ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
tiistai, 27 heinäkuu 2021 17:07

Nappulat palaavat kesälomilta – Uusi ikäkausijoukkue perustetaan syksyllä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n junioripäällikkö Antti Okkonen RoPS:n junioripäällikkö Antti Okkonen

Kulunut kesä oli RoPS:n Nappuloissa harrastajamäärissä jälleen ennätyksellisen hyvä. Uusia pieniä futaajia nähtiin satapäin. Nappuloiden jälkeen jalkapalloharrastusta voi jatkaa RoPS:n ikäkausijoukkueissa.

Rovaniemen Palloseurassa juniorijoukkueiden toiminnasta vastaa RoPS:n pitkäaikainen kapteeni Antti Okkonen. Okkonen aloitti RoPS:n junioripäällikkönä huhtikuun alussa.

Juniorijoukkueiden lisäksi Okkonen on seurannut tiiviisti myös kuluvaa nappulakautta. Harrastajamäärässä tämä kesä on ollut jälleen lähes ennätyksellisen hyvä.

Tällä kaudella RoPS:n Nappuloissa on ollut tytöissä ja pojissa noin 750 pelaajaa, kun koko seurassa junioripelaajia on lähes 1200.

- On hienoa huomata, että jalkapallo on ja pysyy rovaniemeläisten ykkösharrastuksena, Okkonen iloitsee.

- Meidän nappulavastaava Mirva Harjunen ja nappulaohjaajat ovat tehneet kentällä hyvää työtä. Olemme saaneet seuraan paljon uusia innokkaita futaajia.

RoPS:ssa jalkapalloharrastusta voi jatkaa Nappuloiden jälkeen ikäkausijoukkueissa.

Nappuloihin verrattuna ikäkausijoukkueissa siirrytään jo oikeaan joukkuetoimintaan. Joukkueet kasataan samana vuonna syntyneistä tytöistä ja pojista, kun Nappuloissa joukkueet muodostuvat kaupunginosien mukaan.

Seuraavaksi RoPS:ssa perustetaan ensi syksynä joukkue 2015 syntyneille tytöille ja pojille.

- Ikäkausijoukkueissakin jalkapallo sopii edelleen aivan kaikille. Jalkapalloa voi vain harrastaa kivassa seurassa tai halutessaan tavoitella korkeammalle. Jokaiselle löytyy oma taso, Okkonen sanoo.

- Lasten kanssa tärkeintä on, että opimme liikunnalliset elämäntavat sekä ryhmässä toimien hyvät sosiaaliset taidot.

Nuorimmat ikäkausijoukkueet harjoittelevat aluksi kaksi kertaa viikossa. Treenimäärät kasvavat pikkuhiljaa siten, että 12-vuotiaille harjoituksia on jo neljä kertaa viikossa.

Ikäkausijoukkueilla on omat valmentajat sekä oma taustaryhmä, jotka seuravat pelaajia vanhempiin ikäluokkiin saakka. Mukaan tulee yhteisiä turnausmatkoja – aluksi Lapissa, mutta myöhemmin myös etelämpänä

- Turnausmatkat ovat niitä ikimuistoisimpia kokemuksia, joita junioripelaajana voi saada, Okkonen muistelee omia junnuvuosiaankin.

- Kaiken pohjalla on kuitenkin hauskanpito. Lapset saavat harrastaa turvallisessa ympäristössä turvallisten aikuisten ohjaamina. Teemme asioita tosissaan lasten ehdoilla, mutta emme totisesti.

Ikäkausijoukkuetoiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä suoraan junioripäällikkö Antti Okkoseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040 775 6306

Seuraavaksi perustettava joukkue on 2015 syntyneille, mutta vanhemmatkin voivat tulla edelleen mukaan. Jokaisessa joukkueessa voi aluksi kokeilla toimintaa ilman sitoutumista. Yhteyttä voi ottaa Antti Okkoseen tai suoraan joukkueiden valmentajiin. Yhteystiedot löytyvät RoPS:n verkkosivuilta.

Luettu 1876 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309