sunnuntai, 29 touko 2016 15:52

RoPS jäi 2. jaksolla TuWen kyydistä

Leila Haapea oli RoPSin tehonainen tekemällä kaksi maalia vasurillaan. Leila Haapea oli RoPSin tehonainen tekemällä kaksi maalia vasurillaan. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen maalinteon “ketsuppipullo” aukesi lauantain kotiottelussa kolmen osuman verran, mutta se riittänyt pisteisiin Ykkösen kotiottelussa Saarenkylässä.

Vierailija Turun Weikot ryhdistäytyi 2. jaksolla ja voitti ottelun 3-4 (2-1).

– Puolustimme huonosti ja hävisimme 2. jaksolla kaksinkamppailut lähes järjestäin. Juuri toisen jakson perusteella parempi joukkue voitti, myönsi RoPSin valmentaja Olavi Tammimies.

RoPS johti avausjakson jälkeen Leila Haapean ja Julia Heinon maaleilla 2-1, mutta toinen 45-minuuttinen lähti liikkeelle nihkeästi. Ensi vieraiden paras pelaaja Janniina Haapaniemi tasoitti ottelun toisella maalillaan. Reilun tunnin jälkeen TuWe rankaisi vielä kulmasta siirtyi jo 2-4 johtoon kapteeni Emmi Reinikaisen laukauksella.

RoPSilla oli hyviäkin paikkoja kavennukseen, mutta loppupelin ainoa onnistuminen tuli rankkarista kun turkulaispuolustaja esti palloa kädellään. Leila Haapea viimeisteli varmasti ottelun toisen maalinsa.

RoPS teki luvattoman paljon virheitä. Tällaisia ei Tammimiehen mukaan kestä Ykkösessä tulla.

Laiturit Haapea ja Heino olivat tonteillaan parhaimmistoa, josta myös kolme tehtyä maalia kertoo. Enemmän tehoja Tammimies kaipasi keskikentän runkonaisilta Liisa-Maija Rautiolta ja Pinja Spetsiltä. Toisen jakson perusteella RoPS-vahti Johanna Vainionpäälläkään ei ollut ihan paras päivänsä. Kulmurimaalin koppeilu maksoi yhden takaiskun.

RoPSin naisten kausi jatkuu kahdella vierasottelulla. Kahden viikon kuluttua matka käy Jyväskylään sarjan kärkikastiin kuuluvan Pallokerhon vieraaksi.