lauantai, 27 heinäkuu 2019 16:43

Lucas Lingmanin tavoitteet ovat selkeät – Eurooppaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Lucas Lingmanin tavoitteet ovat selkeät – Eurooppaan Oona Sarajärvi

Päättyneissä Eurooppaliigan karsinnoissa yksi puhutuimmista RoPS:n pelaajista oli Lucas Lingman. Erityisesti kokemus Aberdeenissä selkeytti entisestään 21-vuotiaan keskikenttämiehen tavoitteita.

- On vaikea kuvailla, millainen se tunnelma oli, kun sen pääsi itse kokemaan, Lucas Lingman palaa Aberdeenin vierasotteluun.

- HJK:ssa Stadi derbyissä oli 10’000 katsojaa. Tuolla oli ainoastaan 4’000 katsojaa enemmän, mutta silti se oli täysin eri maailma. Kaikki lauloivat koko ajan, ei vain päätykatsomot, ja katsojat olivat todella lähellä kenttää.

Liki täysi Pittodrie Stadium ei hämmentänyt Lucas Lingmania tai muitakaan RoPS:n pelaajia. Joukkue suoriutui vierasottelussa erinomaisesti.

Täydellinen jättiyllätyskin oli todella lähellä. RoPS sinnitteli kotiottelussa pitkään kiinni jopa jatkopaikassa, kunnes Aberdeenin viimeminuuttien 1-2 johtomaali varmisti skotit toiselle kierrokselle.

Erityisesti kotiottelun jälkeen Aberdeenin manageri Derek McInnes heltyi kehumaan vuolaasti juuri Lucas Lingmania. Lingman itsekin myöntää, että hänen tulevaisuuden suunnitelmansa ovat nyt entistäkin selkeämmät.

- Ennen kaikkea se kokemus. Näki niitä asioita, joita omassa pelissä täytyy kehittää, jotta pärjää kansainvälisillä kentillä, Lingman kuvailee Europelien saldoa omalta kohdaltaan.

- Ja kun näki hiukan brittien kannattajakulttuuriakin, palo tätä duunia kohtaan kasvoi vain entisestään. Nyt haluaa tehdä entistä enemmän töitä sen eteen, että sinne pääsisi joku päivä itsekin pelaamaan.

Kansainvälisistä peleistä Lingmanilla on kokemusta juniorimaajoukkueista, mutta niitä hän ei lähde vertaamaan seurajoukkueiden otteluihin.

Tempo kansainvälisissä otteluissa on kuitenkin täysin erilainen, ja sen Lingman myöntää olevan yksi omista kehityskohteista.

- Rehellisesti sanottuna Aberdeenia vastaan meiltä loppuivat jalat, Lingman naurahtaa.

- Vaikka olemme pelanneet puolet kaudesta, ja meidän pitäisi olla tähän sarjaan huippukunnossa, se ei riitä. Tuolla tasolla olimme melko raakileita. He juoksevat niin paljon kovempaa, ei välttämättä määrissä, mutta kovempaa.

Eurooppalaisissa suurseuroissa kilpailu pelipaikoista on jo pelaaja- ja väestömäärän pohjaltakin kovempaa kuin Suomessa. Ankara kilpailu pelaajien kesken käynnistyy jo akatemiajoukkueissa.

Itsekin testeillä käynyt Lingman tunnistaa eron.

- Ero on myös kulttuurista. Jalkapallo on jo nuoresta kokopäiväduunia. Treenataan paljon enemmän, Lingman kuvailee.

- Vastaavan kilpailun puute on ongelma meillä Suomessa, mutta silti tavoitteet ja unelmat pitää olla korkealla. Sekä tietenkin palo tätä lajia kohtaan.

Sunnuntaina Lucas Lingman seuraa FC Inter -ottelun katsomon puolelta. Lingmanin varoitustili täyttyi HIFK-ottelusta, josta seuraa yhden ottelun pelikielto.

Videoita katsomalla tukea RoPS junioreille

Veikkauksen Rakkaudesta Lajiin sarjassa Sebastian Sorsa tustuttaa katsojat suomalaisen jalkapallon faneihin, kannattajiin ja kannattajakulttuuriin. Klikkaa itsesi videoihin alla olevan linkin kautta, ja tuet samalla pienellä teolla RoPS:n junioritoimintaa.

 

Luettu 856 kertaa