tiistai, 03 huhtikuu 2018 19:36

RoPS kaatoi kenraalissa KPV:n - Simo Roihan maalasi kahdesti

RoPS kaatoi kenraalissa KPV:n - Simo Roihan maalasi kahdesti Kuva: Pasi Pikkupeura

Toni Koskelan luotsaama Rovaniemen Palloseura suoritti erinomaisen kenraalin ennen sunnuntaina alkavaa Veikkausliigaa. RoPS voitti Keskuskentällä KPV:n selvin numeroin 3-0 (1-0). Tiistain sankari oli Simo Roiha kahdella osumalla.

RoPS on päässyt harjoittelemaan ja pelaamaan täysimittaisella ulkokentällä nyt kolmatta viikkoa. Tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Viime viikolla kaatui PS Kemi ja tänään KPV. Kahdessa ottelussa RoPS on päästänyt ainoastaan yhden maalin ja tehnyt viisi.

Tämänpäiväisen ottelun alku oli tosin pitkään epävarma. Etelästä kantautunut lumipyry iski yön aikana Napapiirille, mutta kenttä saatiin kuin saatiinkin ajoissa erinomaiseen pelikuntoon.

Avausjakso oli vahvasti RoPS:n otteissa, vaikka päättyikin isännille ainoastaan maalin erolla. Ottelun ensimmäisen viimeisteli Lucas Lingmanin läpisyötöstä Lassi Lappalainen.

- Ensimmäisellä jaksolla pallollinen pelaaminen olisi voinut olla vieläkin laadukkaampaa, mutta toisaalta tämän päivän kelikin oli haastava, päävalmentaja Toni Koskela kertaili pelin jälkeen.

- Muttä tärkeintä on, että pystymme kehittämään peliä pitkin kautta ja pystymme pitämään oman maalin puhtaana. Tänään vastustajalla ei ollut käytännössä maalipaikan maalipaikkaa.

Toisella jaksolla RoPS vaihtoi Juuso Hämäläistä lukuun ottamatta koko miehistön. Isoja minuutteja saivat muiden mukana nuoret Veka Pyyny, Rasmus Degerman sekä Sampo Ala.

Ottelun ratkaisijaksi kuitenkin nousi kärkihyökkääjän paikalle vaihdettu Simo Roiha. Ottelun toinen RoPS-osuma oli tarkka sijoitus oikeasta laidasta. Ottelun kolmannen ja henkilökohtaisen toisen osumansa Roiha viimeisteli rangaistuspotkusta.

- Saatiin taas tärkeitä minuutteja nuorille pelaajille. Heitä tullaan vielä kauden aikana tarvitsemaan, Koskela iloitsi.

- Lämmitti myös, kuinka toisella jaksolla saimme Veka Pyynyn pitkästä aikaa kentälle. Hän sai peliaikaa ehkä enemmänkin kuin olimme kaavailleet, mutta Veka selviytyi tänään erinomaisesti.

Tänään RoPS oli odotetustikin askeleen edellä Ykkösessä pelaavaa KPV:tä. Toisaalta KPV:lla on laadukas ja kokenut joukkue, joka tullee tänäkin kesänä taistelemaan noususta Veikkausliigaan. KPV:n potentiaalin huomioi myös RoPS:n päävalmentaja.

- Eiköhän Kokkola ole AC Oulun ja myöskin vahvan talven pelanneen Helsingin IFK:n ohella Ykkösen kärkikolmikossa, Koskela kehui.

Rovaniemen Palloseuran kausi Veikkausliigassa alkaa kotiottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Ottelu pelataan sunnuntaina 8.4.2018 Keskuskentällä kello 17.00 alkaen. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 16.00.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura