perjantai, 13 touko 2016 22:20

RoPSille karvas tappio evakko-ottelussa

RoPSille karvas tappio evakko-ottelussa Kuva: Jukka Leinonen

Rovaniemen Palloseuran ja Kuopion Palloseuran välinen Veikkausliigaottelu on jo loppuhetkillään tilanteessa 0 – 0.

Kuivaa jaksoa kärsivä “Boris” Kokko uskoo vankasti taistelevansa taas maalikuninkuudesta.

Kamppailu on ollut varsinaista painiottelua huonokuntoisella Oulun Raatin stadionin kentällä. KuPS on saanut otetta pelistä, ja taitava kymppipaikan pelaaja Petteri Pennanen menee antamaan joukkueensa kolmatta kulmapotkua, jotka kaikki ovat tulleet ottelun toisella puoliajalla. Tarkka pallo maalin eteen, ja väkivahva nigerialaistoppari Azubuike junttaa pallon yläparrun kautta häkkiin yli voimattoman RoPS-veskarin Antonio Regueron, 0 – 1.

RoPS ei ehdi saada kirivaihdetta pykälään. Viime hetken tappio on karvas. Viiden pelin tappioton putki katkeaa.

Pettynyt viime kauden maalikuningas Aleksandr “Boris” Kokko nojaa polviinsa. Tappio, ja hän ei osunut, taaskaan. Edellinen osuma on 29.4. Inter ottelusta, joka samalla on RoPSin edellinen voitettu ottelu. Tuskin kenenkään muun kohdalla puhuttaisiin kuivasta kaudesta kolmen maalittoman pelin jälkeen, mutta “Boris” on liigan ykköspyssy, joka yleensä osuu paikoistaan. Nytkin paikkoja oli, mutta ei vain uponnut.

– Kova taistelupeli, kaksi isoa ja vahvaa topparia, (Azubuike ja Babacar Diallo) ja sain painia täysillä. Paikkoja oli, mutta ei uponnut.

RoPS hallitsi ottelun alkua ja oli selvästi paremmin sinut huonokuntoisen kentän kanssa. RoPS viljeli pitkiä syöttöjä ja puolenvaihtoja. Kotijoukkue vyöryi tutusti laitojen kautta, ja etenkin Janne Saksela nousi ärhäkästi ja tavoitteli keskityksillään maalihaupitsi Kokkoa.

Kokolla olikin useampi tontti, mutta KuPSin veskaria Johannes Kreidliä, “Boris” ei pystynyt ohittamaan. KuPSin Nigerian MM-kisaedustaja ja Afrikan mestari Azubuike oli Kokolle vaikea vastus. Peräti 195-senttinen järkäle piti maalitykin poikkeuksellisen hyvin kurissa. Lukuisista kulmapotkuistaan RoPS sai aikaan painetta ja hässäkkää savolaisten maalille, mutta ilman tulosta.

KuPSin tilanteet jäivät vahvan sentterin Gbolahan Salamin yksinäisiin kuljetuksiin, mutta yhtään maalipaikkaa vierasjoukkueella ei ensimmäisellä puoliajalla ollut.

Toiselle jaksolle KuPS siirtyi suoraviivaisempaan peliin, ja alkoi hallita kenttätapahtumia.

– Aloimme pelata RoPSin aseilla, ja se tuotti tulosta, tyytyväinen KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki luonnehti.

RoPS ei saanut luotua toisella puoliajalla enää edes tilanteen puolikkaita, ja lopussa KuPS rokotti.

– Eka jakso oli meille hyvä. Saimme toistakymmentä keskitystä, mutta emme niitä riittävän laadukkaille paikoille. KuPS oli toisella jaksolla meitä selvästi paremmalla jalalla liikkeellä, ja sai keskikentän hallintaansa, RoPS käskyttäjä Juha Malinen pohti.

“Boris” Kokko oli mietteliäs

– Ei tässä nyt mitään apinaa selässä ole. Viime kaudellakin meni 5-6 peliä, etten onnistunut maalinteossa. Tietenkin se hieman mietityttää, kun alkukaudesta joka paikasta meni sisään.

Maalitykin itseluottamus ei horju.

– Tärkeintä on, että pääsen paikkoihin. Luotan itseeni ja taistelen maalikuninkuudesta tälläkin kaudella.