maanantai, 19 elokuu 2019 23:35

RoPS naarasi pisteen Seinäjoelta - Antonio Reguero jälleen illan sankari

(1 ääni)
RoPS naarasi pisteen Seinäjoelta - Antonio Reguero jälleen illan sankari Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura haki arvokkaan vieraspisteen Seinäjoen Jalkapallokerholta. Illan RoPS-sankariksi nousi 100. Veikkausliigaottelunsa pelannut Antonio Reguero. Loppunumerot OmaSP Stadionilla olivat pyöreät 0-0 (0-0).

Vieraspiste on lähtökohtaisesti aina kelvollinen tulos. Oman maalin pitäminen puhtaana on joka kerta hyvä suoritus - varsinkin kun edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo reilusti yli kuukauden päivät.

On myös mukava päästä juhlimaan kannattajien edessä omia sankareita. Antonio Reguero pelasi tänään sadannen Veikkausliigaottelunsa ja torjui ties kuinka monennen rangaistuspotkun.

Silti ilmeet RoPS-leirissä olivat ottelun jälkeen peruslukemilla - kenties jopa mietteliäät. Joukkue oli lähtenyt hakemaan voittoa, ja varsinkin avausjakso sujui vastoin suunnitelmia.

- Olemme korostaneet sitä, että pitää olla kärsivällinen, mutta ei kärsivällisyys sitä tarkoita, että pitää liikkua rauhallisesti, RoPS:n päävalmentaja Pasi Tuutti tuhahti.

- Ottelun ensimmäinen jakso oli meiltä todella hirveä. Emme ennättäneet prässäämään, emme puolustamaan, emmekä ehtineet organisoitumaan hyökkäyksiinkään. Olimme aivan telineissä.

Brian Pagen alaisuuteen astunut SJK aloitti energisesti. Jo neljännellä minuutilla Taye Taiwo joutui siivoamaan Jeremiah Strengin yrityksen aivan RoPS:n maaliviivalta.

SJK:n kovasta paineesta huolimatta vaarallisimmat tilanteet syntyivät lopulta RoPS:lle.

RoPS iski nopeilla vastahyökkäyksillä. Taye Taiwo ja Youness Rahimi hakivat molemmat SJK-maalin yläkulmaa. Taiwon vetoon kurotti SJK-maalivahti Mihkel Aksalu, ja Rahimin veto kaartui vain senttejä ohi pystytolpan.

Jakson lopulla Aksalu onnistui vain vaivoin venyttämään Taye Taiwon vapaapotkun tielle. Irtopallolle ennätti ensimmäisenä Matias Tamminen, mutta Aksalu torjui myös Tammisen vedon.

Toiselle jaksolle RoPS terävöityi. Pasi Tuutti suoritti heti puoliajalla ensimmäisen vaihtonsa Eetu Muinosen tullessa sisään Jagoba Beobiden tilalle. Toistaiseksi RoPS:n luottosoturi Muinosen kausi on ollut aavistuksen rikkonainen, mutta tänään hän oli jälleen erittäin näkyvässä roolissa keskikentän pohjalla.

- Kyllähän me olimme avausjaksolla vastaantulijoita, mutta onneksi saimme tauolla muutettua peliämme, Pasi Tuutti kertasi jälkimmäisen kolmevarttisen antia.

RoPS oli lähellä ratkaista heti jakson alkuun. Mihkel Aksalulla oli vaikeuksia Youness Rahimin vedon kanssa, ja Matias Tamminen oli jälleen haistelemassa irtopalloa. Pallo tippui aavistuksen Tammisen jalkoihin, ja SJK:n puolustus ennätti selvittämään tilanteen.

Tasan tunnin kohdalla ratkaisun avaimet olivatkin jo SJK:lla. Moshtagh Yaghoubi laukoi tulisesti 16-metristä, mutta pallo kimposi ylärimasta päätykatsomoon.

Lainkaan parempi tuuri ei ollut myöskään Denys Oliinykillä. Ukrainalainen pääsi yrittämään rangaistuspilkulta kauden kahdeksatta maaliaan. RoPS:n Antonio Reguero torjui kauden kolmannen rangaistuspotkunsa.

- Tänään meidän peliesityksessä oli paljon toivottavaa, mutta ehkä suunta on kuitenkin nyt kääntynyt, RoPS-luotsi Pasi Tuutti mietiskeli päätösvihellyksen jälkeen.

- Alkukaudesta tällaisia pelejä vielä hävittiin, joten pitkässä juoksussa on tietenkin hyvä asia, että nyt saatiin piste. Pidimme myös nollat omissa ensimmäisen kerran sitten KPV-pelin, joten siihenkin voi olla tyytyväinen.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tämän viikon sunnuntaina 25.8. kello 18.30. Rovaniemelle saapuu FC Lahti.

SJK - RoPS 0-0 (0-0)

64' 0-0 Denys Oliinyk ERP