Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 29 huhtikuu 2018 11:08

RoPS Naiset rankaisi Turun Weikkoja erikoistilanteista

RoPS Naiset nujersivat TuWen kotikentällä selvästi maalein 3-0 RoPS Naiset nujersivat TuWen kotikentällä selvästi maalein 3-0 Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naisten kausi Ykkösessä jatkui lauantaina kotivoitolla. Turun Weikot taipui RoPSin käsittelyssä Keskuskentällä maalein 3–0 (2-0).

RoPS iski kahdesti avausjakson lopulla. Ensin Pirita Väinämö vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ottelun 32. minuutilla, ja kuusi minuuttia myöhemmin Milja Fräki teki 2-0 osuman.

Väinämön vapaapotku upposi komeasti maaliin yläriman kautta. Myös 2-0 osuma syntyi erikoistilanteesta, kun Fräki nousi kulmapotkun jälkitilanteessa korkeimmalle ja puski pallon verkon perukoille.

Heti toisen puoliajan alussa RoPS onnistui kolmannen kerran erikoistilanteessa. Ronja Nieminen puski Pirita Väinämön antaman kulmapotkun turkulaisten maaliin ja peli ratkesi viimeistään tähän osumaan.

RoPSin valmentaja Olavi Tammimies oli tyytyväinen tulokseen, mutta totesi ettei pelillinen esitys ollut yhtä vakuuttava kuin viime ottelussa Tuusulassa.

– Kotistadionilla pelaaminen näköjään pikkuisen jännittää, vaikka ei meillä mitään hätää pelissä ollut.

RoPS oli erikoistilanteissa vahva, mutta Tammimiehen mukaan erikoistilanteita ei ole harjoiteltu silti erityisen paljon.

– Meillä on hyviä erikoistilanteiden antajia. Liisa-Maija Rautio antaa vapaapotkut vasemmalta ja Piritta Väinämö oikealta puolelta, Tammimies kehui.

Voitto oli RoPSille toinen peräkkäinen ja joukkueella on kasassa kuusi pistettä kolmen ottelun jälkeen.

Seuraavat kaksi peliä RoPS pelaa vieraissa. Ensi viikon lauantaina joukkue pelaa Tampereella TPV:tä vastaan ja helatorstaina Kuopiossa joukkue kohtaa Kufu 98:n.

–Pari pitkää reissua on luvassa, mutta "staffi" on hoitanut reissut hienosti, ja tien päälle lähdetään jo peliä edeltävänä päivänä. Näin saadaan matkarasitus mahdollisimman pieneksi, Tammimies mainitsee.

Seuraava RoPSin kotiottelu on 13.5. FC Sport-j:tä vastaan.

Teksti: Mikko Kinisjärvi

Katso kooste ottelusta tästä (Linkki Lapin Kansa videot)