lauantai, 19 elokuu 2017 19:57

Yksi lipsahdus kävi kalliiksi - HIFK otti täydet pisteet

Yksi lipsahdus kävi kalliiksi - HIFK otti täydet pisteet Kuva: Oona Sarajärvi

Helsingin IFK oli tällä kaudella Rovaniemen Palloseuralle vaikea vastus. HIFK voitti joukkueiden kauden kolmannen kohtaamisen Pekka Sihvolan maalilla 1-0 (0-0).

RoPS:n kone oli laskeutunut Helsinki-Vantaalle verrattain myöhään, mutta lyhyestä valmistautumisesta huolimatta joukkue sai otteluun hyvän lähdön.

Ensimmäiset 15 minuuttia olivat selkeästi RoPS:n hallinnassa. Prässi oli korkealla ja paine HIFK:n päädyssä. Jo 20 sekunnin jälkeen Simo Roiha saatiin vapaaksi rangaistusalueen sisällä, mutta veto suuntautui vasemmalle ja yli.

RoPS:n jakson vaarallisin tilanne syntyi 5. minuutilla. Emeka Eze oli Timo Stavitskin keskityksessä hyvin maalin luukulla, mutta pallo kimpoili lopulta selkien kautta HIFK:n kannalta turvallisimmille vesille.

Avausjakson vaarallisin paikka syntyi kuitenkin HIFK:lle. Jukka Halmeen pisto RoPS:n puolustuslinjan taakse vapautti Juho Mäkelän. Antonio Regueron ilmiömäinen torjunta matalaan vetoon piti RoPS-maalin puhtaana.

Toisen jakson alussa Simo Roihan vapaapotku oli pitkään RoPS:n vaarallisin tilanne. Vieraat rakentelivat ahkerasti laidoilta, mutta keskityksiin ei löytynyt jatkajia tai vedot kilpistyivät puolustukseen.

Ottelu ratkesi yhteen lipsahdukseen.

HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin pitkä avaus päätyi RoPS:n rangaistusalueen rajalle. Kahden puolustajan takaa Pekka Sihvola onnistui ujuttamaan jalkansa esiin ja nosti pallon takakulmaan yli Antonio Regueron.

Juha Malinen haki ryhtiä vielä viimeisillä vaihdoilla.

Hiukan hyökkäävämpi Pablo González komennettiin erittäin kelvollisen debyytin tehneen Nathaniel Willin tilalle. Myös Sakari Tukiainen pääsi lopussa yrittämään Stavitskin poistuttua kentältä.

Tukiaisen kautta RoPS saikin viimeiset kavennusmahdollisuudet. Tukiaisen oma veto kuitenkin suuntautui katsomoon, Lassi Lappalaisen laukaus Tukiaisen hankkimaan paluupalloon pysähtyi maalivahtiin.

Helsingin IFK otti arvokkaat pisteet 120-vuotisjuhlaottelussaan. Voitto nosti HIFK:n enää neljän pisteen päähän PS Kemistä. Tappion myötä RoPS tipahti pykälän alemmas ja on nyt sarjassa yhdeksäntenä.

Juha Malinen: Emme voi vain kuvitella...

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli rehellinen tuloksen edessä. RoPS oli hävinnyt maalilla. Joukkueen saapumisessa Helsinkiin oli omat sattumuksensa, mutta niistä ei päävalmentaja syytä löytänyt.

- Meillä oli lento myöhässä ja pääsimme stadionille vasta vajaa tunti ennen ottelun alkua, Malinen paljasti.

- Mutta se ei ollut syynä tähän tappioon. Valmistauduimme otteluun kuitenkin täysin ammattimaisesti kuten aina, ja ottelun alkuhan oli meiltä hyvä.

RoPS todellakin oli ensimmäisen 15 minuutin ajan selkeästi kontrolloiva joukkue.

- Kyllä tänään oli hyvääkin, kuten alun kontrolli. Saimme sitä kautta luotua pari maalipaikkaakin, Malinen myönsi.

Jakson edetessä pelin virtaus tasaantui. HIFK pääsi otteluun paremmin mukaan ja onnistui myös maalipaikkojen luonnissa. Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika - kuten koko ottelu - oli hyvin tasainen.

- Avausjakson loppua kohden aloimme löystymään, emmekä enää pystyneet hyödyntämään hallintajaksojakaan, RoPS-valmentaja ruoti.

- Me emme kuitenkaan ole sillä tasolla, jossa voisimme vain kuvitella kontrolloivamme palloa, tekevämme pari kolme hienoa maalia ja voittavamme otteluita helposti.

Pukukopissa viesti pelaajille oli ollut selkeä.

- Meidän täytyy olla äijiä kummankin maalin edessä, Malinen painotti.

- Mutta oli meidän hyökkääjilläkin peiliin katsomisen paikka. Emme päässeet murtautumispaikoille. Siellä esiintyi taas myös alkukauden oireita, joissa seikkailtiin kulmissa ja laidassa, kun olisi pitänyt olla maalilla.

Tappio pudotti RoPS:n sijoitusta sarjataulukossa pykälällä ja nosti HIFK:n lähemmäs PS Kemiä. Joukkueensa jatkon suhteen Malinen oli realisti, mutta pientä optimismiakin pilkahti.

- Tulos tarkoittaa, että loppukauden taistelemme vielä karsijan paikkaa vastaan, Malinen arveli.

- Mutta tilanteet voivat muuttua nopeasti. Nyt pari-kolme voittoa, ja voimme kaikki taas hengittää vapaammin. Seuraava kotiottelu FC Interiä vastaan tulee olemaan todella mielenkiintoinen.

RoPS - FC Inter pelataan lauantaina 26. elokuuta kello 17.00. Otteluisäntä Napapiirin Residuum tarjoaa kuponkia vastaan kaksi yhden hinnalla. Kuponkeja löytää RoPS:n ja Residuumin kanavilta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi