Tulosta tämä sivu
lauantai, 20 huhtikuu 2019 21:25

RoPS kaatui Maarianhaminassa - Erikoistilanteet suuressa roolissa

RoPS kaatui Maarianhaminassa - Erikoistilanteet suuressa roolissa Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jäi pisteittä IFK Mariehamnin vieraana. Kauden neljäs ottelu päättyi 2-0 kotivoittoon. Ottelun maaleista vastasivat IFK:n Rick Ketting sekä Dylan Murnane.

Pelin iso kuva oli täysin ennakko-odotusten mukainen. Alusta olisi vielä kevätkunnossa, joten pitkiä kontrollijaksoja ei nähtäisi ja erikoistilanteet tulisivat näyttelemään suurta roolia.

IFK Mariehamn iski kahdesta erikoistilanteesta, joista ensimmäinen oli liki täydellinen kopio heidän maanantaina Espoossa tekemänsä maalin kanssa.

Dylan Murnane ja Robin Sid juonivat vapaapotkua lähellä kuudentoista rajaa ja irtopallon kävi survomassa sisään Rick Ketting.

- Onhan se erikoista, jos päästetään täysin identtinen maali, jollaisen vastustaja teki edellisessä ottelussaan, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelakin päivitteli.

RoPS:n aloitus otteluun oli terävä. Niklas Jokelainen laukoi ensimmäisen kerran jo 15 sekunnin kohdalla, ja minuuttia myöhemmin kulmapotkun jälkitilanteesta useampikin kaveri pääsi yrittämään maalintekoa.

RoPS pelasi ottelussa liki 75 minuuttia miesylivoimalla Robert Crawfordin nappuloiden heiluttua pallonkamppailutilanteessa vaarallisen korkealla. Ottelun päätuomari näytti tilanteesta suoraa punaista.

Crawfordin tielle osunut Atte Sihvonen joutui tulemaan vaihtoon kymmenen minuuttia myöhemmin. Päähän osunut tälli oli kova, mutta mies matkustaa normaalisti joukkueen mukana takaisin Rovaniemelle.

Toisella jaksollakaan RoPS ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa. Wiklöf Holding Arenan nurmi tekee pelaamisesta enemmän kamppailua, mutta se ei tullut joukkueelle yllätyksenä. Siihen oltiin valmistauduttu.

- Oli selvää, että peli ratkeaisi irtopalloihin ja erikoistilanteisiin. Me tiedettiin, mitä pitäisi tehdä, mutta emme tehneet sitä tarpeeksi hyvin, Koskela myönsi.

Hyökkäsypelaaminenkin jätti parantamisen varaa.

- Olimme ylivoimalla. Pelin luonne ei näissä olosuhteissa juuri muutu ja maalipaikat olisi edelleen luotu avoimesta pelistä keskityksillä sekä pelaamalla palloa boksiin, Koskela ruoti.

- Silloin pitää olla vahvempia ykköspalloissa, sekä olla valmiina, mihin kakkospallot tippuvat. Siinä Maarianhamina oli meitä huomattavasti edellä.

RoPS loi pelin viimeiselle vartille painetta, mutta maalipaikat jäivät vähiin. IFK pysyi tiiviinä. Ottelun etsikkoaika oli toisen jakson alussa, jolloin RoPS sai puolenkymmentä kulmapotkua muutaman minuutin sisään.

Ottelun viimeinen niitti oli Dylan Myrnanen kulmapotku, joka leijaili kierteisenä suoraan RoPS-maalin takayläkulmaan.

Lauantain RoPS-hamo oli kieltämättä Eetu Muinonen. Sitkeästä vammasta kärsinyt Muinonen pelasi nyt ensimmäiset täydet 90 minuuttia sitten viime elokuun.

- Se oli tänään meidän positiivisin uutinen. Saimme Edun takaisin mukaan tuomaan meille lisää vaihtoehtoja, iloitsi myös Toni Koskela.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina 26. huhtikuuta. Rovaniemelle saapuu Kuopion Palloseura. Ottelu alkaa kello 18.30.

IFK Mariehamn - RoPS 2-0 (1-0)