lauantai, 16 helmikuu 2019 23:21

RoPS ilmoittautui taistoon Suomen Cupin jatkopaikasta - SJK taipui Wallsport Areenalla

(4 ääntä)
Sergio Llamas on sopeutunut nopeasti RoPS:n keskikentälle. Sergio Llamas on sopeutunut nopeasti RoPS:n keskikentälle. Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura otti Suomen Cupin jatko-otteluita ajatellen tärkeän voiton Seinäjoen Jalkapallokerhosta. SJK kaatui Wallsport Areenalla Atte Sihvosen, Sergio Llamasin sekä Niklas Jokelaisen maaleilla 3-2 (2-1). SJK taivaltaa Cupissa edelleen voitoitta.

RoPS aloitti Seinäjoella sillä ilmeellä, millä se oli päättänyt edellisen ottelunsa Vaasassa. Nuoret pelaajat eivät arastelleet Veikkausliigatähtiä vilisevän SJK:n edessä.

Tosin aivan alkuminuutit olisivat voineet olla huomattavasti synkemmätkin. Jo neljän minuutin kohdalla SJK:lle vihellettiin rangaistuspotku pallon osuttua RoPS-puolustajan käteen.

RoPS:n tuore maalivahti Damjan Siskovski kuitenkin venytti alakulmasta Moshtagh Yaghoubin vedon eteen. Siskovski pelasi muutenkin vahvan ottelun ja piti tiukoilla hetkillä RoPS:aa pystyssä.

Viitisen minuuttia myöhemmin rankaisi RoPS. Sergio Llamaksen kulmapotku leijaili takatolpalle, josta Atte Sihvonen runnoi pallon SJK-maaliin Sergei Eremenkon estelyistä huolimatta.

Sergio Llamas itse oli asialla, kun RoPS kuittasi SJK:n tasoitusosuman aivan avausjakson loppuhetkillä. Llamas katkoi SJK:n rajaheiton, otti hiukan tyhjiä pois ja laukoi kaukaa ohi hölmistyneen SJK-vahti Mihkel Aksalun.

- Kontrolloimme peliä ajoittain täysin, RoPS-valmentaja Toni Koskela kuvaili.

- Teimme niitä asioita, joita paransimme VPS-pelin toisella jaksolla. Tämä oli pelaajilta todella hyvä suoritus varsinkin, kun ajattelee kokonaisuutta ja meidän lähtökohtia tähän otteluun.

RoPS:lla oli jälleen jalkeilla huomattavan nuori kokoonpano. Viime hetken poisjääntinä oli vieläpä kuumeisena kotiin jäänyt Juho Hyvärinen.

Lisää päänvaivaa aiheutti Samuel Olabisin loukkaantuminen jo reilun varttitunnin kohdalla. Tilalle vaihdettiin Eerik Kantola, jolle lähtökohtaisesti ei oltu ajateltun näin reiluja minuutteja.

- Eerik oli kolmisen viikkoa sivussa harjoituksista ja pääsi vasta tällä viikolla kunnolla mukaan, Koskela paljasti.

- Eki selvisi tänään hyvin. Hän oli kokoonpanossakin lähinnä varalta, jos joku loukkaantuu, mutta joutuikin nyt pelaamaan lähes 80 minuuttia.

Toiselle jaksolle SJK lähti kirivaihde päällä, mutta maalinteon aloitti RoPS. Lucas Lingmanin vapaapotkua noin kolmesta kymmenestä metristä ei onnistunut putsaamaan SJK-vahti Aksalu eikä SJK-puolustus, vaan paikalle ryntäsi ensimmäisenä Niklas Jokelainen.

Matias Tamminen olisi voinut leventää RoPS-johtoa kolmeen maaliin, mutta pallo lipui tolpan kautta niukasti takaisin kentän puolelle.

Viimeiset minuutit SJK joutui pelaamaan vajaalla Obed Malolon otettua itselleen kaksi varoitusta lyhyen ajan sisään.

Tappioasemassa ja alivoimalla kuitenkin käynnistyi SJK:n viimeinen puristus. Joona Lautamajan kavennusosuma tiesi RoPS-kannattajille hikisiä loppuminuutteja. Tasoituskaan ei ollut kaukana, mutta Lucas Lingman onnistui siivoamaan pallon aivan maaliviivalta.

RoPS-pelaajat joutuivat venymään, mutta selvisivät lopulta kunnialla ottelun kriittisimmistä minuuteista.

- Olisi helpottanut, jos olisi ollut edes yksi vaihtopelaaja käytössä. Olisimme saaneet lopussa tuoreita jalkoja kentälle, RoPS-luotsi Koskela kertasi lopun SJK-painetta.

- Pelin voittaminen tuo kuitenkin itseluottamusta. Meillä oli jo Vaasassa pelissä hyviä juttuja, ja nyt pystyimme kehittämään siitä. Se on se oleellisin juttu. Pelin pitää koko ajan kehittyä.

Rovaniemen Palloseuralla on seuraavaksi lyhyt tauko ennen seuraavia Suomen Cupin otteluita. RoPS kohtaa karsintalohkon viimeisissä otteluissa torstaina 28.2. KPV:n ja sunnuntaina 3.3. KuPS:n. Ottelut pelataan Kajaanissa.

RoPS - SJK 3-2 (2-1)

11' 1-0 Atte Sihvonen
38' 1-1 Didier Kadio
44' 2-1 Sergio Llamas
67' 3-1 Niklas Jokelainen
88' 3-2 Joona Lautamaja