ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 helmikuu 2018 19:21

RoPS haluaa tuplata nappulapelaajiensa määrän – Uusittu Futisliiga ja Futiskerho käynnistyvät toukokuussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS haluaa tuplata nappulapelaajiensa määrän – Uusittu Futisliiga ja Futiskerho käynnistyvät toukokuussa Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran perinteinen nappulatoiminta pyörähtää käyntiin jälleen toukokuussa. Uudistuneet RoPS:n Futisliiga ja Rollen Futiskerho kutsuvat kaikki rovaniemeläislapset mukaan liikkumaan.

RoPS:n nappulapäällikkö Juho Luukkonen on asettanut sekä itselleen että seuralle haasteen. Ensi kesäksi RoPS:n tavoite on kaksinkertaistaa omien nappulapelaajiensa määrän. Viime kesänä RoPS:lla oli noin 350 nappulaikäistä pelaajaa.

- Määrän kasvattaminen tietenkin edellyttää meiltä toimenpiteitä. Meidän on ajateltava hiukan toisin sitä, miksi ja miten nappulatoimintaa harjoitetaan, Luukkonen painottaa.

- Jokainen toivoo, että lapset harrastaisivat liikuntaa mahdollisimman monipuolisesti, mutta samaan aikaan jokaisessa lajissa kustannukset – niin kuljetuskustannukset kuin seurojen maksutkin – nousevat. Tähän halusimme muutoksen.

Juuri harrastamisen hinta oli ensimmäinen seikka, johon Luukkonen puuttui. Viime kesänä kausi RoPS:n Nappulaliigassa maksoi 149 euroa ja nuorempien Futisliikkarissa 99 euroa. Tulevana kesänä koko kausi maksaa ainoastaan 59 euroa sisältäen oman pelipaidan, pallon, pelipassin sekä vakuutuksen.

- Meillä on harjoitukset arkipäivisin kerran viikossa ja pelipäivä aina kerran kuukaudessa, Luukkonen kertoo.

- Pelipäivistä teemme SantaSportin ja RoPS:n miesten edustuksen kanssa aiempaa isompia tapahtumia. Pyrimme muun muassa saamaan nappuloiden pelit aina samoille viikonlopuille, jolloin miesten edustusjoukkuekin pelaa Veikkausliigaa.

Jatkossa nappuloiden harjoitukset pyörivät alueittain eri viikonpäivinä. Tämän ansiosta sama vetäjä pystyy ohjaamaan useampaa eri ryhmää.

- Se tuo toimintaan joustavuutta, mutta samalla voimme työllistää alueen nuoria tarjoamalla heille varsin mielekkään kesätyömahdollisuuden, Luukkonen iloitsee.

Luukkosen tapaan myös RoPS:n toimitusjohtaja Petri Jaatinen näkee nappulatoiminnan uudistuksessa laajemman merkityksen. Edustusjoukkueet ovat ainoastaan seuratoiminnan kärki.

- Parhaimmillaan urheiluseurat voivat olla alueellisesti hyvinkin merkittäviä toimijoita. Sen vuoksi emme voi ajatella pelkästään kilpaurheilua, vaan meidän on kannettava samalla oma yhteiskuntavastuumme, Jaatinen sanoo.

Samaan hengen vetoon Jaatinen kiittelee myös RoPS:n yhteistyökumppaneita, jotka ovat lähteneet innolla mukaan lasten liikuntatalkoisiin.

- Ehkä se on osa Kausarihaasteen mukanaan tuomaa innostusta, mutta tällä hetkellä Rovaniemellä on jalkapallon ympärillä todella positiivinen pöhinä, toimitusjohtaja kiittelee.

- Tietenkin toivomme, että nappuloiden kautta saisimme uusia innostuneita harrastajia, jotka suuntaisivat myöhemmin meidän ikäkausijoukkueisiin. Sitä tärkeämpää on kuitenkin, että pystyisimme tarjoamaan harrastuksen, johon jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua.

Ilmoittautuminen Rovaniemen Palloseuran Futisliigaan ja nuorimpien Rollen Futiskerhoon on käynnissä osoitteessa www.ropskauppa.fi. Lisätietoja nappulatoiminnasta osoitteesta www.rops.fi/nappulat. Nappulakauden yhteinen kick-off -tapahtuma järjestetään sunnuntaina 13.5.2018.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4591 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227