ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 joulukuu 2020 09:50

Rovaniemen Palloseura nousi Suomen kärkiseurojen joukkoon

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Valmentajakoulutus on keskeinen osa RoPS:n seuratoimintaa. Antti Okkonen (vas) valmentaa 2011 syntyneitä poikia. Aleksi Tanner (oik) on mukana miesten edustusjoukkueen valmennusryhmässä. Valmentajakoulutus on keskeinen osa RoPS:n seuratoimintaa. Antti Okkonen (vas) valmentaa 2011 syntyneitä poikia. Aleksi Tanner (oik) on mukana miesten edustusjoukkueen valmennusryhmässä.

Rovaniemen asema jalkapallokaupunkina vahvistuu. Joulukuun alussa RoPS nostettiin seitsemäntenä seurana Suomessa ja ainoana pohjoissuomalaisena seurana palloliiton viisiasteisen laatujärjestelmän korkeimmalle tasolle.

- Voimme nyt sanoa kuuluvamme aidosti Suomen huippuseurojen joukkoon, tiivistää RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva.

Palloliiton laatujärjestelmä käynnistettiin pilottivaiheella vuonna 2014. Rovaniemen Palloseura liittyi järjestelmään kaudella 2015. Kaikkiaan mukana on lähes 200 jalkapalloseuraa – noin kolme neljästä kaikista Suomen jalkapalloseuroista.

Laatujärjestelmä perustettiin suomalaisen seuratoiminnan nostamiseksi kohti kansainvälistä vaatimustasoa. Järjestelmän tavoite on pitkäjänteisessä ja strategisessa kehitystyössä, jossa tarkastelun alla on seuran koko toiminta.

Laatujärjestelmässä arvioidaan seuran johtaminen, viestintä, markkinointi, mutta erityisesti urheilutoiminta sekä sen kehittäminen.

- Urheilutoimintaa ei tule käsittää pelkästään edustusjoukkueina. Meille se on ne kaikki yli 1000 junioria, joille pyrimme tarjoamaan mahdollisimman laadukkaan ympäristön, Niva korostaa.

- Tietenkin edustusjoukkueilla on meille suuri rooli pelkästään pelaajapolkuakin ajatellen, mutta ensisijaisesti RoPS on kasvattajaseura.

Panostukset juniorivalmennukseen

Rovaniemen Palloseura lanseerasi lähes vuosikymmen sitten vision 2025, jonka mukaan seuran olisi kyettävä kasvattamaan säännöllisesti omia pelaajia edustusjoukkueeseen sekä kansainvälisille kentille.

Vuoteen 2025 on edelleen matkaa, mutta tulokset näkyvät jo nyt. Tällä hetkellä miesten edustusjoukkueessa on ensimmäisiä nuoria pelaajia, jotka ovat käyneet läpi RoPS:n nykyisen pelaajaputken ja esiintyvät säännöllisesti juniorimaajoukkueissa.

- Kuten Palloliiton laatujärjestelmäkin korostaa, tämä on pitkäjänteistä työtä. Tuloksia ei saada vuodessa tai edes viidessä, RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva sanoo.

- Toisaalta meidän seurallamme on historiaa jo yli 70 vuotta. Se antaa perspektiiviä siihenkin, millaisella aikaskaalalla näitä asioita tulee tarkastella.

Kulunut koronavuosi on kurittanut monia urheiluseuroja – myös Rovaniemen Palloseuraa. RoPS on joutunut säästölinjalle monella osaa, mutta yhteen ei puheenjohtaja ole koskenut.

- Koko ajan on ollut selvää, että junioritoiminnasta emme tingi.

RoPS alueellisena kouluttajana

Laatujärjestelmän lisäksi Palloliitossa on käynnissä myös toinen uudistus – Seurojen Palloliitto. Seurojen Palloliiton tarkoitus on keventää Palloliiton omaa organisaatiota ja siirtää resursseja enemmän kentälle.

Tällä hetkellä RoPS kouluttaa yhteistyöseuraverkostonsa kautta jo nyt noin sata jalkapallovalmentajaa joka vuosi.

- Koulutukseen tulemme panostamaan varmasti myös jatkossa. Lajiosaamisen levittäminen hyödyntää koko jalkapallokenttää, Niva painottaa.

- Pitkien välimatkojen Lapissa pienten seurojen välisen yhteistyön merkitys korostuu. Alueen suurimpana seurana haluamme kantaa vastuumme. Siksi jopa meidän valmennuslinjamme on vapaasti kaikkien ladattavissa.

Rovaniemen Palloseuran lisäksi Palloliiton laatujärjestelmän tasolla viisi ovat Helsingin Jalkapalloklubi, Tampereen Ilves, FC Inter Turku, Kuopion Palloseura, Vaasan Palloseura sekä Seinäjoen Jalkapallokerho.

Luettu 8002 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309