maanantai, 01 elokuu 2016 17:03

RoPS venytti tappiottomien otteluiden putkeaan

Kapteeni Antti Okkonen on jo 90 minuutin pelikunnossa. Kapteeni Antti Okkonen on jo 90 minuutin pelikunnossa. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jatkaa edelleen vahvavireisenä tappiottomien otteluiden putkessa. Sunnuntaina Kuopiossa joukkue ei sentään kyennyt venyttämään omaa Veikkausliigan voittoennätystään kuuteen perättäiseen otteluun, vaan joutui tyytymään KuPS:n vieraana tasapeliin 1-1 (0-1).

Edelliseen HIFK-otteluun RoPS:n kokoonpanosta oli vaihtunut viisi pelaajaa. Maalille palasi Antonio Reguero. Laidoilla olivat tällä kertaa Eetu Muinonen ja William Oluremi John. Juha Pirisen kärsiessä pelikieltoaan vasempana puolustajana oli Jarkko Lahdenmäki. Janne Saksela palasi oikean laitapuolustajan tontille.

Positiivisena merkkinä syyskierroksia ajatellen sekä Aleksandr Kokko että Antti Okkonen ovat jo kuntoutuneet mukaan aloituskokoonpanoon. Molemmat miehet pelasivat Kuopiossa täydet 90 minuuttia.

Ottelun avauspuoliskon ensimmäiset potkut olivat vahvasti RoPS-sävytteiset. Jo 10. minuutin kohdalla Oluremi katkoi KuPS:n Ilmari Niskasen Joona Lautamajalle suunnatun syötön. Niskanen oli Janne Sakselan prässissä pakotettu hätäiseen ratkaisuun.

Oluremi pelasi nopeasti keskelle Aleksandr Kokolle, joka havaitsi vierestä nousevan Robert Taylorin. Taylor palautti pallon pienestä tilasta takaisin Kokolle. Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas laukoi suoraan syötöstä matalana kohti KuPS-maalin alakulmaa. Kuopiolaisten maalille palannut Johannes Kreidl kenties ennakoi Taylorin vetoa eikä kyennyt venymään pallon eteen.

RoPS:n johto-osuman jälkeen ottelun suunta kääntyi KuPS:lle. Rovaniemeläisten maalilla Antonio Reguero kannatteli joukkuettaan. Reilun kymmenen minuutin sisään Reguero esti Gbolahan Salamin läpiajon, venyi Joona Lautamajan puskun eteen sekä koppasi Juha Hakolan 20 metristä lähteneen sisäkierteisen vapaapotkun.

Puoliajalla RoPS:n valmennusjohto teki tarvittavat tarkennukset.

- Avausjakson ongelma oli puolustuslinjassa, joka valui liian alas. Sen johdosta keskialueelle tuli paljon tilaa, mitä Salami ja kumppanit käyttivät hyväksi. Teimme puolustettavan alueen itsellemme liian isoksi, päävalmentaja Juha Malinen kertasi ottelun jälkeen.

- Kopissa tuo oli lähes ainoa asia, jota kävimme läpi. Toisella jaksolla puolustuslinja liikkuikin tosi hyvin. Puolustimme erittäin tiiviisti.

KuPS kuitenkin onnistui tasoituksessa, kun toista puoliaikaa oli pelattuna vain kahdeksan minuuttia. Kuopiolaisten järkälemäinen keskuspuolustaja Azubuike Egwuekwe kohosi RoPS-puolustuksen yläpuolelle ja puski Juha Hakolan kulmapotkun ohi Antonio Regueron. Lopulta osuma merkittiin pöytäkirjaan maaliviivalla päivystäneelle Mika Ääritalolle, mutta pallo olisi todennäköisesti löytänyt verkkoihin ilman Ääritalon osumaakin.

- Olemme pelanneet tällä kaudella kaksi peliä KuPS:a vastaan, ja molemmissa he ovat tehneet maalin kulmapotkusta. Egwuekwe on vieläpä tehnyt käytännössä molemmat, Juha Malinen harmitteli.

Ennen ottelua RoPS-leirissä oltiin korostettu nimenomaan KuPS:n erikoistilanteita sekä erikoistilanteisiin nousevia toppareita.

- Nyt meillä alkaa osan pelaajien kanssa miehekkyysprojekti. Kentällä oli paljon hyvää, mutta niin vain oli joku paljon ovelampi, kovempi ja oikea-aikaisempi vastassa, Malinen kehui KuPS:n maalisankaria.

- Tuollaista pelaajaa kannattaa jo opiskella. Miettiä, miten itse päästäisiin samaan. Tavoite on, että meilläkin kasvaisi samanlaisia jätkiä.

Antti Munukan vihellettyä ottelu päättyneeksi, ei kummassakaan joukkueessa osoitettu suurempia tunteita. RoPS:n kohdalla saldo on kuitenkin, ettei se hävinnyt kesä-heinäkuun aikana Veikkausliigassa kertaakaan.

- KuPS pelasi ehkä parhaan pelinsä tälle kaudelle - ainakin heidän omien puheidensa mukaan. KuPS oli fyysinen, vahva ja erittäin vaarallinen erikoistilanteissa. Kaiken kaikkiaan tasapeli tämän hetken KuPS:a vastaan vieraskentällä on ihan sulatettava tulos, Malinen summasi ottelun antia.

- Meidän omista pelaajista Eetu Muinonen oli varsin intensiivinen vasemmalla reunalla. Myös Okkosen ja Kokon loukkaantumisten jälkeiset täydet 90 minuuttia antavat meille taas lisää positiivisia juttuja.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on tulevana sunnuntaina 7.8. kello 18.30. Keskuskentällä pelataan tuolloin äärimmäisen tärkeistä pisteistä. Vastaan asettuva VPS on pykälän RoPS:n edellä sarjan kolmantena, kolme pistettä enemmän keränneenä ja ottelun enemmän pelanneena. Ennakkoliput otteluun Ticketmasterin kanavilta: RoPS Bingo, Prisma, Osviitta sekä netistä www.ticketmaster.fi

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi