sunnuntai, 15 touko 2016 12:47

RoPS haastoi hyvin GBK:n ammattilaiset

Julia Heino ampui RoPSin maalin GBK-ottelussa. Julia Heino ampui RoPSin maalin GBK-ottelussa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura alkaa kotiutua ottelu ottelulta paremmin jalkapallon naisten Ykköseen.

Lauantaina joukkue taisteli arvokkaan 1-1 (0-0) tasapelipisteen kokkolalaiselta GBK:lta nousijaseurojen sadepäivän taistossa Saarenkylän kentältä.

RoPS oli kiinni 85 minuuttia täydessä pistepotissa. Voittotunnelmat vesitti GBK:n Nigerian apu Adisa Grace, joka tälläsi pallon Johanna Vainionpään selän taakse Jonna Koiviston nappitarjoilusta. Viime kaudella Merilappi Unitedissa pelannut Grace oli järjestää vierasvoiton yliajalla, kun pallo kumahti ylärimaan. Seuranneen kulmurin jälkitilanteessa pallon osui toisenkin kerran yläputkeen.

– Alamme löytää askelmerkit tähän sarjaan. Hyvä peli joukkueelta huomioiden, että vastustajalla on riveissä viisi ammattilaista, näki RoPSin päävalmentaja Olavi Tammimies.

RoPSin riesana oli jo ennen peliä vatsatautiepidemia. Esimerkiksi toppari Eeva-Leena Sarajärvi pelasi täydet minuutit toipilaana. RoPS johti ottelua Julia Heinon tunnin kohdalla tekemällä maalilla.

Tammimiehen mukaan vastaavanlaisia tilanteita oli harjoiteltu juuri perjantaina. Heino sai puolustajalta matalan keskityksen ja pisti pallon verkkoon.

– GBK:n maalivahdille Rachael Ayegballe on turha pistää korkeita keskityksiä. Hän ottaa ne varmasti, kertoi Tammimies nigerialaisvahdista, jolla on kokemusta jopa MM-turnauksesta.

RoPSilla oli saumat kahdenkin maaliin karkumatkalle, mutta Emmi Liiaksen läpiajo jäi Ayegban jalkatorjuntaan.

RoPS menetti otettaan keskikentällä sen jälkeen kun Pinja Spets jouduttiin pudottamaan puolustuslinjan avuksi. Lauantain takaiskuihin kuului Jenni Impiön nilkkavamma. Hänet jouduttiin taluttamaan kentältä 2. jaksolla.

RoPS kohtaa seuraavaksi Pallo-Iirot Raumalla ensi lauantaina.