Uutisarkisto

Kaikki uutiset

keskiviikko, 10 elokuu 2016 23:02

RoPS järjesti Kokolle melkoiset läksiäiset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran kaikkien aikojen paras hyökkääjä Aleksandr Kokko liikuttui jäähyväisottelussaan. Kokko hyvästeli rovaniemeläisyleisön ainakin toistaiseksi. Maalitykin ura jatkuu seuraavaksi Australiassa. Rovaniemen Palloseuran kaikkien aikojen paras hyökkääjä Aleksandr Kokko liikuttui jäähyväisottelussaan. Kokko hyvästeli rovaniemeläisyleisön ainakin toistaiseksi. Maalitykin ura jatkuu seuraavaksi Australiassa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin keskiviikkona ikimuistoinen ilta, jota tullaan muistelemaan vielä pitkään. Rovaniemen Palloseuran kaikkien aikojen hyökkääjä Aleksandr Kokko pelasi RoPS-paidassa toistaiseksi viimeisen ottelunsa ja läksiäiset eivät olisi voineet sujua nähtyä paremmin.

Rovaniemen Palloseura murskasi Lapin derbyssä PS Kemin rumasti maalein 5-0. Ottelussa nähtiin kaksi tähteä, Aleksandr Kokko ja hattutempun viimeistellyt Robert Taylor.

Pelikentällä RoPS tyrmäsi PS Kemin puhtaasti lukemin 5–0 (4-0) ja ottelu jää varmasti rovaniemeläisyleisön mieliin pitkäksi aikaa. Ottelun sankari, 2-0 osuman viimeistellyt, Kokko uskoi RoPSin ylivoimaan jo ennen ottelun alkua.

– Huutelin pojille, että tänään otamme suurinumeroisen voiton. Me olemme eurojoukkue joka taistelee mitaleista ja PS Kemi pelaa säilymisestä. Eron pitää ollakin tuollainen, Kokko totesi.

 Aleksandr Kokko iski 2-0 osuman rintakehällään ohi PS Kemin maalivahti Mikko Vilmusen. (Kuva: Pekka Aho)

Kokko näytti Kemiä vastaan, miksi mies on Veikkausliigan parhaita pelaajia. Mies hankki RoPSin 1-0 osumaan johtaneen rangaistuspotkun, kun Kokkoa revittiin 16-alueella niin, että pelipaita venyi ratkeamispisteeseen.

Myös 4-0 maalissa Kokolla oli näyttävä rooli. PS Kemin maalivahti Mikko Vilmunen ei saanut liimattua Kokon vetoa kiinni ja Robert Taylor iski irtopalan verkkoon.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä Kokko oli mukana myös toisen puoliajan 5-0 osumassa. Maalitykki antoi loistavan pitkän pystysyötön Eetu Muinoselle, joka hankki RoPSille illan toisen rangaistuspotkun.

Kokko oli siis järjestämässä kolmea maalia ja viimeisteli itse yhden.

– Paljon on tapahtunut “Borren” kanssa, mutta on ollut mukavaa olla hänen kehityksessään mukana. “Boris” pystyy näyttämään tunteiden molemmat päät. Meidän valmennussuhde on ollut intiimi, RoPS-valmentaja Juha Malinen kiitteli.

 Janne Saksela onnittelee ottelun 2-0 maalin iskenyttä Aleksandr Kokkoa. (Kuva: Pekka Aho)

Kokko sai ansaitsemansa huomion ottelun 59. minuutilla, kun seuralegenda vaihdettiin kentältä. Kokko sai “standing ovationin” eli Keskuskentän 3024 katsojaa antoi aplodit seisaaltaan. Hetki oli silmäkulmia kuivanneelle Kokolle ikimuistoinen.

– RoPS on minun jalkapallokoti, ja olemme tyttökaverin kanssa jo unohtaneet etten ole RoPS-kasvatti, liikuttunut Kokko sanoi pelin jälkeen.

Maalitykki iloitsi siitä, että joukkue otti tärkeät voitot miehen kahdessa viimeisessä ottelussa ennen siirtoa Australiaan.

– Pystyin keskittymään näihin peleihin hyvin. Pojat järjesti minulle kyllä aikamoiset läksiäiset. Iso kiitos myös faneille.

Kokko vietti Rovaniemellä tällä erää neljä ja puoli vuotta. Aika jää miehen muistoihin pysyvästi.

