen RoPSin taloudelle tärkeä, sieltä odotetaan 175 000 euron tuloja.

Liigajoukkueen pelaajabudjetti on ensi kaudella noin 400 000 euroa. Sitä sen piti olla myös tällä kaudella, mutta kulut nousivat reilusti ennakkoon ilmoitettua suuremmiksi.

– Todelliset menot ovat arviolta 600 000 euroa. Budjetti ei ollut pelaajasopimusten tasolla, eikä kaikkia pelaajien luontaisetuja ollut laskettu budjettiin. Lisäksi joukkuetta jouduttiin täydentämään kauden aikana, joka myös nosti kuluja, Jaatinen summasi.

RoPSin urheilullisena tavoitteena on ensi kaudella sijoittua liigassa kuuden parhaan joukkoon ja lunastaa paikka europeleihin.

Kovat tavoitteet, pienenevä budjetti ja hiljaisuus sopimusrintamalla kirvoittivat yleisön joukosta tiukkoja kysymyksiä tavoitteiden realistisuudesta ja joukkueen rakentamisesta.

– Kaikille pelaajille, jotka ovat lähteneet muualle Saku-Pekka Sahlgrenia lukuun ottamatta, ilmoitimme, ettemme halua jatkaa heidän kanssaan. Sahlgrenin kanssa neuvottelemme edelleen. Toki on myönnettävä, että haluamistamme pelaajista 2-3 suomalaista valitsi meidän sijastamme europelijoukkueen, Risto Niva selvitti.

– Meillä on valmiina sähköpostilla sovittuna kaksi vanhan pelaajan ja pari uuden sopimusta, mutta niistä puuttuu virallinen allekirjoitus, Niva rauhoitteli.

RoPSin johtokunta:
Puheenjohtaja: Risto Niva
Varapuheenjohtaja: Pekka Konstenius
Jäsenet: Tuomas Enbuske, Heikki Hannola, Reijo Jylhä, Hannu Korhonen, Mika Lehtiniemi, Matti Poikajärvi,.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2797 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227