lauantai, 23 heinäkuu 2016 22:27

Sarjakärki oli liian kova RoPSin naisille

Jalkapallon naisten Ykköstä johtava Kokkola F10 oli kotikentällään odotetun kova vastus Rovaniemen Palloseuralle. Lauantain Kokkolan Keskuskentällä pelattu ottelu päättyi maalein 2–1 (1–0).

F10 pääsi alussa hieman niskan päälle. Avausmaali syntyi rovaniemeläisten virheestä keskialueella. F10 pääsi läpiajoon, ja kanadalaisvahvistus Louise Arseneualt viimeisteli 1–0 osuman. Arseneualtin maalin jälkeen RoPSilla on täydet saumat mennä jopa johtoon, mutta maalintekopaikoista ei onnistuttu.

Toisella puoliajalla RoPS nosti prässiä ylemmäs. Esther Edem liukui puhtaasti, mutta rovaniemeläisten epäonneksi tuomari vihelsi vapaapotkun 16 metristä. Arseneualt latasi pallon takayläkulmaan.

Tämän jälkeen RoPS teki kaksi vaihtoa ja sai taas prässillä luotua maalintekopaikkoja. 74. minuutilla tärppäsi, kun Liisa-Maija Rautio laukoi ylähirteen, ja reboundista Edem viimeisteli kavennuksen.

– Meidän ei tarvitse työntää päätä pensaaseen. Tietysti harmittaa, kun tällaista esitystä ei palkittu pisteillä.

– Valmentajana voin olla tyytyväinen siitä, että joukkue on mennyt askel askeleelta eteenpäin, RoPSin Olavi Tammimies tuumi.

Maalintekijät Arseneualt ja Edem palkittiin joukkueidensa parhaina pelaajina. RoPSista kunnostautuivat myös Liisa-Maija Rautio ja Pinja Spets.