ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 huhtikuu 2019 20:38

RoPS venyi sarja-avauksessaan tasapeliin viime hetken osumalla - debytantit maalinteossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Sampo Ala teki pisteen arvoisen maalin veikkausliigadebyytissään. Sampo Ala teki pisteen arvoisen maalin veikkausliigadebyytissään.

Rovaniemen Palloseura venyi vieraskentällä 2-2-tasapeliin Kuopion Palloseuraa vastaan. Piste veikkausliigakauden avauksesta saavutettiin vasta lisäajalla, kun 17-vuotias Sampo Ala puski kamppailun tasoihin.

RoPS aloitti sarjakautensa Kuopiossa tapahtumarikkaalla tasapelillä. Viime kauden hopeamitalin puolustaminen alkoi kovalla haasteella, sillä vastassa oli viime sesongin pronssijoukkue KuPS.

2-2-lopputulos tyydytti RoPS-valmentaja Toni Koskelaa, sillä lähtökohdat eivät olleet täysin optimaaliset.

- Totta kai tulos tyydyttyttää, kun ajattelee toisen jakson alkua ja lisäajan tasoitusmaalia, Koskela kertoi ottelun jälkeen.

- Suorituksen arvoa nostaa, kun tietää meidän taustan. Pelaajamme olivat eri tilanteessa, kun miettii, miten me olemme pystyneet harjoittelemaan, kun on ollut maajoukkuetapahtumia ja peli viime lauantaina.

Avauspuoliaika oli RoPSilta hyvää pelaamista ja palkintona siitä se pääsi tauolle 1-0-johdossa. Osuma syntyi Lucas Lingmanin kulmapotkusta, josta tulleen keskityksen Atte Sihvonen puski maaliin. Kyseessä oli sekä tämän veikkausliigakauden avausmaali että puolustajan ensimmäinen osuma pääsarjatasolla.

- Ensimmäinen puoliaika oli meillä täysin kontrollissa. Välillä jouduimme puolustamaan, mutta homma oli täysin hanskassa ja ongelmia ei ollut. Olimme paljon kiinni pallossa ja selkeästi vaarallisempi joukkue.

Toisen puoliajan alku oli RoPSilta vaikea ja kotijoukkue käytti tilaisuutensa nopeasti hyväksi. Rovaniemelläkin pelannut KuPS-kapteeni Petteri Pennanen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, ja laukaus upposi takakulmaan.

- KuPS teki muutamia muutoksia ja meillä meni liian kauan mukautua niihin. He myös saivat lisäenergiaa, kun oma toimintamme oli niin vaikeaa.

- Ensimmäinen päästetty maali oli vähän välinpitämätöntä puolustamista. Meillä pitää olla enemmän ylpeyttä ja kurinalaisuutta puolustaa omaa maalia, että boksistamme ei päästä laukomaan erikoistilanteen jälkeen, Koskela kertasi.

Tämän jälkeen RoPS pääsi pikku hiljaa peliin mukaan. Pallonhallinta ei johtanut vaarallisuuteen hyökkäyspäässä, mutta tilanne rauhoittui selkeästi.

83. minuutilla sinipaidat joutui kuitenkin ensimmäistä kertaa tappioasemalle, kun Rangel pääsi laukomaan 2-1-osuman.

- En ole nähnyt maalia vielä, mutta minulle jäi sellainen fiilis, että olimme ihan oikeilla paikoilla, sillä nosto boksiin tuli niin kaukaa. Sitten pitää vain klaarata ne hetket ja puolustaa paremmin.

RoPS kuitenkin osoitti luonnetta jouduttuaan tappioasemalle. Kirivaihde saatiin päälle, ja tilanteita syntyi. Tasoitus oli jo lähellä, kun Agnaldo pääsi laukomaan rangaistusalueen rajamailta, mutta tämän Otso Virtanen pelasti vielä erinomaisella torjunnallaan.

Pelikellossa oli jo lähes 93 minuuttia, kun painostus tuotti lopulta tulosta. Lingmanin erikoistilanne oli jälleen vaarallinen ja tällä kertaa keskitykseen pääsi 17-vuotias Sampo Ala, joka sai ikimuistoisen veikkausliigadebyytin myöhäisen tasoituksen muodossa.

- Oli meiltä kova suoritus ottaa vielä täysi ote pelistä, ja painaa peli KuPSin päätyyn, Koskela totesi tyytyväisenä.

 - Suoritus oli kova varsinkin, kun meillä oli lopussa vuonna 2002 syntynyt pelaaja, vuonna 2001 syntynyt pelaaja ja kolme vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa. Kentällä oli siis aika nuori joukkue, ja mukana oli monta nuorta suomalaista liigadebytanttia.

- Vahva suoritus hakea täältä piste. Kokonaisuutta ajatellen se oli ansaittu, Koskela sanoi.

RoPSin maalit syntyivät jälleen erikoistilanteista, joista onnistuminen on positiivista. Koskela kuitenkin korostaa, että verkon on myös alettava heilumaan pelitilanteista.

- Tilastollisesti olemme tehneet normaalia enemmän erikoistilannemaaleja. Tietenkin meidän täytyy onnistua myös pelitilanteista ja siihen oli aihioita tänäänkin. Olimme usein hyvillä paikoilla, joista pitäisi luoda maalipaikka seuraavalla syötöllä. Sen jälkeen siinä on monta asiaa kuten teknisen suorituksen laatu, kuinka pelaajat liikkuvat maalintekoalueille ja paljon muita pieniä asioita.

RoPSin kausi jatkuu jo tulevana sunnuntaina 7.4., kun kärkipäähän povattu Honka saapuu Rovaniemen Keskuskentälle. Ottelu alkaa klo 14:00.

KuPS-RoPS 2-2 (0-1)

15' 0-1 Atte Sihvonen
56' Petteri Pennanen
83' 2-1 Rangel
92' 2-2 Sampo Ala

RoPSin kokoonpano

1 Damjan Siskovski
2 Henrik Ölander
3 Taye Taiwo (C)
6 Atte Sihvonen
8 Sergio Llamas <-> 88' Tuomas Kaukua
10 Lucas Lingman
17 Sampo Ala
20 Juho Hyvärinen
33 Agnaldo Moraes
34 Tarik Kada <-> 64' Tommi Jäntti
88 Mohamadou Sissoko <-> 85' Matias Tamminen

Vaihtopelaajat
5 Kalle Katz
12 Mikko Rantala
19 Tuomas Kaukua -> 88' Sergio Llamas
21 Matias Tamminen -> 85' Mohamadou Sissoko
24 Tommi Jäntti -> 64' Tarik Kada

Luettu 2630 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309