ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 19 helmikuu 2018 14:32

RoPS:lle tunnustusta Piirin palkintogaalasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lle tunnustusta Piirin palkintogaalasta Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuralle satoi tunnustusta viikonloppuna järjestetyssä Jalkapallon Pohjois-Suomen piirin palkintogaalassa. RoPS vastaanotti palkinnon peräti neljässä eri kategoriassa.

Pohjois-Suomen jalkapalloperhe kokoontui viime viikonloppuna yhteiseen Seurojen Ääni -seminaariin. Oulussa järjestetty seminaari kokoaa yhteen alueen seurat sekä piirin ja Palloliiton edustajat.

Lauantai-iltana juhlittu palkintogaala järjestettiin nyt kolmannen kerran. Rovaniemen Palloseuralle menestys gaalassa oli historiallinen. RoPS kävi noutamassa palkinnon peräti neljässä kategoriassa.

Vuoden poikavalmentaja Jussi Vatanen

Jussi Vatanen on nuori ja nouseva valmentaja, jonka johdolla RoPS:n B-pojat kiisivät viime syksynä Ykkösen voittoon. Vatasen suojateista useampi pelaaja on jo debytoinut myös miesten edustuksessa.

Viime keväänä RoPS:n B-pojat olivat jo erittäin lähellä paikkaa SM-sarjassa. Tänä keväänä B-pojat ovat neljän kierroksen jälkeen karsintalohkon ykkösenä.

Vuoden tyttöpelaaja Vilma Koivisto

Valtakunnan yksi lupaavimmista nuorista pelaajista nappasi myös piirin parhaan tyttöpelaajan palkinnon. Vilma Koivisto on nelinkertainen taitokilpailujen Suomen mestari ja ikäluokassaan maajoukkueensa kapteeni.

Koivisto debytoi naisten edustuksessa viime kesänä vasta 14-vuotiaana. B-poikien mukana harjoitteleva lahjakkuus muuttaa ensi kesänä Piteåån. Koiviston uusi seura tulee olemaan Piteå IF.

Vuoden poikapelaaja Juho Hyvärinen

Juho Hyvärinen debytoi miesten edustuksessa jo syksyllä 2016 kotiottelussa FC Lahtea vastaan. Viime kesänä Hyvärinen vakiinnutti paikkansa edustuksen kokoonpanossa pelaten myös muutaman ottelun B-poikien Ykköstä.

Hyvärinen on ollut poikamaajoukkueiden mukana U15 ehdokasleiristä lähtien. Tällä hetkellä hän valmistautuu Veikkausliigakauden lisäksi ensi kesänä Suomessa pelattavaan U19 EM-lopputurnaukseen.

Vuoden seura Rovaniemen Palloseura

Valinnassa huomioitiin Rovaniemen Palloseuran urheilullinen menestys sekä onnistuneet toimet seuratoiminnan kehittämisessä. RoPS:lla on piirin seuroista eniten edustajia Suomen nuorisomaajoukkueissa ja aluejoukkueissa.

Miesten edustusjoukkue on vakiinnuttanut paikkansa Veikkausliigassa. Viime vuosina RoPS:sta on siirtynyt merkittävä määrä kotimaisia pelaajia ulkomaisiin suursarjoihin. Viimeisimpänä Timo Stavitski Ranskan pääsarjaan.

Onnistunut Kausarihaaste on ollut yksi kevään puheenaiheita. Kausarihaaste on levinnyt ympäri suomen jopa lajirajat ylittäen.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1800 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227