Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 17 tammikuu 2019 20:48

Pelaajille entistä laadukkaampi oppimisympäristö - RoPS panostaa valmentajakoulutukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Pelaajille entistä laadukkaampi oppimisympäristö - RoPS panostaa valmentajakoulutukseen Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura nousi vastikään Suomen Palloliiton laatujärjestelmässä toiseksi korkeimmalle nelostasolle. Palloliiton arvioinnissa katsotaan erityisen tarkkaan seuran urheilutoiminnan sisältöä sekä laatua. Valmentajakoulutus on yksi keskiössä oleva laatuseikka.

Viimevuosien aikana Rovaniemen Palloseuran junioritoiminta on kehittynyt jättiaskelin. Edelliskaudella RoPS-junioreiden määrä ylitti jo tuhannen pelaajan rajapyykin.

Kolmisen vuotta sitten lanseerattu Visio 2025 ohjaa koko seuran urheilu- ja junioritoimintaa. Vision mukaisesti RoPS pyrkii vuonna 2025 olemaan seura, joka säännöllisesti kasvattaa pelaajia kotimaan huipulle aina kansainvälisille kentille saakka.

Ensimmäiset uudistetun pelaajaputken läpikäyneet juniorit kolkuttelevat junnumaajoukkueiden ikää. Viime kesänä Suomen juniorimaajoukkueissa oli jo kymmenen RoPS-taustaista pelaajaa, joka on enemmän kuin koskaan aiemmin seurahistoriassa.

Valmentajakoulutus on toiminnan keskiössä. Valmennuspäällikkö Pasi Tuutin työstämä valmennuslinja kattaa käytännössä koko pelaajapolun nuorimmista ikäluokista edustusjoukkueeseen saakka.

Valmennuslinjalla RoPS:lle luodaan yhteiset peruspelaamisen periaatteet sekä yhteinen toimintakulttuuri kaikkien joukkueiden välille. Yhteiset toimintatavat helpottavat seuraa, valmentajia, pelaajia sekä viime kädessä vanhempiakin olemaan entistä parempia omassa roolissaan.

Vuoden ensimmäisessä juniorivalmentajien koulutustilaisuudessa keskityttiin seuran toimintakulttuuriin. Kaudesta 2010 RoPS:ssa valmentajana toiminut Marko Vatanen koki tilaisuuden erittäin positiivisena.

- Tällaiset keskustelut ovat aina hyviä. Ne haastavat itseäkin miettimään ja pohtimaan, mitä minä näistä asioista oikeasti tiedän ja mitä mieltä niistä olen, Vatanen arvioi.

- Ylipäätään yhteinen ajatusten vaihto on tärkeää ja palvelee meidän valmentajien tarpeita. On hyvin rajoitettua, keitä onnistumme hallilla tai kentän laidalla tapaamaan.

Toimintakulttuuri kattaa yhteiset pelisäännöt kaikkeen seuratoimintaan alkaen harjoituksiin saapumisesta päättyen aina siihen, kuinka ottelutapahtumissa toimitaan. Yhteisillä säännöillä luodaan nuorille pelaajille turvallinen ympäristö.

Turvallinen ympäristö johtaa tehokkaampaan oppimiseen. RoPS:n koko valmennuslinja pohjaa kansainvälisen jalkapallon tarpeisiin sekä suuntauksiin. Napapiirillä RoPS:n pelaajapolun läpikäyneillä junioreilla onkin entistä paremmat valmiudet siirtyä myös suurempiin Eurooppalaisiin jalkapallosarjoihin.

Pian kymmenen vuotta junioreita valmentanut Marko Vatanen on kokenut läheltä viimeisimmät muutokset.

- Asiat täsmentyvät vuosi vuodelta ja niissä mennään entistä tarkemmin yksityiskohtiin, Vatanen arvioi.

- Muutos valmennuksessa on ollut iso. Toki muutos on käynnistynyt jo aikaisemmin, mutta nykyään olemme erityisen tarkkoja kaikkien asioiden suhteen. Se on pelkästään hyvä asia.

Rovaniemen Palloseuran koko valmennuslinjaus on vapaasti ladattavissa verkkosivuiltamme. Neliosaiseen valmennuslinjaan on dokumentoitu ja konkretisoitu koko RoPS:n pelitapa sekä toimintamallit.

Luettu 1912 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi