Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 01 heinäkuu 2018 00:12

Rikkonainen RoPS taisteli vieraspisteen Tapiolan Urheilupuistosta

Rikkonainen RoPS taisteli vieraspisteen Tapiolan Urheilupuistosta Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kävi hakemassa arvokkaan vieraspisteen FC Hongan vieraana. Tapiolan Urheilupuistossa maalit jaettiin Simo Roihan, Filip Ivanovskin sekä Macoumba Kandjin kahdella osumalla 2-2 (1-2).

Vierasjoukkue RoPS:n osalta lähtökohdat otteluun olivat vaikeahkot. Koko kauden loistavasti pelanneesta puolustuksesta puuttuivat viime hetken sairastelun sekä aivotärähdyksen vuoksi sekä Leo Väisänen että Juuso Hämäläinen. Poissa oli myös aina varmaotteinen Eetu Muinonen.

Toisaalta hyökkäyspäähän päävalmentaja Toni Koskelalla oli tällä kertaa vaihtoehtoja. RoPS aloitti kahdella kärjellä Filip Ivanovskin sekä Simo Roihan ollessa molemmat jälleen pelikuntoisia.

Ottelussa Lassi Lappalainen oli lähellä avausmaalia jo neljän minuutin jälkeen. Lappalainen nousi yksin koko kentän lävitse, mutta laukaus painui niukasti ohi vasemmasta takatolpasta.

Espoolaisten hahmo oli tänään senegalilaiskärki Macoumba Kandji. Ensimmäisen Kandjin maalipaikan onnistui RoPS-vahti Antonio Reguero vielä torjumaan, mutta Kandjin painava laukaus reilusta kuudestatoista metristä oli voittamaton jopa sarjan parhaalle maalivahdille.

- Toki Kandjin laukaus oli huikea, mutta molemmat Hongan maalit oli meidän kannalta hiukan tylsiä. Ne olisivat olleet estettävissä, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela harmitteli ottelun jälkeen.

Takaiskusta RoPS kuitenkin sisuuntui. Taye Taiwo tykitti jo kertaalleen vapaapotkusta espoolaisten ristikkoon, mutta seuraava Taiwon kuti upposi Filip Ivanovskin ohjaamana ohi Honka-vahti Timothy Murrayn.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ivanovski oli jälleen asialla. Nätti tiputus Simo Roihalle, joka laukoi vieraat johtoon aivan lisäajan kynnyksellä.

- Meidän aloitus oli heikko, mutta Hongan johtomaalin jälkeen pelasimme varsin hyvin, kehaisi myös Koskela.

- Toisella jaksolla olimme hyvin mukana 65. minuutille saakka. Meillä oli ylhäällä muutama pallonriisto, joissa olisi ollut hetket luoda tarvittavat maalipaikat. Loppua kohden oli odotettavaakin, että tahti hyytyy, mutta saimme pidettyä Hongan muodon ulkopuolella.

Ottelun loppuminuuteilla Honka kuitenkin nousi tasoihin. Pitkä keskitys löysi RoPS:n rangaistusalueelta jälleen Macoumba Kandjin, joka yhdellä kosketuksella nosti ohi Antonio Regueron. Kyseessä oli tällä kaudella jo Kandjin kolmas maali RoPS-verkkoon.

Johtoaseman menettäminen viimeisillä minuuteilla kaihertaa aina, mutta ennakkoasetelmiin peilaten tulos näyttäytyy positiivisena. Joukkue koki suuria muutoksia aivan ottelun alla.

- Ansaittu piste, kun katsotaan koko 90-minuuttista, mutta tietenkin johtoaseman menettäminen harmittaa, Koskelakin myönsi.

- Kaikkien muutosten jälkeen ehdimme harjoittelemaan yhdessä yhden päivän, ja Honka pelaa edelleen futista, jota on vaikea puolustaa. Kaikki nämä huomioiden tämä oli hatunnostoinen suoritus joukkueelta, jälleen kerran.

Ottelun avausjaksolla kentältä vaihdetun Lassi Lappalaisen olkapää oli mennyt sijoiltaan. Lappalaisen korvasi Antti Okkonen, joka pelasi keskikentällä erinomaisen ottelun Wato Kauten parina.

Myös Aleksandr Kokko sai liki kahden vuoden tauon jälkeen ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa. Tunnin kohdalla Roihan tilalle kentälle vaihdettu Kokko osoitti olevansa edelleen pelaaja, jolta palloa on hankala riistää ilman rikettä.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on ensi keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Napapiirille saapuu Tampereen Ilves. Samaan aikaan Rovaniemellä pelataan myös Pohjois-Suomen suurin jalkapalloturnaus Santa Claus Cup. Kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet on kutsuttu myös RoPS - Ilves -peliin.

FC Honka - RoPS 2-2 (1-2)

16' 1-0 Macoumba Kandji
40' 1-1 Filip Ivanovski
45+1' 1-2 Simo Roiha
84' 2-2 Macoumba Kandji