Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 21 helmikuu 2019 20:24

RoPS hankki tukea laidoilleen - Tarik Kada siirtyy Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
Tarik Kada on nopea ja monipuolinen laitapelaaja. Tarik Kada on nopea ja monipuolinen laitapelaaja. Pasi Pikkupeura

Alankomaalainen laitapelaaja Tarik Kada, 22, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Kada:n ja RoPS:n välinen sopimus kattaa kauden 2019. Kada saapui Napapiirille torstaina ja liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen.

Tarik Kada sytytti RoPS:n kiinnostuksen jo aiemmin tänä talvena tammikuun testijaksolla. Monipuolinen laituri jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelalle.

- Ominaisuuksiltaan Tarik on tyypillinen hollantilainen laituri. Hän pystyy ohittamaan vastustajia ja pelaa tarvittaessa molempaa laitaa, Koskela kuvailee.

- Lisäksi Tarik on monipuolisempi kuin laiturit yleensä ovat, sillä hän kykenee pelaamaan laidan lisäksi myös vastustajan muodon sisällä. Hänessä on mielenkiintoisia ominaisuuksia ja potentiaalia.

Tarik Kadan taustalta löytyy kattava hollantilainen jalkapallokoulu. Hän siirtyi varhaisessa vaiheessa maineikkaan SC Heerenveenin junioreihin, jossa hän eteni aina Heerenveenin edustukseen saakka.

Hollannin pääsarjan otteluita Kadalla on kertynyt sekä Heerenveenin että Heracles Almelon paidassa. Kauden 2017-2018 hän oli lainalla maan toiseksi korkeimmalla tasolla pelaavassa FC Eindhovenissa. Lainasopimus päättyi viime kesään.

Napapiirille Kada saapuu monien muiden tapaan hakemaan näyttöpaikkaa. Kun peliminuutit sopimusjoukkue Heraclesissa vaikuttivat jäävän vähille, päätyivät seura ja Kada viime syyskuussa sopimuksen purkuun.

Uusi mahdollisuus avautui Rovaniemen Palloseurassa, joka oli jo pitkään etsinyt sopivaa laitapelaajaa. Viikon testijakso Napapiirillä vakuutti Toni Koskelan lisäksi myös Tarik Kadan.

- Pidän RoPS:n pelityylistä todella paljon. Emme roiski pitkää vaan rakennamme ja pidämme palloa maassa, Kada sanoo.

- Itsekään en ole laituri, joka pelkästään juoksee sivurajalla ja keskittelee. Pystyn myös tulemaan sisälle, pelaamaan keskellä ja rakentamaan peliä.

Tarik Kada on joukkueen harjoituksissa jo huomenna perjantaina. Rovaniemen Palloseuran seuraavat ottelut ovat ensi viikon Suomen Cupin pelit Kajaanissa. RoPS kohtaa torstaina KPV:n ja alkulohkon viimeisessä ottelussa sunnuntaina Kuopion Palloseuran.

Tarik Kada

Pelipaikka: Laitapelaaja, oikeajalka
Syntynyt: 26.5.1996, Nador, Marokko
Pituus: 170 cm
Kansalaisuus: Marokko, Alankomaat
Kasvattajaseurat: SV Overbos, SC Heerenveen
Aiemmat seurat: SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Eindhoven (laina)
Maajoukkueet: Alankomaiden U17, U18, U19, U20

Luettu 4244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi