Tulosta tämä sivu
sunnuntai, 27 tammikuu 2019 19:00

RoPS/2 jyräsi PS Kemin - Cupin jatkopaikka edelleen omissa käsissä

Jarkko Luiro niittais Kemin verkkoon kaksi osumaa ja oli muutoinkin yksi ottelun vahvimpia pelaajia. Jarkko Luiro niittais Kemin verkkoon kaksi osumaa ja oli muutoinkin yksi ottelun vahvimpia pelaajia. Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran farmijoukkue RoPS/2 otti vakuuttavan 5-0 (3-0) voiton PS Kemistä. RoPS:n maaleista vastasivat Jarkko Luiro ja Eero Paukku kahdella sekä Janne Ojaniemi yhdellä osumalla.

RoPS ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä jaksolla. Puolen tunnin kohdalla Eero Paukku karkasi Kemi puolustuslinjalla ja viimeisteli ottelun avausosuman.

Käytännössä niitin kemiläisten arkkuun iski Jarkko Luiro avausjakson viimeisillä minuuteilla. Kulmapotkusta kahteen nollaan ja lisäajan kynnyksellä Paukun keskityksestä kolmeen nollaan.

PS Kemi Kingsin paikat avausjaksolla jäivät vähiin. Tasoero joukkueiden välillä oli selkeä.

- Kemi pelasi suoraviivaisesti. Sitä oli aika helppo lukea, arvioi RoPS/2:n päävalmentaja Vesa Tauriainen.

- Pystyimme ennakoimaan ja saimme lähestulkoon kaikki pallot itsellemme. Olimme tänään parempia, mutta todennäköisesti sarjakauden alkuun mennessä Kemin joukkuekin tulee vielä muuttumaan.

Vielä tällä hetkellä PS Kemin brittivalmentaja Dean Sibsonilla on käytössään varsin kapea miehistöä. Rovaniemelläkin oli mukana ainoastaan kaksi vaihtopelaajaa.

Toisen jakson alkuun RoPS vielä kaunisteli loppunumeroita. Janne Ojaniemi laukoi 4-0 rangaistusalueen rajalta, ja loppunumerot 5-0 viimeisteli illan toisella osumalla Eero Paukku nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Selvänumeroinen voitto takasi RoPS:lle täysin realistisen mahdollisuuden tavoitella jatkopaikkaa Suomen Cupin alkulohkosta. OLS:n voittaessa tänään JS Herculesin, on kaikki avoinna viimeiseen otteluun lähdettäessä.

Valmentaja Vesa Tauriainen vaikutti tämänpäiväisen pelin jälkeen luottavaiselta.

- Paransimme paljon viime viikonlopun Hercules-pelistä. Oli ihan erilaista tekemistä, Tauriainen kiitteli.

- Tietenkin pieni halli vaikuttaa, ja meillä oli edelleen pikkuisen liian kiire pallon kanssa. Mutta puolustussuuntaan petrasimme, ja pallonhallinnan näkökulmasta petrasimme paljonkin viikon takaiseen.

Suomen Cupin alkusarjan viimeinen ottelu OLS – RoPS/2 pelataan ensi sunnuntaina 3.2. Oulussa Heinäpään jalkapallohallissa. Ottelu alkaa kello 17.00.

RoPS/2 – PS Kemi Kings 5-0 (3-0)

33’ 1-0 Eero Paukku
43’ 2-0 Jarkko Luiro
45+1’ 3-0 Jarkko Luiro
52’ 4-0 Janne Ojaniemi
59’ 5-0 Eero Paukku