ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 kesäkuu 2021 15:59

Lähes tuhat junioria kokoontui Rovaniemelle. Lappilainen jalkapallo on vahvassa nosteessa.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Revontuli Cupiin osallistuvat Kolarin Kontion tytöt valmistautuvat päivän seuraaviin peleihin Revontuli Cupiin osallistuvat Kolarin Kontion tytöt valmistautuvat päivän seuraaviin peleihin

Jalkapallo on kesän ykkösjuttu. Sekä jäätelö ja kisamakkarat. Sen todistivat sunnuntaina Rovaniemelle kokoontuneet sadat jalkapallojuniorit.

Susivoudin ja Santasportin kentillä näkyi ainoastaan hymyileviä kasvoja. Jalkapallo on parhaimmillaan koko perheen yhteinen harrastus.

Sunnuntaina Rovaniemellä järjestettiin kaksi suurta juniorijalkapallotapahtumaa – Revontuli Cup sekä RoPS:n oma Nappulatapahtuma.

Santasportin alueelle levittäytynyt Revontuli Cup keräsi Napapiirille yli 30 joukkuetta ympäri Lappia.

Revontuli Cup on lappilaisten jalkapalloseurojen yhteinen turnaussarja, jossa jokainen seura vuorollaan on vetovastuussa turnauksen järjestämisestä.

Kauden avaavan turnauksen järjesti Rovaniemen Palloseura.

- Revontuli Cupissa tärkeintä ei ole kilpailu vaan se, että lapsilla on hauskaa, sanoo turnauksen järjestelyistä vastannut RoPS:n junioripäällikkö Antti Okkonen.

- Mutta yhtä tärkeää on se, että saamme joukkueille hyviä pelejä kohtuullisten pelimatkojen päässä. Palloliiton alaisissa sarjoissa matka Ivalosta Haukiputaalle olisi pienille pelaajille jo kohtuuttoman pitkä.

Seuraavaksi Revontuli Cup järjestetään Torniossa, Kolarissa ja Sodankylässä. Suunnitelmissa on myös turnaus Ranualla, mutta kenttäremontin vuoksi päivämäärä on vielä avoin.

Nappulajalkapallo elää uutta nostetta

Samaan aikaan Revontuli Cupin kanssa Susivoudin kentällä järjestettiin RoPS:n oma kauden avaava Nappulatapahtuma.

Sunnuntain aurinkoinen sää suosi pelaajia ja paikalle saapuneita perheitä. Se näkyi grillivaunulla.

- Makkaraa ja jäätelöä taitaa mennä enemmän kuin edustuksen peleissä koko kesänä, RoPS:n nappulavastaava Mirva Harjunen nauraa.

Rovaniemellä jalkapallo pysyy edelleen suosituimpana urheiluharrastuksena ja suosio on vain kasvussa.

Pienen notkahduksen jälkeen harrastajamäärissä ollaan jo huippuvuosien tasolla. Tänäkin kesänä RoPS:n nappuloihin on ilmoittautunut reilusti yli 700 uutta jalkapalloilijaa.

Tällä määrällä Rovaniemen Palloseura on suurin lasten ja nuorten liikuttaja koko Lapissa.

- Lähes yhtä tärkeää kuin lasten liikkuminen on myös jalkapallon luoma yhteisöllisyys, Mirva Harjunen korostaa.

- Parhaimmillaan jalkapallo on koko perheen harrastus ja sen huomaa nappuloissa. Samaan aikaan kun perheen pienimmät juoksevat kentällä, viettävät isät ja äidit toistensa kanssa aikaa kentän reunalla.

Kesänappuloiden kausi jatkuu pitkälle syyskuun puolelle. RoPS:ssa pikkufutaajat harjoittelevat kerran viikossa omilla lähikentillään, mutta joka kuukausi kaikkien alueiden pelaajat kokoontuvat Susivoudille yhteiseen isoon tapahtumaan.

Luettu 789 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309