sunnuntai, 28 huhtikuu 2019 12:56

RoPS Naisille makea voitto Vaasasta!

Pinja Spets viimeisteli molemmat RoPS:n maalit Pinja Spets viimeisteli molemmat RoPS:n maalit

Kauden toinen voitto irtosi loppulukemin 1-2 (0-0). Vaasalainen VIFK joutui antautumaan RoPS:lle ensimmäistä kertaa kotikentällään Naisten Ykkösessä.

Matka Vaasaan alkoi RoPS Naisten osalta avausvoitto taskussa, kun FC Hertta kaatui viikko sitten kotona numeroin 6-1. Tähän otteluun verrattuna RoPS:n kokoonpanosta Vaasan pelissä olivat poissa aluejoukkuieden lopputurnaukseen Eerikkilään valitut Anni Ollila, Saana Valkama ja Nea Tenno.  Myös kotijoukkue VIFK haki oman avausvoittonsa edellisellä viikolla Kokkolasta GBK:n vieraana.

Ensimmäisellä puoliajalla VIFK onnistui ajamaan RoPS:n puolustuskannalle ja Siniset saivat ottaa reilusti juoksuaskelia. Tauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa. Ottelun toiselle puoliskolle RoPs muokkasi omaa peliään ja alkoi prässätä vaasalaisia korkeammalta. Muutos tuotti tulosta 62 ja 71 minuutin kohdalla, kun Pinja Spets iski pallon maaliin kahteen kertaan, Iris Lukkarilan ja Ronja Niemisen esitöistä. Spets on viimeistellyt kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä nyt yhteensä neljä maalia.

VIFK sai vielä takaa-ajonsa käyntiin Maija Tapanisen kavennettua tilanteeksi 1-2. Pelin loppu oli kovaa taistelua, josta RoPS lopulta kairasi makean vieravoiton.

Seuraavan kerran pelataan ensi lauantaina klo 13, kun Tampereen Ilves/2 saapuu Rovaniemen Keskuskentälle.