Tulosta tämä sivu
lauantai, 19 tammikuu 2019 17:36

Kristofferson ja Kokko ratkaisijoina – RoPS kukisti harjoitusottelussa AC Oulun

(4 ääntä)

Rovaniemen Palloseura otti uuten kauteen pelillisesti kelpo aloituksen. Heinäpään jalkapallohallissa isäntä AC Oulu kaatui maalein 1-2 (0-1). RoPS:n osumista vastasivat Tomas Kristofferson ja Aleksandr Kokko.

Huolimatta siitä, että yhteistä harjoittelua on takana vasta parisen viikkoa, vaikutti RoPS:n peli ajankohtaan nähden jo kohtalaisen valmiilta. Kentällä olleista joukkueista RoPS oli selkeästi se, joka pystyi maltilliseen rakenteluun AC Oulun pyrkiessä olemaan suoraviivaisempi.

Pelin jälkeen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela olikin kohtalaisen levollinen.

- Tämä oli vasta meidän ensimmäinen tapahtuma täysimittaisella kentällä, joukkue on vaihtunut ja mukana oli neljä testipelaajaa, joten siihen nähden OK suoritus, Koskela tiivisti.

- Toki emme olleet hyökkäyspäässä erityisen vaarallisia, mutta yleisilme avausotteluksi oli hyvä.

Maalinteon aloitti RoPS avausjakson loppupuolella. RoPS:lle tuomittiin vapaapotku noin 30 metristä. Lucas Lingman siirsi palloa hiukan oikealle, ja tuore testimies Tomas Kristofferson laukoi matalana miesmassan lävitse.

Jakson viimeisellä minuutilla AC Oulu oli lähellä tasoitusta. Käsivirheestä tuomittu rangaistuspotku kuitenkin liimautui RoPS-vahti Antonio Regueron hyppysiin.

Toisella jaksolla RoPS pystyi paremmin siirtämään painopistettä isäntien kenttäpuoliskolle, mutta maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla kortilla.

AC Oulun tasoituskin syntyi lopulta illan toisesta rangaistuspotkusta. Vastaan tulleen Antonio Regueron tulkittiin osuneen pallon sijasta oululaishyökkääjään. Pilkulta ottelun toi lukuihin 1-1 Driton Shala.

Isäntien riemua kesti tasan minuutin. Suoraan aloitusta seuranneesta hyökkäyksestä pallo pelattiin pitkänä Oulun rangaistusalueelle. Matias Tamminen jatkoi päällään Aleksandr Kokolle, joka otti rinnalla haltuun ja laukoi puolivolleystä voittomaalin 1-2.

- Toki paljon pitää parantaa, mutta jos vertaamme tilannetta vuodentakaiseen, olimme pykälän verran valmiimpia, Toni Koskela arvioi.

- Lähellä maalia oman boksin sisällä on varmasti parannettavaa. Jouduimme liian usein laittamaan liian pitkää syöttöä, kun olisi ollut mahdollisuus laittaa palloa vastustajan muodon sisään. Sitä kautta pystyisimme etenemään paremmin ja olemaan vaarallisempia.

Huolta Rovaniemen Palloseuralle aiheutti maalivahti Antonio Regueron loukkaantuminen aivan ottelun loppuminuuteilla. Kamppailutilanteessa polveaan loukannut Reguero poistui taluttaen kentältä. Espanjalaisvahti matkusti joukkueen mukana takaisin Rovaniemelle, mutta tarkempaa tietoa polven tilanteesta on luvassa vasta maanantaina.

RoPS:n seuraava ottelu on jo viikon kuluttua Tampereella. Suomen Cupin avauksessa vastaan asettuu Tampereen Ilves. Ottelu alkaa lauantaina 26.1. kello 14.30. Pelin näyttää Ruutu+.

AC Oulu – RoPS 1-2 (0-1)

31’ 0-1 Tomas Kristofferson
78’ 1-1 Dirton Shala rp
80’ 1-2 Aleksadr Kokko