– Tämä on ollut hienoa aikaa ja olen saanut paljon kavereita myös kentän ulkopuolelta.

 Aleksandr Kokon jäähyväisottelua oli katsomassa 3024 katsojaa. (Kuva: Pekka Aho)

Paikallisottelun toinen tähtipelaaja oli Veikkausliigauransa ensimmäisen hattutempun viimeistellyt RoPSin Robert Taylor. Taylor viimeisteli pilkulta kotijoukkueen 1-0 ja 5-0 osumat sekä 4-0 maalin avausjakson viimeisellä minuutilla.

Taylor nousi illan teemaan sopivasti Kokon ohi maalipörssissä. Taylorin saldo on nyt 10 maalia, kun Kokon saldoksi tämän kauden Veikkausliigassa muodostui yhdeksän osumaa.

 Lapin derbyn ykköspyssy oli hattutempun viimeistellyt RoPSin Robert Taylor. (Kuva: Pekka Aho)

PS Kemin leirissä murskatappiota ei lähdetty selittelemään.

– Ei olisi derby voinut pahemmin päättyä. Helvetin huonoa puolustamista avausjaksolla. Ei ollut tsemppiä, ei taistelua. Kenellekään ei tullut varmaan edes yhtään mustelmaa, PS Kemin valmentaja Jari Åhman sadatteli.

RoPS–PS Kemi 5–0 (4–0)

Maalit: 22. Robert Taylor 1–0, 32. Aleksandr Kokko 2–0, 34. Michel Mravec 3–0, 45. Taylor 4–0, 56. Taylor 5–0.

RoPS: Jarkko Lähdenmäki, Janne Saksela, Juha Pirinen, Mika Mäkitalo (66. Mamut Saine), Robet Taylor, Alksandr Kokko (59. Ransford Osei), Eetu Muinonen (75. Jarkko Luiro), Michal Mravec, Antonio Reguero (v), William John, Abdou Jammeh.

PS Kemi: Saku Kvist, Erik Törnroos, Joona Veteli, William Greenwell Ions, Aliu Djalo, Cornelius Stewart (65. Filip Valencic), Janne Turpeenniemi (59. Henri Louste), Aleksi Gullsten, Kalle Taimi, Roque Muller Pereira (30. Christian Eissele), Mikko Vilmunen.

Yleisöä: 3024.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

Aika katsoa eteenpäin

Kommentti

Mikko Kinisjärvi

Rovaniemen Palloseuran ja rovaniemeläisen jalkapalloyleisön on käännettävä nyt uusi sivu. Aleksandr Kokko jätti keskiviikkona jäähyväiset ja elämän on jatkuttava Rovaniemellä kokottomana.

RoPS taistelee tällä kaudella tiukasti mitalista, mutta Kokon poistuminen jättää hyökkäykseen armottoman kokoisen aukon.

Mitalin voittaminen veisi RoPSin ensi kesänä jälleen europeleihin, mikä kilisyttäisi bingon kassaa varsin mukavaan tahtiin. Ilman kunnollista Kokon korvaajaa mitalijahti muuttuu kuitenkin vaikeaksi.

Korvaajaa tarvitaan, sillä rovaniemeläisten riveistä ei löydy lähellekään Kokon veroista hyökkääjää. Realiteetit on tunnustettava, eikä siirtomarkkinoilta taida löytyä Kokon tasoista hyökkääjää RoPSin budjetilla.

Jonkinlaista pelivaraa uuden hyökkääjän löytämiseksi pitäisi kuitenkin olla. RoPS säästää Kokon loppukauden palkan ja miehen siirrosta napsahtaa myös siirtokorvaus. Lisäksi tämän kesän europeleistä jää jotain myös viivan alle menojen jälkeen.

Kun yhtälöä laskee yhteen, luulisi RoPSin pystyvän reagoimaan tilanteeseen hankkimalla selkeän vahvistuksen hyökkäykseen.

Mainiossa vireessä olevalla RoPSilla on tällä hetkellä täydet mahdollisuudet pelata europelejä myös ensi kesänä.

Tilaisuuden ei saa antaa luisua käsistä siksi, että joukkueesta puuttuu pätevä ykköshyökkääjä. Sillä ikinä ei voi tietää, milloin seuraava mahdollisuus tulee vastaan.

 

Luettu 579 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi